14 Aralık 2014 Pazar

Windows 8 de HardDisk Nasıl Bölünür


   Windows 8 işletim sistemli bir bilgisayarda veya laptop aldığınızda Windows 8 işletim sistemi ile geliyor ve Windows 7 işletim sisteminden farklı bir sisteme sahip olması nedeni ile bazı kullanıcıları sıkıntılar yaşayabiliyor.Bu nedenle herkesin sorunlarından biri olan hardisk bölme işlemini kısaca gösterecem.Format attırma işleminden de kurtulmuş olursunuz böylece parçalara ayrılmış diskiniz formatsız bölmenizi sağlayacaktır.

   Windows 8 de HardDisk Bölme işlemi nasıl yapılır.

1. İlk olarak başlat düğmesine tıklıyoruz ve çalıştır a compmgmt.msc komutunu yazarak entere tıklıyoruz.Bu işlemi başlat düğmesine tıklayıp arama kısmına compmgmt.msc yazarakta yapabilirsiniz.


2. Karşınıza gelen bilgisayar yönetimi penceresinden "Depolama" seçeneği altında ki "Disk yönetimini" seçiyoruz.
3. Bölmek istediğiniz birime mause ile sağ tıklayarak "Birimi küçült"ü seçin.
4. Seçmiş olduğunuz birimi Windows birimin boyutunu hesaplayarak karşınıza bir pencere gelecektir.Ayarlamalar tamamsa "Küçült" tıklıyoruz.

5. Böylece yeni bir birime sahip olmuş oldunuz.Yeni oluşturduğunuz alana sağ tıklayarak "Yeni birim" tıklıyoruz.

6. Karşınıza yeni birimin ayarlarını düzenleyebileceğiniz bir ekran gelecek.Burada yeni boş alanın boyutunu belirleyin.İleri deyip sürücüye bir harf atayın.En sonunda formatlayarak yeni alanınızı oluşturun.

7. Herhangi bir harici uygulamaya gerek duymadan windows 8 de disk alanı oluşturduk.Yeni bir bilgisayar aldığınızda veya mevcut bilgisayarınızda farklı alanlara sahip olmak istediğinizde harddiskinizi bölerek başka bir alana sahip olabilirsiniz.


Bizi Takip Edin...
 © by bilgicafem61
Aşağıda Yorum ve Sorularınızı Bırakın...


Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder