31 Mart 2015 Salı

Google Play Çalışmıyorsa Ne Yapmak Gerekir?


   Teknoloji hayatımızı ne kadar kolaylaştırsa da zaman zaman bize sıkıntılar çıkardığı da oluyor. "21. yüzyıl problemleri" diyebileceğimiz bu sorunlar aslında bizim için hayati önem teşkil etmese de, sinir bozucu oluyor ve hatta günümüzü mahvedebiliyorlar. Aslında çoğu zaman bu tür sıkıntıları çözmenin çok basit yolları oluyor ve tek yapmamız gereken araştırıp bunları uygulamak oluyor. Bu yüzden size tavsiyem, bu tarz konulara çok fazla kafayı takmamanız ve teknoloji çağının negatif değil pozitif yönlerini düşünmeniz olacaktır.

   Yukarıda bahsettiğim, hepimizin başına en az bir kere gelmiş olan sorunlardan bir tanesi de Google Play'in çalışmaması olabilir. Eğer Android işletim sistemli bir cihaza sahipseniz ve durup dururken Google Play'in çökmesi gibi sorunlarla karşılaşıyorsanız üzülmeyin çünkü bunun da üstesinden bir kaç adımla gelebilirsiniz.
Google Play
Google PlayAndroid İçin Google Play Mağaza Uygulaması

1. Önbelleği Boşaltın.

   Play Store çalışmıyorsa veya sürekli olarak durup dururken çöküyorsa bunu çözmenin en basit yollarından birisi ön belleği boşaltmak olabilir. Önbellek, telefonunuzda geçici olacak verilerin tutulduğu bir bölüm. Bunu yapmak için öncelikle ayarları açmanız gerekiyor. Ardından uygulama yöneticisi ya da buna eşdeğer olan kısma girip, tümüne bakmalısınız.
Ardından Google Play Store'u bulup üzerine tıkladığınızda açılan bölmeden "ön belleği temizle" butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.
2. Verileri Silin.

   Diyelim ki ön belleği boşaltmak işe yaramadı ve sorununuz devam ediyor. Yapabileceğiniz ikinci seçenek ise verileri silmektir. Verileri sildiğiniz de Google Play Store başlangıçtaki haline dönecek ve pek çok kayıtlı bilgi silinecektir. Bu seçeneğe ulaşmak için de yukarıdaki adımları takip ederek ayarlardan uygulamalara girmeli ve Google Play Store'u bulmalısınız. Ardından çıkan ekranda "verileri temizle" butonuna tıklamanız gerekiyor.
3. Google Play Store Güncellemelerini Kaldırın.

   İlk iki seçenek işe yaramadıysa ardından yapabileceğiniz şeylerden birisi Play Store güncellemelerini kaldırmak olabilir. Bunun için yukarıdaki adımların aynısını izleyip, ayarlara gidip uygulamaları bulmanız, Google Play Store'a girerek "güncellemeleri kaldır" butonuna tıklamanız gerekiyor. Bu hareket Google Play'i telefonunuzu ilk aldığınız durumundaki versiyonuna getirecek. Bu durumda eğer sorun Google Play'in versiyonundaysa, en son versiyondan bir sonrakini indirip kurmayı deneyebilirsiniz.
4. Google Play Servislerinin Önbelleğini Temizleyin.

   Bütün bunları uyguladırsanız ve sorun devam ediyorsa deneyebileceğiniz bir diğer seçenek de Google Play Servislerinin ön belleğini boşaltmak olabilir. Bunun için yine ayarlara ve ardından uygulama yöneticisine girmeniz gerekiyor.
   Ardından tümü kısmından Google Play Servisleri seçeneğini bulmanız ve "ön belleği boşalt" butonuna tıklamanız gerekiyor.
5. İndirme Yöneticisi Etkinleştirin.

   Google Play'in çalışmamasının bir sebebi de indirme yöneticisini bilmeden veya bilerek deaktive etmiş olmanız olabilir. Bu durumda bunu yeniden aktif etmek için yapmanız gereken yine ayarlardan uygulama yöneticisine gitmek, oradan tümü kısmına girip indirme yöneticisini bulmak ve etkinleştir butonuna tıklamak.
   Eğer bu buton üzerinde "devre dışı bırak" gibi bir cümle yazıyorsa o zaman zaten aktif konumdadır.
6. Google Hesabınızı Kaldırın Ve Yeniden Kurun.

   Bazen hiç aklınıza gelmeyecek çözümler işe yarayabiliyor. Bunlardan birisi de Google hesabınızı telefondan kaldırmak. Bunun için yapmanız gereken ayarlar menüsüne giderek "hesaplar" seçeneğini gitmek. Ardından Google'ı seçin ve kullandığınız hesabın üzerine tıklayın. Ardından yukarıdaki menü butonuna tıklayarak "hesabı kaldır" seçeneğini seçin. Hesabınızı sildikten sonra telefonunuzu yeniden başlatın ve yukarıdaki yolu izleyerek  Ayarlar > Hesaplar > Hesap Ekle > Google seçeneklerinden hesabınızı yeniden kaydedin.
7. Fabrika Ayarlarına Geri Döndürün.

   Eğer bütün bunlar işe yaramadıysa en son seçenek olarak telefonunuzu fabrika ayarlarına geri döndürme yöntemini kullanabilirsiniz. Fakat bu seçeneği kullandığınız zaman telefonunuzdaki bütün verileri, yani fotoğraf, video, müzik, rehber gibi bilgileri kaybedeceğinizi unutmayın. Bu yüzden de bunu yapmadan önce telefonunuzdaki her bilgiyi yedeklemelisiniz. Telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürmek için yapmanız gereken yine ayarlar menüsüne gitmek. Ardından "yedekle ve yeniden başlat" seçeneğine tıklamanız gerekiyor.
   Yedekle kısmının işaretli olduğundan emin olduktan sonra aşağıdan "fabrika ayarlarına geri dön" butonu ile telefonunuzu ilk satın aldığınızdaki haline döndürebilirsiniz.

Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder