31 Mart 2015 Salı

Google Play Çalışmıyorsa Ne Yapmak Gerekir?


   Teknoloji hayatımızı ne kadar kolaylaştırsa da zaman zaman bize sıkıntılar çıkardığı da oluyor. "21. yüzyıl problemleri" diyebileceğimiz bu sorunlar aslında bizim için hayati önem teşkil etmese de, sinir bozucu oluyor ve hatta günümüzü mahvedebiliyorlar. Aslında çoğu zaman bu tür sıkıntıları çözmenin çok basit yolları oluyor ve tek yapmamız gereken araştırıp bunları uygulamak oluyor. Bu yüzden size tavsiyem, bu tarz konulara çok fazla kafayı takmamanız ve teknoloji çağının negatif değil pozitif yönlerini düşünmeniz olacaktır.

   Yukarıda bahsettiğim, hepimizin başına en az bir kere gelmiş olan sorunlardan bir tanesi de Google Play'in çalışmaması olabilir. Eğer Android işletim sistemli bir cihaza sahipseniz ve durup dururken Google Play'in çökmesi gibi sorunlarla karşılaşıyorsanız üzülmeyin çünkü bunun da üstesinden bir kaç adımla gelebilirsiniz.
Google Play
Google PlayAndroid İçin Google Play Mağaza Uygulaması

1. Önbelleği Boşaltın.

   Play Store çalışmıyorsa veya sürekli olarak durup dururken çöküyorsa bunu çözmenin en basit yollarından birisi ön belleği boşaltmak olabilir. Önbellek, telefonunuzda geçici olacak verilerin tutulduğu bir bölüm. Bunu yapmak için öncelikle ayarları açmanız gerekiyor. Ardından uygulama yöneticisi ya da buna eşdeğer olan kısma girip, tümüne bakmalısınız.
Ardından Google Play Store'u bulup üzerine tıkladığınızda açılan bölmeden "ön belleği temizle" butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.
2. Verileri Silin.

   Diyelim ki ön belleği boşaltmak işe yaramadı ve sorununuz devam ediyor. Yapabileceğiniz ikinci seçenek ise verileri silmektir. Verileri sildiğiniz de Google Play Store başlangıçtaki haline dönecek ve pek çok kayıtlı bilgi silinecektir. Bu seçeneğe ulaşmak için de yukarıdaki adımları takip ederek ayarlardan uygulamalara girmeli ve Google Play Store'u bulmalısınız. Ardından çıkan ekranda "verileri temizle" butonuna tıklamanız gerekiyor.
3. Google Play Store Güncellemelerini Kaldırın.

   İlk iki seçenek işe yaramadıysa ardından yapabileceğiniz şeylerden birisi Play Store güncellemelerini kaldırmak olabilir. Bunun için yukarıdaki adımların aynısını izleyip, ayarlara gidip uygulamaları bulmanız, Google Play Store'a girerek "güncellemeleri kaldır" butonuna tıklamanız gerekiyor. Bu hareket Google Play'i telefonunuzu ilk aldığınız durumundaki versiyonuna getirecek. Bu durumda eğer sorun Google Play'in versiyonundaysa, en son versiyondan bir sonrakini indirip kurmayı deneyebilirsiniz.
4. Google Play Servislerinin Önbelleğini Temizleyin.

   Bütün bunları uyguladırsanız ve sorun devam ediyorsa deneyebileceğiniz bir diğer seçenek de Google Play Servislerinin ön belleğini boşaltmak olabilir. Bunun için yine ayarlara ve ardından uygulama yöneticisine girmeniz gerekiyor.
   Ardından tümü kısmından Google Play Servisleri seçeneğini bulmanız ve "ön belleği boşalt" butonuna tıklamanız gerekiyor.
5. İndirme Yöneticisi Etkinleştirin.

   Google Play'in çalışmamasının bir sebebi de indirme yöneticisini bilmeden veya bilerek deaktive etmiş olmanız olabilir. Bu durumda bunu yeniden aktif etmek için yapmanız gereken yine ayarlardan uygulama yöneticisine gitmek, oradan tümü kısmına girip indirme yöneticisini bulmak ve etkinleştir butonuna tıklamak.
   Eğer bu buton üzerinde "devre dışı bırak" gibi bir cümle yazıyorsa o zaman zaten aktif konumdadır.
6. Google Hesabınızı Kaldırın Ve Yeniden Kurun.

   Bazen hiç aklınıza gelmeyecek çözümler işe yarayabiliyor. Bunlardan birisi de Google hesabınızı telefondan kaldırmak. Bunun için yapmanız gereken ayarlar menüsüne giderek "hesaplar" seçeneğini gitmek. Ardından Google'ı seçin ve kullandığınız hesabın üzerine tıklayın. Ardından yukarıdaki menü butonuna tıklayarak "hesabı kaldır" seçeneğini seçin. Hesabınızı sildikten sonra telefonunuzu yeniden başlatın ve yukarıdaki yolu izleyerek  Ayarlar > Hesaplar > Hesap Ekle > Google seçeneklerinden hesabınızı yeniden kaydedin.
7. Fabrika Ayarlarına Geri Döndürün.

   Eğer bütün bunlar işe yaramadıysa en son seçenek olarak telefonunuzu fabrika ayarlarına geri döndürme yöntemini kullanabilirsiniz. Fakat bu seçeneği kullandığınız zaman telefonunuzdaki bütün verileri, yani fotoğraf, video, müzik, rehber gibi bilgileri kaybedeceğinizi unutmayın. Bu yüzden de bunu yapmadan önce telefonunuzdaki her bilgiyi yedeklemelisiniz. Telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürmek için yapmanız gereken yine ayarlar menüsüne gitmek. Ardından "yedekle ve yeniden başlat" seçeneğine tıklamanız gerekiyor.
   Yedekle kısmının işaretli olduğundan emin olduktan sonra aşağıdan "fabrika ayarlarına geri dön" butonu ile telefonunuzu ilk satın aldığınızdaki haline döndürebilirsiniz.

Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

30 Mart 2015 Pazartesi

Taşınabilir En İyi Antivirüs Programları


   Antivirüs programları günümüzde bilgisayarların adeta işletim sistemi gibi zorunlu yazılımları haline geldi. Fakat yinede bilgisayarında sabit olarak kurulu antivirüs programı kullanmak istemeyen yada her istediğinde kolayca virüs taraması yapmak isteyen kullanıcılar için geliştirilen taşınabilir antivirüs programları da bulunuyor. Portable olarak adlandırılan bu programlar, herhangi bir kurulum yada yükleme işlemi olmadan virüs taramaları yaparak bilgisayarınızdaki zararlı dosyaları tespit edip silebiliyor. Bu yazımızda sizler için seçtiğimiz en iyi taşınabilir antivirüs programlarını listeledik.

   Bilgisayarı antivirüs programından dolayı performans kaybeden, virüs yemeyeceğini düşünen tecrübeli bilgisayar kullanıcıları yada buna benzer örneklerle devam edebilecek kişiler antivirüs programı kullanmaya karşı olabilirler. Elbette az önce yazdığım sebepler kişiden kişiye göre haklı olabilir fakat antivirüs programları genel anlamda yararlı ve bilgisayarınızın güvenliğini sağlamaya yardım etmek amacıyla geliştirilen yazılımlar. Bir de bu programların taşınabilir versiyonları bulunuyor ki, yukarıda örnek verdiğim kişilerin en çok işine yarayacak türden. Kurulum işlemi olmadan sadece belirli zaman aralıklarında antivirüs taramaları yaparak bilgisayarınızın temiz olduğundan emin olmak ve eğer değilse temizlemek için sizler için seçtiğimiz aşağıdaki portable yani taşınabilri antivirüs programlarını kullanabilirsiniz.

1) Avira PC Cleaner

   Bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlardan korumak için kullanabileceğiniz bir antivirüs programı. Windows XP SP3 ve üzeri Windows işletim sistemlerini destekleyen Avira, taşınabilir bir program olup, kurulum yapmadan hızlı yada detaylı taramalar yaparak virüslerini bulmanızı ve silmenizi sağlıyor.

Avira ile virüs taraması yapabilmek için kuruluma ihtiyacınız olmamasına rağmen, virüs veri tabanını indirmeniz gerkeiyor. Aksi halde güncel virüslere karşı gerekli korumayı sağlayamazsınız. Virüs veritabanı yüklemesi gerçekleştirdikten sonra hemen normal virüs tarama işlemlerini başlatabiliyorsunuz.

Dönemlik taramalar yaparak eğer varsa virüsleri tespit ederek silmek istediğiniz bir program arıyorsanız, Avira PC Cleaner en iyi seçeneklerden bir tanesi diyebilirim.
Avira PC Cleaner
Avira PC CleanerÜcretsiz Virüs Temizleme Programı

2) Dr. Web CureIT

   Virüs silme programı olarak nitelendirilen Dr. Web CureIT, bilgisayarınızı internetten gelen zararlı dosyalara karşı korumuyor olmasına rağmen, taşınabilir olarak kullanabileceğiniz en pratik ve güvenilir antivirüs programlarından bir tanesi.

   Herhangi bir kurulum olmadan kullanabileceğiniz programın arayüzü de son derece sade ve pratik kullanıma sahip. Otomatik olarak kendini güncelleyen CureIT, bir çok zararlı virüs ve dosyayı tespit ederek bilgisayarınızdan silebiliyor. Fakat yazının başında da dediğim gibi netten gelecek tehlikelere karşı kalkan görevi görmüyor.

   USB belleğe atarak dilediğiniz zaman virüs taraması yapmanızı sağlayan yazılım, diğer taşınabilir antivirüs programlarından farklı olarak, tarama yapacağınız alanı seçme özgürlüğü sunuor. Böylece gereksiz yere tüm taramaları yapmanıza gerek kalmıyor ve boşa zaman kaybı da yaşamıyorsunuz.

   Eğer bu tür bir taşınabilir anti virüs programına ihtiyacınız varsa, Dr. Web CureIT'i ücretsiz olarak indirip kullanmanızı tavsiye ederim.
Dr.Web CureIT
Dr.Web CureITZararlı Yazılım Tarayıcı

3) ClaimWin Free Antivirüs

   Açık kaynak kodlu olarak geliştirilip, gönüllüler tarafından bu hale getirilen başarılı bir taşınabilir antivirüs programı. Tamamen ücretsiz olarak kullanabileceğiniz program, antivirüs programlarında olan standart özelliklerin hepsine sahip fakat Dr. Web CureIT gibi ClaimWin'de dışarıdan gelecek online tehlikelere karşı koruma sağlamıyor.

   Eğer istediğiniz zaman bilgisayarınız üzerinde kolayca virüs taraması yapmak istiyorsanız, ClaimWin tercih edebileceğiniz programlar arasında yer alıyor. Bir tarama takvimi oluşturarak taramalarınızın düzenli yapılmasını sağlayabiliyorsunuz. Ayrıca virüs veritabanı da otomatik olarak güncelleniyor.
ClamWin Free Antivirus
ClamWin Free AntivirusÜcretsiz Antivirüs Programı

4) Comodo Cleaning Essentials

   Geliştirmiş olduğu ücretsiz ve kaliteli programlar ile popüler olan Comodo'nun taşınabilir antivirüs programı da oldukça başarılı. İçerisinde bulundurduğu güvenlik modülü sayesinde bilgisayarınızdaki şüpheli işlemleri ve kötü amaçlı dosyaları tespit edebilen program, bulduğu zararlı dosyaları da silebiliyor.

   Sunmuş olduğu virüs silme ve şüpheli işlemleri engelleme dışında sistem optimizasyonu da gerçekleştiren Comodo Cleaning Essentials, bilgisayarlarınızda kullanabileceğiniz güvenilir ve ücretsiz bir yazılım. Eğer taşınabilir bir antivirüs programı kullanmak ve böylece bilgisayarınızı fazla yormamak istiyorsanız, CCE en iyi seçeneklerden bir tanesi.

   Arayüzü son derece sade geliştirilen programı kullanırken herhangi bir problem yaşamayacağınızı düşünüyorum. Ekran üzerinde taranan dosya sayısı ve bulunan tehlikeli dosya sayıları da net bir şekilde gösteriliyor. Ayrıca tarama işlemi ile ilgili diğer bilgilere de yine ana ekran üzerinden ulaşabiliyorsunuz.
Comodo Cleaning Essentials
Comodo Cleaning EssentialsZararlı Yazılım ve İşlemleri Engelleme Programı

5) Norton Power Eraser

   Listemizde yer alan diğer taşınabilir antvirüs programlarına göre daha şık ve modern bir arayüze sahip olan ve aynı zamanda oldukça başarılı bir antivirüs programı. Sisteminizde bulduğu tehlikeli dosyaları anında silebilen Norton Power Eraser, hem amatör hem de deneyimli bilgisayar kullanıcıları için ideal bir yazılım.

   Tarama işlemini tek bir tuşla başlattığınız program, tarama işleminden sonra tehlikeli dosyaları ve onlara yapılan işlemleri ekranda gösteriyor. Tarama işlemi zararlı bulunan dosyaları silerek bilgisayarınızı tehlikelerden koruyan Norton Power Eraser'da ücretsiz olarak kullanabileceğiniz taşınabilir antivirüs programları arasında yer alıyor.
Norton Power Eraser
Norton Power EraserÜcretsiz Güvenlik Programı



Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

29 Mart 2015 Pazar

Raccoon - Windows İçin Google Play APK İndirme Programı


Google Play'de Yer Alan Android Uygulamalarının APK'larını Anında İndirin

Raccoon programı, Windows bilgisayarlarınızı kullanarak Google Play üzerindeki uygulamaların APK dosyalarını indirmenizi sağlayan oldukça kolay kullanımlı ve ücretsiz bir uygulama olarak karşımıza çıktı. Pek çok kullanıcı Android cihazım dururken neden bilgisayarımdan Google Play uygulamalarının kurulum dosyalarını indireyim diye soracaktır ve bu nedenle programın tam olarak hangi sebeplerle kullanılabileceğini biraz daha açalım.

Ülkemize uzakdoğudan gelen bazı akıllı telefon ve tabletlerde Google Play'in yüklü olmaması sebebiyle kullanıcıların uygulama bulmakta sıkıntılar yaşadıkları bir gerçek. Raccoon sayesinde bu uygulamaların kurulumlarını bilgisayarınızdan telefonunuza atabiliyor ve böylece sorunsuzca uygulamaları kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

Bunun yanında her uygulamanın her ülkede aktif olmaması veya cihazınızda kurulumuna izin verilmemesi de sık karşılaşılan bir diğer sorun. APK dosyalarını elde ettiğiniz uygulamalar cihazınıza sorunsuzca kurulacaklardır ve bu sayede üreticilerin koydukları sınırlamaların önünü almak çok kolay bir hale geliyor.

Zaman zaman yeni gelen güncellemelerin kullanıcıların pek de hoşuna gitmediği ortada. Beğenilmeyen güncellemelerin geri alınması ise maalesef Google Play yoluyla mümkün değil ve bu sorunun üstesinden gelmek için sevdiğiniz uygulama sürümünün APK dosyasını bilgisayarınızda bulundurmanız ve gerekli hallerde telefonunuza yüklemeniz yeterli olacaktır.

Bunun gibi daha onlarca kişisel sebep olabileceği için Android APK'larını PC'lerinizde saklamak istiyorsanız kesinlikle Raccoon'a göz atmadan geçmeyin.

Raccoon Sistem Gereksinimleri
Lisans :Ücretsiz (Free)
Dil Desteği : İngilizce / Türkçe
İşletim Sistemi : Windows 7//8/XP/Vista
Boyut : 3.48 MB
Sürüm : 3.3
Üretici : Onyxbts
Kategori : Android / Tablet / Android Uygulamaları / Programlar


Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

One Click Root - Otomatik Android Rootlama Programı


Android Cihazınızı Hiç Efor Sarfetmeden Rootlayın

   One Click Root programı, Android telefon ve tablet sahiplerinin mobil cihazlarını bilgisayarlarını kullanarak kolayca root edebilmeleri yani yönetici yetkilerini alabilmeleri için hazırlanmış ücretsiz bir uygulama olarak karşımıza çıktı. Hem kolay kullanımı ve hızlı yapısı, hem de sorunsuz bir şekilde çalışması sayesinde uygulamayı kullanırken herhangi bir sorunla karşılaşacağınızı da sanmıyorum.

   Program sayesinde tek yapmanız gereken mobil cihazınızı kablosuyla birlikte bilgisayarınıza bağlamak ve daha sonra ekranda çıkacak olan yönergeleri takip etmek. Bu yönergeler sayesinde adım adım hangi işlemleri tamamlamanız gerektiğini öğrenebiliyor, daha sonra sorunsuzca root işleminin gerçekleşmesi için bekleyebiliyorsunuz.

   Cihazınızda herhangi bir sorun ortaya çıkması halinde yeniden rootsuz haline döndürmek ve böylece standart şekilde kullanmak da mümkün hale geliyor. Ancak root işlemi sırasında bağlantının kopması, elektrik kesintileri gibi hallerde cihazınızın yazılımının kullanılamaz hale gelmesi ihtimali var ve bu nedenle hem telefonunuzun hem de bilgisayarınızın şarj durumunun tam olduğundan emin olmayı unutmamalısınız.

   Bazı mobil cihaz üreticilerinin cihazların tam kapasiteyle kullanılmasını önleyebilecek değişikliklerde bulunmaları ve root işleminin ardından tüm kilitli özelliklerin açılabilmesi sayesinde One Click Root Android cihazınızın genel kullanımına dair katkılarda da bulunacaktır.

   Eğer telefon ve tabletiniz de yönetici yetkilerini en kolay yoldan almak istiyorsanız denemeden geçmeyin. Fakat root işleminin garantiyi bozacağını da unutmayın.

One Click Root Sistem Gereksinimleri
Lisans :Ücretsiz (Free)
Dil Desteği : İngilizce / Türkçe
İşletim Sistemi : Windows 7//8/Win 8.1/Vista/XP
Boyut : 3.55 MB
Sürüm : 1.0.0
Üretici : One Click Root
Kategori : Android / Tablet


Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

Pingendo - Mac İçin Web Tasarım Programı


Web tasarım ve geliştirmeyle uğraşan kullanıcıların MAC'leri üzerinde mutlaka yer alması gereken ücretsiz yazılımlardan olan Pingendo, HTML ve CSS dosyaları üzerinde kolayca çalışılmasına olanak tanımaktadır.

Aynı zamanda web tasarımcılığına veya geliştiriciliğine yeni giriş yapan kullanıcılar için de çok yararlı bir program olan Pingendo, içerisinde yer alan hazır temalar ve bileşenler sayesinde kullanıcılara HTML ve CSS kodlarını öğrenecekleri dönem içerisinde baya yardımcı olacaktır.

Bilgisayarınızda yer alan HTML dosyaları üzerinde çalışmanıza olanak tanıyan program, ayrıca hazır temalar ve kodlar üzerinde düzenlemeler yapmanıza da olanak sağlamaktadır.

Ayrıca hazırlamış olduğunuz sayfaların farklı çözünürlükler altında nasıl görüntüleneceğini yine Pingendo ile kolayca görüntüleyebilir ve düzenleme işlemlerini bu yönde yapabilirsiniz.

İNDİRME SEÇENEKLERİ

                                         32 bit                                                                                32 bit
                                         64 bit                                                                                64 bit



Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

WhatsApp Silinen Mesajlarımı Nasıl Geri Yükleyebilirim?


   WhatsApp kullanıcıları için daha önce eski mesajlarınızı geri yüklemek isteyenler varsa bu yazımıza göz atmalarını tavsiye ederim.

   WhatsaPP telefonunuzda yoksa buraya tıklayarak WhatsApp İNDİRİN

   WhatsApp silinen mesajlarınızı geri yüklemek için altta ki anladı mı aynen uygulayın.

Özet

WhatsApp her sabah otomatik olarak sohbetlerinizi yedekler.
Geri yüklemeyi denemek için WhatsApp'ı silip yeniden yükleyin.
Mesaj geçmişinizi yüklemeniz için sorulduğunda Geri Yükle'ye tıklayın.
Silinen sohbetleriniz artık WhatsApp'ta görünecektir.

Detaylar

WhatsApp, her sabah saat 4'te otomatik olarak yedekleme yapar ve yedeklemeleri Android telefonunuzun WhatsApp dosyasında saklar. En son yedeklemeyi geri yüklemek için WhatsApp'ı silip yeniden yüklemeniz gerekir.
Yükleme işlemi sırasında, mesaj geçmişinizi geri yüklemeniz istenir. Kayıp sohbetlerinizi yüklemek için Geri Yükle'yi seçin.

Mesajlarınızı geri yüklemek için yönlendirilmediyseniz, aşağıdakiler olmuş olabilir:

SD kartı ve/veya sohbet geçmişiniz bozuk.
Yedeklemeniz çok eski. WhatsApp, çok eski yedeklemeleri geri yükleyemez.
Daha önce sohbetlerinizi yedeklediğiniz başka bir telefon numarası var.
Yukarıdaki durumlarda, maalesef mesajlarınızı geri yüklemenin bir yolu yoktur.

Eski yedeklemeleri (güncel olmayan) geri yükleme

Mesajları geri yüklemeyi denemeden önce, lütfen şunlara dikkat edin:

Güncel sohbet geçmişi geri yükleme sırasında kaybolur.
Yalnızca 7 günlük yedekleme dosyaları tutulur.
Yedeklemeden sonra alınan/gönderilen ve bir sonraki yedeklemeden önce silinen yeni mesajlar geri alınamaz.
Manuel yedekleme yapıyorsanız yedekleme, en son otomatik yedekleme dosyasının üzerine yazılır.
Yeni telefonlarda, WhatsApp/Database klasörü genellikle telefonunuzun dahili belleğinde saklanır.
Sohbetlerinizi yedekleme yaptığınız zaman kullandığınız WhatsApp telefon numarasını kullanıyor olmalısınız.
Ayrıca şunları yapmanızı öneririz:

Bir dosya yöneticinizin olduğundan emin olun. Bu, yedekleme dosyalarının yeniden adlandırılması için yararlı olacaktır. 
Dosya yoneticisi indirmek için birkaç seçeneği burada bulabilirsiniz: Dosya Yöneticileri ve Tarayıcılar.
Güncel geçmişinizi (en yeni mesajları) kaybetmek istemiyorsanız, buraya giderek manuel bir yedek oluşturun:
WhatsApp > Menü Tuşu > Ayarlar > Sohbet Ayarları > Konuşmaları Yedekle.
Manuel yedekleme dosyası "msgstore.db.crypt7" veya "msgstore.db.crypt8" olarak /sdcard/WhatsApp/Databases klasörünüze kaydedilir. Bu dosyayı geri yükleme sırasında diğer yedek dosyalarla karıştırmamak için (orjinal dosya ismine bağlı olarak) "msgstore.db.crypt7.current" veya "msgstore.db.crypt8.current" adıyla kaydedin.
Lütfen yedeklemelerinizin /sdcard/WhatsApp/Databases/ klasöründe saklandığını unutmayın. Bu klasör telefonunuzun ya dahili belleğinde, ya da harici belleginde bulunur.

Yedekten geri yükleme için şu adımları izleyin:

WhatsApp'ı silin.
Hangi yedekleme dosyasını geri yüklemek istediğinize karar verin.
"msgstore-YYYY-MM-DD.1.db.crypt7" olan dosya adını "msgstore.db.crypt7" veya "msgstore-YYYY-MM-DD.1.db.crypt8" olan dosya adını "msgstore.db.crypt8" olarak değiştirin.
WhatsApp'ı yükleyin.
Geri yüklemeniz için sorulduğunda Geri Yükle'ye dokunun.
Artık geri yüklenen mesajları görebilirsiniz. Geri yükleme işlemini geri almak istiyorsanız yedek dosya adını eski adıyla değiştirmeniz yeterlidir; "msgstore.db.crypt7.current" veya "msgstore.db.crypt8.current" olan dosya adını "msgstore.db.crypt7" veya "msgstore.db.crypt8" olarak değiştirin.

Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

28 Mart 2015 Cumartesi

UNetbootin - Basit USB Boot Programı


   Teknolojinin hızla geliştiği şu günlerde artık üzerinde CD/DVD sürücüsü olmayan bilgisayarlar üretilmeye başladı. Bilgisayarınıza eski ve yavaş CD/DVD sürücünüzden kurtulmanın zamanı geldi.

   Artık bilgisayarınıza format atarken çizik ve bozulmuş CD'lerle uğraşmanıza gerek kalmayacak. USB flaş bellek kullanarak hızlı ve basit bir şekilde bilgisayarınıza format atabileceksiniz. UNetbootin, işletim sistemi dosyalarınızı USB belleğe boot ederek atan bir programdır. Boot edilerek flaş belleğinize attığınız işletim sisteminizi bilgisayarınıza yüklemek daha hızlı olacaktır. Ancak USB bellek ile bilgisayarınıza format atabilmek için bilgisayarınızı USB Boot desteği olması gerekmektedir. USB boot desteği olmayan bilgisayarlarda flash bellek ile format atamazsınız.

   
   UNetbootin bilgisayarınıza kurmaya gerek kalmadan çalışan bir programdır. Portable olarak bilgisayarınıza inen UNetbootin programını tek tıklama ile çalıştırabilirsiniz. Programı çalıştırdıktan sonra Diskimage bölümünden işletim sistemi dosyanızı tanıtarak boot işlemini başlatabilirsiniz.



Windows 7 USB/DVD Download Tool 1.0 Sistem Gereksinimleri
Lisans :Ücretsiz (Free)
Dil Desteği : İngilizce
İşletim Sistemi : Windows (Tümü)
Boyut : 4.53 MB
Sürüm : 5.68
Üretici : Geza Kovacs
Kategori : Araçlar / Sistem Atraçları


Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

Windows 7 USB/DVD Download Tool 1.0


Windows 7 Kurulumunu Flash Diskinizden Gerçekleştirin
Windows 7 USB/DVD Download Tool, Windows 7 işletim sisteminin ISO olarak kopyasını almanızı sağlar. USB bellek veya DVD'ye kopyalayabileceğiniz ISO dosyasıyla optik sürücüye ihtiyaç duymadan işletim sistemi kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.

Windows 7 USB/DVD Download Tool ile elde edeceğiniz ISO dosyası Windows 7 kurulum dosyalarını tek sıkıştırılmış bir versiyonu. USB belleğe veya DVD'ye kopyaladığınız ISO dosyasını kök dizininde çalıştırmanız kurulum için yeterli olacaktır. Bu dosyanın mutlaka USB veya DVD'ye aktarılması gerektiği ise unutulmamalı.

   Windows USB / DVD Download aracı bir USB flash sürücü veya DVD Windows 7/8 ISO dosyasının bir kopyasını oluşturmak için olanak sağlar. Bir önyüklenebilir DVD veya USB flash sürücü oluşturmak için, ISO dosyasını indirmek ve ardından Windows 7 USB / DVD Download aracını çalıştırın. Bu yapıldıktan sonra, USB flash sürücü veya DVD doğrudan Windows 7 veya Windows 8 yükleyebilirsiniz. ISO dosyası tek bir sıkıştırılmamış dosya içine kombine tüm Windows yükleme dosyalarını içerir. ISO dosyasını indirdiğinizde, Windows'u yüklemek için bazı ortama kopyalamak gerekiyor.

   Bu araç, bir USB flash sürücü veya DVD ISO dosyasının bir kopyasını oluşturmak için olanak sağlar. USB flash sürücü veya DVD Windows'u yüklemek için yapmanız gereken tüm sürücüsündeki kök klasörden Setup.exe USB portuna USB flash sürücü takın veya DVD sürücünüze takın DVD takın ve çalıştırın. Not: Windows 7 USB / DVD Download aracı ile bir USB flash sürücü veya DVD'ye kopyalamak kadar ISO dosyasını Windows yüklemek ve oradan yükleyemezsiniz.

   Windows USB / DVD Download aracı oluşturur ISO dosyasının kopyasını önyüklenebilir. Bootable medya ilk makinenizde mevcut işletim sistemini çalıştırmak zorunda kalmadan Windows 7 yüklemek için izin verir. Eğer bilgisayarınızın BIOS sürücülerin önyükleme sırasını değiştirmek Eğer bilgisayarınızda açtığınızda, USB flash sürücü veya DVD doğrudan Windows 7 kurulumunu çalıştırabilirsiniz. Sürücülerin BIOS önyükleme sırasını değiştirmek için nasıl hakkında bilgi için bilgisayarınızdaki belgelere bakın. Windows XP Kullanıcıları için aşağıdaki uygulamaları aracı yüklemeden önce yüklü olması gerekir: Microsoft .NET Framework v2 yüklü olmalıdır •. Bu indirilebilir API v2 Mastering Görüntü yüklü olmalıdır.




Windows 7 USB/DVD Download Tool 1.0 Sistem Gereksinimleri
Lisans :Ücretsiz (Free)
Dil Desteği : İngilizce
İşletim Sistemi : Windows 7
Boyut : 2.6 MB
Sürüm : 1.0
Üretici : Windows Kod Plex
Kategori : Araçlar / Sistem Atraçları


Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

IPhone, IPad Ve IPod Touch İçin Podcast Dinleme Uygulaması


   Apple tarafından resmi olarak yayınlanan Podcast takip ve dinleme uygulamasıdır. Favori dinleti sitelerinin Padcast servislerine abone olarak mobil cihazınız üzerinden sesli ve görüntülü dinletilere ulaşabileceksiniz. Kataloglama özelliği sayesinde binlerce dinletiyi daha sonra dinlemek için saklayabilirsiniz. Uygulama ayrıca favori Padcast servislerini de size listeleyerek daha çok alternatif dinleti sunabilmekte.



Genel Özellikleri:

• Tek bir uygulama ile sesli ve görüntülü dinletileri dinleyebilme ve izleyebilme.
• 40 farklı dilde tüm ücretsiz dinletilere ulaşabilme.
• Sunulan kategorilenmiş Podcast yayınlarını tek tıklama ile takip edebilme ve listenize kayıt edebilme.
• Abone olduğunuz tüm servisleri otomatik olarak takip etme ve bilgilendirme sunabilme.
• Çevrimiçi servisleri canlı olarak dinlemenizin yanında isterseniz ilgili bölümü indirerek çevrimdışı da dinleyebilme.
• Uygulamadan çıkış yapsanız dahi en son dinlediğiniz ya da yarıda kestiğiniz dinletileri bıraktığınız yerden devam etmesini sağlayabilme.
• Uyku modu özelliği ile yatmanızın hemen ardından belli süre sonra dinletinin durdurulmasını sağlayabilme.
• Favori dinletilerinizi paylaşabilme, mesaj olarak gönderebilme.
• iTunes aracılığı ile hem PC hem de Mac üzerinde senkronizasyon imkanı.

Sistem Gereksinimleri:

• iOS 5.1  ve üzeri
• iTunes 10.6.3 ve üzeri



Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

Microsoft Internet Explorer Sonlandırıldı


   Internet Explorer çok uzun yıllardır internette gezinmek isteyenlerin tercih ettikleri seçenekler arasında yer alıyor ve Microsoft Windows işletim sistemiyle birlikte geliyor. Tarayıcının geçmişte çok sayıda web tarayıcısı ile savaşlar yaşadığını ve bu savaşlardan galip olarak ayrıldığını dikkate alırsak, Microsoft'un tarayıcıyı sonlandırma kararının oldukça radikal bir karar olduğunu söyleyebilirim.

   Şirketin verdiği bu karar, Internet Explorer'ın barındırdığı hataların çokluğundan kaynaklanıyor ve artık modern web tarayıcılarla başa çıkmakta zorlanan tarayıcının yerine Windows 10 ile birlikte geleceği doğrulanan Spartan tarayıcısı geçecek. Her ne kadar resmi açıklama hataların çokluğu olarak adlandırılsa da bu durumun arkasında başka sebepler olduğu da söylentiler arasında.

   Zira Internet Explorer'ın bir dönem sahip olduğu çok sayıda negatif özellik ve yavaşlıktan ötürü adının her daim kötü bir şekilde anılması, Microsoft'un yeni bir başlangıç yapmak istemesine sebep olmuş olabilir. Spartan'ın çok daha agresif bir ada sahip olması ve yepyeni bir deneyim sunacağının belirtilmesi ise Internet Explorer'ın aksine çok sıkı bir şekilde tarayıcılar piyasasına giriş yapacağını bizlere gösteriyor.

