28 Haziran 2015 Pazar

Windows 8.1 Hard Disk Bölme


   Windows 8.1 işletim sistemli bilgisayarlarınızda hard diskinizi format atmadan bölebilirsiniz. Diski bölmenin birçok avantajı vardır. Bunlardan en önemlisi sistemin bulunduğu bölümde oluşan herhangi bir sorunda bilgilerini kaybetmeden saklamanızı sağlamaktır. Özellikle birçok laptoplarda diskler tek bölüm olarak gelmektedir. Bu bilgisayarlarda disk’i bölmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

   Hard Disk bölme işlemi Nasıl Yapılır ?

   Başlat/Çalıştır’a compmgmt.msc yazarak veya Bilgisayarım’a sağ tıklayıp Yönet diyerek Bilgisayar yönetimine giriş yapıyoruz.

   Sağ kısımda ki menüden Disk Yönetimi'ne tıklıyoruz ve biraz bekliyoruz.


Bölmek istediğiniz birimin üzerine gelerek sağ tıklayarak Birimi Küçült seçeneğini seçiyoruz.

Açılan menüden birimle alakalı boyut bilgilerini girin. Örneğin 1 TB’lık bir hard diski 2′ye bölmek istiyorsanız, sistem diskine 350 gb verebilirsiniz. Boyutları belirledikten sonra birimi bu değerlere göre küçültüyoruz. Küçültme işlemi tamamlandıktan sonra yeni bir alan oluşturmuş oluyoruz.
Şimdi de bu boş alanlara yeni değerleri giriyoruz. Yeni oluşturduğunuz alana sağ tıklayarak “Yeni birim”i seçin.

   İşlem bu kadar basit format atmadan verilerinizi yedeklemiş oldunuz böylece.


Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif  Etmeyi Unutmayınız!

Arovax-Antispyware 2.1.153 (FREE)


Arovax AntiSpyware kullanımı kolay ve başarılı yeni bir anti-spyware yazılımı. Tek tıklama ile tarama ve temizleme işlemlerini yapıyorsunuz, gayet başarılı bir program.



Arovax AntiSpyware 2.1.153 Sistem Gereksinimleri
Lisans :Ücretsiz (Free)
Dil Desteği : İngilizce
İşletim Sistemi : Windows 7//8/XP/Vista
Boyut : 3.4 MB
Sürüm : 2.1.153
Üretici : Arovax
Kategori : Anti-Virüs&Trojen

Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif  Etmeyi Unutmayınız!

ComboFix - Virüs Temizleme Programı


ComboFix eğer bilgisayarınız virüs, trojan, rootkit, adware, spyware, malware gibi kötü amaçlı yazılımlar tarafından saldırıya uğradıysa ve antivirüs yazılımınız bu kötü amaçlı yazılımları temizlemekte ihtiyacınızı karşılamıyorsa kullanabileceğiniz ücretsiz bir virüs temizleme yazılımıdır. Combofix amvo.exe virüsü gibi bilgisayarınızın işleyişini ciddi anlamda aksatan dişli virüsleri de temizleyebilmektedir.

ComboFix daha çok ileri seviye bilgisayar kullanıcıları ve teknisyenlere hitap edecek şekilde geliştirilmiş bir yazılımdır. Yazılım bilgisayarınızın her noktasına erişebilmekte ve sisteminizi antivirüs yazılımlarının gerçekleştiremeyeceği şekilde derin olarak tarayabilmekte. Bu nedenle yazılımı kullanırken antivirüs yazılımınızı devre dışı bırakmanız ve arkaplanda herhangi bir program çalıştırmamanız tavsiye edilir. Ayrıca yazılım tarama işleminden sonra bilgisayarınızı otomatik olarak yeniden başlatmaktadır, bu nedenle ComboFix'i çalıştırırken işlemlerinizi kaydetmenizi tavsiye ederiz.

ComboFix bilgisayarınızın çalışmasını aksatan ve tarayıcı ayarlarınızı değiştiren kötü amaçlı yazılımları temizleyebilmenin yanında USB virüs temzileme özelliğine de sahip. ComboFix ile Autorun virüsü tarafından kullanılamaz hale getirilen USB belleklerinizi de kurtarabilmektesiniz. Bu sayede flash bellekler ve harici diskler eski hallerine döndürülebiliyor.

Bir malware temizleme yazılımı olan Combofix flashdisk ve nadir de olsa dikkatsiz yazılan CD’lerden bulaşan amvo.exe adlı zararlı autorun dosyasını başarılı bir şekilde bilgisayarınızdan siliyor.

Amvo.exe Nedir?
Popüler antivirüs yazılımlarının neredeyse hiçbirinin tam çözüm sunmadığı bu zararlı uygulama kendini system32 klasörünün altına atıyor. En tehlikeli özelliği ise sisteminize bulaştıktan sonra kendini kopyalaması ve gizlemesi.

Amvo.exe‘nin Zararları Nedir?
Yerleştiği sistemin performansını fazlasıyla düşüren bu zararlı uygulama aynı zamanda “Gizli” durumda olan klasörlere erişilmesini engelliyor, yazılım bulaştıktan sonra “Klasör Seçenekleri > Görünüm” bölümünden tüm klasörleri görünür yapsanızda sonuç değişmiyor.

Amvo.exe‘den Nasıl Kurtulurum?
ComboFix’i bilgisayarınıza indirin ve masaüstüne aldıktan sonra çalıştırın (Vista kullnıcıları programın üzerine sağ tuş ile tıkladıktan sonra “Yönetici Olarak Çalıştır” seçeneğini kullanmalıdır). Eğer bilgisayarınız “Güvenli Kip”te değilse aktif olan tüm güvenlik yazılımlarını ve pencereleri kapatın. Karşınıza çıkan yönergelere “Evet/Yes” diyerek ilerleyin, hızlı bir taramadan sonra ComboFix gerekeni yapacak ve sonuçları C:’nin içerisine attığı log dosyasında size bildirecektir.

ComboFix Sistem Gereksinimleri
Lisans :Ücretsiz (Free)
Dil Desteği : İngilizce
İşletim Sistemi : Windows 7//8/XP/Vista
Boyut : 5.4 MB
Sürüm : 15.6.27.1
Üretici : suBs
Kategori : Bilgisayar,Nasıl Yapılır


Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin

Kablosuz Ağ Wireless Wi-fi Simgesi Yok Oldu,Gözükmüyor,Görünmüyor Geri Getirme Yöntemi..!

   Windows işletim sistemi bilgisayarınızda Windows 7 veya Windows 8'de karşılaşılan bu Kablosuz Ağ Wifi Wireless simgesinin kaybolması veya yok olması olarak adlandırabileceğimiz sorunun çözümünden bahsedeceğim.

   Saat ve Tarihin Yanında Ekranın sağ alt kısmında bulunan ve kablosuz ağları (Wifi - Wireless) listeleyen sinyal simgesinin kaybolması bilgisayarınızdaki sistem dosyalarında bozulma veya yaptığınız bir ayardan dolayı kaynaklanabilmektedir.

   Kablosuz Ağ simgesini ( Wi-fi Wireless ) Geri Getirmek için yapmanız gereken ayarlar aşağıda sıralanmıştır.
  • Denetim Masasından Görünümü Küçük Simgelere alın ve Bildirim Alanı Simgelerine girin. Yada Başlata bildirim yazın ve çıkan bildirim alanı simgelerine tıklayın.
  • Daha sonra açılan pencerede bulunan tüm simgeleri ve bildirimleri görev çubuğunda her zaman göster'i işaretleyin.
  • Ardından Simgeler ve davranışlar kısmında verilmiş olan Ses Düzeyi İşlem Merkezi gibi satırların arasında Ağ (Network) kısmının karşısındaki alanı Simge ve Bildirimleri göster olacak şekilde ayarlayın ve Tamam'ı tıklayın. Eğer burada ağ yok ise Sistem Simgelerini Aç veya kapat kısmına girin ve burada belirtilmiş olan Ağ'ı Açık hale getirin. Ardından yukarıda bahsettiğim gibi simge ve bildirimleri göster seçeneğini seçerek tamam diyin.
   Bu şekilde Başlat çubuğunda Kablosuz ağ, Wi-fi Wireless simgeniz geri gelecektir. Ancak halen gelmedi ise yapmanız gerekenler şunlardır;
  • Denetim Masasından Ağ ve Paylaşım Merkezine girin.
  • Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin'e girin.
  • Burada bulunan kablosuz ağ bağlantısını devre dışı ise üzerine çift tıklayıp etkinleşmesini sağlayın. (Burada bulunan bağdaştırıcıları kablosuz ağ simgesi gelinceye kadar sırayla etkinleştirin.)
   Eğer hala wifi simgesi yok veya gözükmüyorsa bilgisayarınızı bir kez yeniden başlatın simge gelmezse Combofix indirin ve bilgisayarınızı taratın bu şekilde geri gelecektir.Yine sorun yaşıyorsanız bana ulaşarak yardımcı olmaya çalışırım.

COMBOFİX İNDİRMEK İÇİN ALTTA Kİ BUTONA TIKLAYIN...



Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif  Etmeyi Unutmayınız!

26 Haziran 2015 Cuma

Ayın En İyi iOS Oyunları (Haziran 2015)


Geçen sene birçok güzel oyunu iOS işletim sistemini kullanan iPhone telefonlarımızda ve iPad tabletlerimiz de oynayabilme şansına sahip olmuştuk. Bu sene de yine birbirinden güzel iOS oyunları karşımıza çıkmaya başladı. Bu yazımızda da 2015'in ilk ayında deneyerek oynamaktan keyif aldığımız en iyi iOS oyunlarını sizlerle paylaşacağız.

 Listemizde yer alan oyunlar şunlar: 



Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

Android 8 Ball Poll Oyunu


   8 Ball Pool, gerçek bir bilardo deneyimi yaşamanızı sağlayan oldukça keyifli ve eğlenceli bir Android bilardo oyunudur. Pek çok başarılı oyuna sahip olan Miniclip şirketinin oyunlarından biri olan 8 Ball Pool ile bilardo oynamanın tadını çıkarabilirsiniz.

   Oyunu ücretsiz olarak indirdikten sonra Miniclip hesabı oluşturarak veya Facebook hesabınız ile oyuna giriş yapabiliyorsunuz. Oyundaki hesabınız ile bilardo maçlarını kazandıkça seviye atlıyor ve daha güçlü hale geliyorsunuz. Oyunda pratik, 1'e 1 ve turnuva olarak 3 farklı mod bulunuyor. Eğer bilardo ile yeni tanışıyorsanız veya rakiplerinizle karşılaşmadan önce ısınmak istiyorsanız bir süre pratik yapmanızı öneririm. Yeterli pratik yaptıktan sonra kendi isteğinize göre 1'e 1 karşılaşmalara veya 8 kişilik turnuvalara katılabilirsiniz.

   Miniclip veya Facebook hesabınızdaki arkadaşlarınız ile kolayca bilardo maçına girerek beraber oynayabilirsiniz. Dünya üzerindeki tüm oyuncularla karşılaştığınız 1'e 1 mücadelelerden galip ayrılarak masadaki altınları kazanabilir ve kazandığınız altınları isterseniz daha yüksek altın kazanma şansınızın olduğu masalara girmek, isterseniz oyun içerisinde kullandığınız ıstakayı değiştirerek birbirinden güzel ve renkli yeni ıstakalar almak için kullanabilirsiniz.



Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

Bilgisayar İçin Facebook Messenger


   Android akıllı cihazlarda ve tabletlerde facebook'un sohbet mesajlaşma ve sesli arama seçenekleri yanı sıra görüntülü arama servisi olan Messenger artık bilgisayarınızda da kullanabilirsiniz.Ücretsiz ve her hangi yazılım veya program kullanmak zorunda kalmıyorsunuz.

   Tek yapmanız gereken aşaıda ki butona tıklayıp açılan ekrandan kullandığınız e-posta ve şifrenizle giriş yaparak Facebook hesabınızda ki arkadaşlarınızla konuşabilir görüntülü arayabilirsiniz.


Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

23 Haziran 2015 Salı

Blogger Mega Açılır Menü Yapımı


   Mega navigasyon menüsüne sahip en büyük avantajı tek bir yerde bir araya toplanmış olarak sunulan etiketlere ait başlıkları sıralayarak yayınlayabilirsiniz, böylece ziyaretçilerin ilgi belirli bir kategoriyi ararken çok zaman harcamak zorunda kalmaz olmasıdır. Öte yandan,blogunuza temiz ve zarif görünmek devam edecektir.

   Menüye ait renkleri kullandığınız temaya göre düzenlenebilir ancak kodlarda belirli zamandan sonra bozulmalar olabiliyor.

   Şimdi Blogger Mega Açılır Menü Yapımı nasıl oluşturabiliriz ona bakalım.
1- Öncelikle blogger kumanda paneline giriş yapıyoruz.
2- Daha sonra Kumanda paneli > Şablon > HTML Düzenle yolunu izliyoruz.
3- Temanızın yedeğini her ihtimale karşı alıyoruz.
4- CTRL+F tuşları ile ]]></b:skin> kodunu aradıyoruz.
]]></b:skin>
5- ]]></b:skin> kodunun hemen üst kısmına altta ki kodları ekliyoruz.
/*  BC Mega Drop Down Menu Bar For Blogger */
ul.dropmenu{
position: relative;
margin: 0px;
padding: 1px 0px 0px 0px;
background:transparent url(https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEigCNeWSJYKjKv-x-0DOLGhg2aRlXFOJSsIGL-CG3YTea6ximVie_6fYhjeVs5KWPSBdVL8qdegh6oP5ygj_DmQbmk-gpieTvKcbIKlB0_Dua26ZMaT5YZUWDKMcHQM7QGsMza8bY3Vk_A/s1600/navigation.png) repeat-x scroll 0 0;
display:block;
height: 35px;
font-family:Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif;
font-size: 12px;
}
.dropmenu li{
position: relative;
list-style: none;
float: left;
margin: 0px;
padding: 0px;
}
.dropmenu li a{
height: 22px;
padding: 9px 30px 0px 15px;
display: block;
cursor: point;
border-right: solid 1px #4a779d;
color: #FFFFFF;
text-transform: uppercase;
text-decoration: none;
}
.dropmenu li span{
display: block;
float: right;
height: 10px;
width: 10px;
background:transparent url(https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEizLd0xz27-M8QXkLH79KhvMFRG9hSSYtVfHmjZ4rNnu9r_8IvMVOp_jBR1FanE2-uB5nhJ3tUiu8PkeqyC8kFENeSC0NRhoRiTlUu9O9US91Q55GcTmUWici5BUjCZC0EJHvwTJt8w7LQ/s1600/arrow_up.png) repeat-x scroll 0 0;
position: absolute;
top: 12px;
right: 10px;
}
.dropmenu li a:hover span{
background:transparent url(https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVSSe9RXVuFL59ZJBjv1mcxntWe98DEe4MQ2LYxYU9pMMi0URzmrQmq1wHwfNCFTM3KZtnR5qsn45o3UP8wLxLmIigvvnUpsmPU6sJ8M0pu3Tu3gD8v7THhjd10M49nsqVBgP_qjAOy7s/s1600/arrow_hover.png) repeat-x scroll 0 0;
}
.dropmenu li:hover ul, .dropmenu li:hover div{
display: block;
}
.dropmenu ul{
position: absolute;
display: none;
width: 140px;
padding: 0px;
margin: 0px;
border-bottom: 1px solid #ccc;
background: #FFFFFF url(https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiT9KD5u3Ran5DUEU1LD4fMPQt3XagVta41LjUDnLrc2Ssjo7zKwFroN8LSYhyphenhyphenXPVnGw9rr2zKKWs6iTf2v91XwqV8nSguFEVPRcqsr2my_8U9i4r7H6wkB2fTT9QuBGiDc01bGXJh8tgo/s1600/gradient.png) repeat-x scroll 0 0;
}
.dropmenu ul li{
border: 0;
float: none;
}
.dropmenu ul a {
border: 1px solid #ccc;
border-bottom: 0;
white-space: nowrap;
display:block;
color: #0657AD;
text-decoration: underline;
text-transform: none;
}
a.selected, a:hover{
color: #0657AD !important;
background: #FFFFFF url(https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiT9KD5u3Ran5DUEU1LD4fMPQt3XagVta41LjUDnLrc2Ssjo7zKwFroN8LSYhyphenhyphenXPVnGw9rr2zKKWs6iTf2v91XwqV8nSguFEVPRcqsr2my_8U9i4r7H6wkB2fTT9QuBGiDc01bGXJh8tgo/s1600/gradient.png) repeat-x scroll 0 0;
}
a.selected span{
background:transparent url(https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVSSe9RXVuFL59ZJBjv1mcxntWe98DEe4MQ2LYxYU9pMMi0URzmrQmq1wHwfNCFTM3KZtnR5qsn45o3UP8wLxLmIigvvnUpsmPU6sJ8M0pu3Tu3gD8v7THhjd10M49nsqVBgP_qjAOy7s/s1600/arrow_hover.png) repeat-x scroll 0 0;
}
.dropmenu ul a:hover {
color:#F67A00 !important;
text-decoration: none;
background-color: #F0F0F0;
background-image: none;
}
.dropmenu div ul{
position: relative;
display: block;
}
.dropmenu li div{
background: #FFFFFF url(https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiT9KD5u3Ran5DUEU1LD4fMPQt3XagVta41LjUDnLrc2Ssjo7zKwFroN8LSYhyphenhyphenXPVnGw9rr2zKKWs6iTf2v91XwqV8nSguFEVPRcqsr2my_8U9i4r7H6wkB2fTT9QuBGiDc01bGXJh8tgo/s1600/gradient.png) repeat-x scroll 0 0;
border: 1px solid #ccc;
padding: 5px;
display: none;
position: absolute;
}
.dropmenu li div ul{
border: none;
background: none;
position: relative !important;
}
.dropmenu li div a{
border: none;
border-bottom: 1px solid #ccc;
}
.dropmenu li div div{
display: block;
position: relative;
background: none;
border: none;
}
.dropmenu li div div a{
display: inline;
border: none;
color: #666;
text-decoration: underline;
padding: 0px;
margin: 0px;
text-transform: none;
}
.dropmenu li div div a:hover{
color: #000;
text-decoration: none;
}
ul.left{
float: left;
width: 145px;
}
ul.right{
float: right;
width: 145px;
}
.small{
color: #666;
font-size: 10px;
padding: 10px 5px 8px 5px !important;
display: block;
clear: both;
}
.products{
width: 300px;
padding: 15px !important;
}
.products ul{
width: 100%;
}
.products ul li{
border-bottom: 1px solid #ccc;
height: 40px;
padding: 10px 0px;
}
.products h2{
font-size: 16px;
padding: 2px 0px 3px 0px;
margin: 0px;
}
.products p{
color: #666;
font-size: 10px;
padding: 0px;
margin: 0px;
}
.products img{
float: left;
padding-right: 10px;
}
.products ul li a{
display: inline;
border: none;
color: #666;
text-decoration: underline;
padding: 0px;
margin: 0px;
text-transform: none;
}
.products ul li a:hover{
color: #000 !important;
text-decoration: none;
background: none !important;
}

.tutorials{
width: 300px;
}


input{
border:1px solid #4A779D;
padding: 3px 8px;
margin-bottom: 8px;
width: 164px;
}
label{
padding: 0px 0px 4px 0px;
display:block;
}
button{
background: #4A779D url(https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEigCNeWSJYKjKv-x-0DOLGhg2aRlXFOJSsIGL-CG3YTea6ximVie_6fYhjeVs5KWPSBdVL8qdegh6oP5ygj_DmQbmk-gpieTvKcbIKlB0_Dua26ZMaT5YZUWDKMcHQM7QGsMza8bY3Vk_A/s1600/navigation.png) repeat-x scroll 0 0;
color: #FFF;
border:1px solid #4A779D;
padding: 4px 10px;
width: 180px;
}

.emailupdatesform{margin: 10px 0 5px 5px; width: 180px; float: left;}

.emailupdatesform input.emailupdatesinput{background: #fff !important; float: left; border: 1px solid #d2d2d2; padding: 0px 8px 0px 8px; color: #a19999; font-size: 12px; height: 25px; width: 160px; border-radius: 5px; -moz-border-radius: 5px; -webkit-border-radius: 5px;}

.emailupdatesform input.joinemailupdates{background:-moz-linear-gradient(top,#57ABFE 0%,#0080ff 100%); background:-webkit-gradient(linear,left top,left bottom,from(#57ABFE),to(#0080ff)); border: 1px solid #0080ff; text-transform: none; font:bold 12px arial; color: #fff; height: 25px; padding: 0 12px 0 12px; margin: 0 0 0 5px; border-radius: 5px; -moz-border-radius: 5px; -webkit-border-radius: 5px; cursor:pointer;}
6- Daha sonra kodunu aradıyoruz.Ve bulduğunuz kodun alt kısmına aşağıda ki javascript kodlarını ekleyerek temanızı kaydedin.
<script type="text/javascript" src="https://mybloggerlab.googlecode.com/files/jquery.js"></script> 
<script type="text/javascript" src="https://mybloggerlab.googlecode.com/files/dropdown.js"></script>
<script>
$(document).ready(function(){
$("#nav-one").dropmenu();
});
</script>
Eğer yeni menü eklemek isterseniz yapacak olduğunuz işlem kısaca şöyledir.
<div id='header-wrapper'> 
<div class='headerleft'>
<b:section class='headerleft' id='headerleft' maxwidgets='1' showaddelement='no'>
<b:widget id='Header1' locked='true' title='My Bilgi Cafem61 (Header)' type='Header'/>
</b:section>
</div>
7- Son olarak HTML menülerin görünmesini istediğiniz kısıma Gadget ekleme yöntemi ile altta ki kodları ekleyip düzenleyin.
<ul id="nav-one" class="dropmenu"> 
<li>
<a href="#">Home</a> </li><li>
<a href="#">Forum</a><ul>
<li><a href="#">Support</a></li>
<li><a href="#">Help</a></li>
<li><a href="#">Examples</a></li>
<li><a href="#">Your work</a></li>
</ul>
</li>
<li>
<a href="#item3">Downloads</a><ul>
<li><a href="#">Tools</a></li>
<li><a href="#">Office</a></li>
<li><a href="#">Custom projects</a></li>
</ul>
</li>
<li>
<a href="#">Products</a>
<div class="products">
<ul>

<li><img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg276cQDm6FGRNWVpB4e1g7FcPVaU3ZSv6-_Qal9Yy6J1t1o3kBcIsp_0L5xqYqZd0nXvXluC87d3OacLdcY7m0LgfNWHhyphenhyphenOow6J9W-zr7KtvFljXO2naDTR3hPmrBzxwgE5JEQ2S48OF4/s1600/1.jpg" width="40" height="40" alt="Thumb" border="0" /><h2>Featured Box</h2><p><a href="#">More information about this product</a></p></li>

<li><img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzSjWDiNn63QkDqqSqK87lwko6hM9QmqfQReiDnBDvfypQzEggvMYucqP9Ivk3Agi2cFbvxelu70xibi2ErXKpgDVBpGfCJC4KUWTlXE7oN6DrNBidH4B-NC-g7TtYBWwQWTqb7U1-2WQ/s1600/2.jpg" width="40" height="40" alt="Thumb" border="0" /><h2>Mod Rewriter</h2><p><a href="#">More information about this product</a></p></li>

<li><img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUFWDm_9udWpH7-bX5Q-7PmORM-zP6MH13UGV8sNsBsa37uHmy_z9V-aNJCR-FVNHcLf36CiC7i9WizKO9xQ37vNQnXqcmP1lI64TWDWyrEfLgBpAbXpBVelepgCVWjR1YGNu4yq4QASQ/s1600/3.jpg" width="40" height="40" alt="Thumb" border="0" /><h2>Byte Scrambler</h2><p><a href="#">More information about this product</a></p></li>

<li><img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUFWDm_9udWpH7-bX5Q-7PmORM-zP6MH13UGV8sNsBsa37uHmy_z9V-aNJCR-FVNHcLf36CiC7i9WizKO9xQ37vNQnXqcmP1lI64TWDWyrEfLgBpAbXpBVelepgCVWjR1YGNu4yq4QASQ/s1600/3.jpg" width="40" height="40" alt="Thumb" border="0" /><h2>Image Processor</h2><p><a href="#">More information about this product</a></p></li>

<li><img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj55iVZdci84TkivZwY9TJFDZEZTyhbPeE61TMSeLLTFmAb8qvXnuY_DIGoYqelZERwH6-WtAtE7zp4SG3uj7QDPpWf9H3YWwFs9rHIUzIBXnYU_bY7kmsm-fcj3Tzo6fFPh4HciKmpBsA/s1600/5.jpg" width="40" height="40" alt="Thumb" border="0" /><h2>Registry Class</h2><p><a href="#">More information about this product</a></p></li>

<li><img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-LtZ0v_8n6_ITaxE4bIjVIKQgwnvMPDpahaLma9uZjlX_g5lp8xdQ9ebNb8BXS5lUMu9af6E68PaR_UTCMKe85w-pMznPoGH5o9lJkFX_2aN9LgqS_g-7vLxpp6fTXI82U5chwRKo0UQ/s1600/6.jpg" width="40" height="40" alt="Thumb" border="0" /><h2>Data Validation</h2><p><a href="#">More information about this product</a></p></li>