   Yavaş yavaş modern internet gereksinimlerini gerçekleştirmekte zorlanan Internet Explorer'ın aksine, Spartan'da yeni bir tarayıcı motoru kullanılacak ve bu motor web sitelerini Chrome, Firefox ve diğer tarayıcılarda olduğu gibi performanslı bir şekilde görüntüleyebilecek.
Internet Explorer 11
Internet Explorer 11Windows 7 için Internet Explorer 11 Geliştirici Önizleme Sürümü
Internet Explorer 10
Internet Explorer 10Internet Explorer 10 Windows 7 Final Sürümü
Internet Explorer 9 (Windows 7)
Internet Explorer 9 (Windows 7)Windows 7 İçin IE9 İnternet Tarayıcısı


Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

27 Mart 2015 Cuma

Internet Explorer 11 Windows 7 Geliştirici Önizleme Sürümü


   Windows 8.1 ön izleme sürümüyle birlikte Microsoft tarafından kullanıcıların beğenisine sunulan popüler internet tarayıcısının yeni sürümü olan Internet Explorer 11, Windows 7 Geliştirici ön izleme sürümü'yle birlikte Windows 7 kullanıcılarının da beğenisine sunuldu.

   Bundan böyle Windows 7 kullanıcıları da Windows 8.1 ön izleme sürümüne sahip olmadan Microsoft'un yeni tarayıcısı Interent Explorer 11'i kullanabilecek.

   Internet Explorer 11'in yeni özelliklerini herkesten önce keşfetmek isteyen Windows 7 kullanıcıları Internet Explorere 11 Geliştirici ön izleme Sürümü'nü hemen bilgisayarlarına indirerek denemeye başlayabilirler.

   Ön izleme sürümü olmasına rağmen gayet hızlı ve akıcı olarak çalışan Internet Explorer 11, bilgisayarınız üzerinde çalışan sıradan bir tarayıcı gibi web siteleri üzerinde son sürat gezinmenize olanak tanıyor.

   Microsoft'un yeni tarayıcısı Internet Explorer'ı herkesten önce indirerek, Windows 7 işletim sistemi üzerinde deneyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sürüm: 11.0.0.0 File Name: IE11-Windows6.1-x86-tr-tr.exe Yayımlanma Tarihi: 6.11.2013 Boyut: 30.0 MB
Sistem Gereksinimleri
Desteklenen İşletim Sistemleri Windows 7 Service Pack 1 Bilgisayar/ İşlemci: 233 MHz veya daha yüksek hızda işlemciye sahip bilgisayar (Pentium işlemci önerilir) Bellek: 512 MB Sabit Disk Alanı:70 MB Ekran: 256 renkli Super VGA (800 x 600) veya daha yüksek çözünürlükte monitör Çevre birimler: Modem ya da İnternet bağlantısı; Microsoft Mouse, Microsoft IntelliMouse veya uyumlu işaret cihazı.
Yükleme Yönergeleri
İndirmeyi başlatmak için bu sayfadaki İndir düğmesine tıklayın. Şunlardan birini yapın: Yüklemeyi hemen başlatmak için Aç'a veya Bu programı geçerli konumundan çalıştır'a tıklayın İndirmeyi daha sonra yüklemek üzere bilgisayarınıza kopyalamak için Kaydet'e veya Bu programı diske kaydet'e tıklayın

Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

25 Mart 2015 Çarşamba

Vegas Gangsteri - Android Için Açık Dünya Aksiyon Oyunu


   Vegas Gangsteri oyunculara sunduğu özgürlük ile öne çıkan, Android işletim sistemini kullanan akıllı telefon ve tabletlerinizde oynayabileceğiniz bir mobil aksiyon oyunudur.

   GTA benzeri bir yapıya sahip olan Vegas Gangsteri, Asphalt 8 ve Six Guns gibi başarılı yapımlarıyla tanınan Gameloft tarafından geliştirilmiş bir açık dünya oyunudur. Gangstar serisinin bu oyunu önceki oyunlara göre 9 kat daha büyük bir oyun haritası ve daha geniş bir özgürlüğü oyunculara sunmakta. Vegas Gangsteri'nde günahlar şehri Vegas'a konuk oluyoruz ve bu şehrin şuç imparatoru olmak için her yolu deniyoruz. Amacımıza ulaşmak için bize verilen görevleri tamamlarken lüks spor arabaları, helikopterler, tanklar ve hatta uçakları kullanabiliyoruz. Bunun yanında şehirde serbestçe dolaşabiliyor ve serserilik yapabiliyoruz. Bize bütün bu görev ve serbest aksiyonda tabancalar, molotof kokteylleri, lav silahları, elektrogitar gibi farklı silah seçenekleri de sunuluyor.

   Vegas Gangsteri kaliteli bir grafik motorunun yanında HAVOK fizik motorunun sunduğu gerçekçilikten de faydalanıyor. Oyunda yarışlara katılabiliyoruz ve soygunlar düzenleyebiliyoruz.


Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!