<li><img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFMahOPnaq2fv1-DB7vV5WRNyFjDjuml-2NrEfHqJF_iVjVbNXuWAdvno3fxtUt6uLW39R55Is-CHAma4TT-QxFY7DRXHNDwaYpWQ-Xwfer_yJH61mswAOlEEGS1hR5MQjQfBOOVl8UMc/s1600/7.jpg" width="40" height="40" alt="Thumb" border="0" /><h2>Ajax Tables</h2><p><a href="#">More information about this product</a></p></li>
</ul>

<div class="small">At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident.</div>
</div>
</li>
<li>

<a href="#">Tutorials</a>
<div class="tutorials">
<ul class="left">
<li><a href="#">Javascript</a></li>
<li><a href="#">Python</a></li>
<li><a href="#">PHP</a></li>
</ul>
<ul class="right">
<li><a href="#">HTML/CSS</a></li>
<li><a href="#">ASP.NET</a></li>
<li><a href="#">Actionscript</a></li>
</ul>

<div class="small">View <a href="#">all categories</a> or a <a href="#">list of the best tutorials</a>.</div>
</div>
</li>
<li>

<a href="#">Links</a> <ul>
<li><a href="#">Programming</a></li>
<li><a href="#">Inspiration</a></li>
<li><a href="#">My websites</a></li>
<li><a href="#">Clients</a></li>
<li><a href="#">Cool stuff</a></li>
<li><a href="#">Sitebase</a></li>
<li><a href="#">Other</a></li>
</ul>
</li>
<li>

<a href="#">Subscribe Now</a>
<div class="emailsub">
<div class="emailupdatesform">
<form action="http://feedburner.google.com/fb/a/mailverify" method="post" target="popupwindow" onsubmit="window.open('http://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=Bilgicafem61', 'popupwindow', 'scrollbars=yes,width=550,height=520');return true"><input gtbfieldid="10" class="emailupdatesinput" name="email" value="Enter your email here..." onblur="if (this.value == &#39;&#39;) {this.value = &#39;Enter your email here...&#39;;}" onfocus="if (this.value == &#39;Enter your email here...&#39;) {this.value = &#39;&#39;;}" type="text" /><input value="tntbystc" name="uri" type="hidden" /><input value="Submit" class="joinemailupdates" type="submit" /></form></div></div>
</li>
</ul>



Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

22 Haziran 2015 Pazartesi

Android için Facebook 3.7



   Artık günümüzde internet her yerde olmasından dolayı Facebook kullanıcıları da kesintisiz mobil uygulaması ile her yerden ulaşabiliyor.Tabi mobil uygulamasının bir kötü yanı var bazı telefon modellerinde uygulama hata verebiliyor ve çok yavaş çalışıyor bir gün içerisinde yapılan on güncelleme bu soruna çözüm olmuyor.

 Uygulamanın bazı özellikleri;

   Arkadaşlarınızla haberleşmek hiç bu kadar hızlı olmamıştı.
• Arkadaşlarınızın neler yaptığını görün
• Güncellemeler, fotoğraflar ve videolar paylaşın
• Arkadaşlarınız gönderilerinizi beğendiğinde veya yorum yaptığında bildirimler alın
• Oyunlar oynayın ve sevdiğiniz uygulamaları kullanın
  Hizmet koşullarını ihlal etmemek için göz atın




Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin

18 Haziran 2015 Perşembe

Adobe Flash Player İndir


   Uzun yıllardır internet sitelerinde bulunan interaktif içeriklerin Adobe Flash kullanılarak hazırlandığı bir gerçek. Geliştiriciler için oldukça uygun bir ortam sunan Adobe Flash, böylelikle oyunlardan tutun da videolar ve etkileşimli web sitelerine kadar pek çok alanda kaliteli ürünler ortaya konulmasına izin veriyor. Adobe Flash Player ise Flash kullanılarak hazırlanmış olan bu içeriklerin bilgisayarlarımızda doğru bir şekilde oynatılabilmesi için kullanılan bir tarayıcı uygulaması. Flash Player olmadan bir Flash içeriğini açmak isterseniz bunun mümkün olmadığını siz de görebilirsiniz.

   Her yeni sürümünde pek çok güvenlik açığının kapatılması, ayrıca performans artışlarının da sağlanması nedeniyle daima en son Adobe Flash Player sürümüne sahip olduğunuzdan da emin olmanız gerekiyor. Adobe Flash kullanılarak hazırlanan içerik türlerini listelemek gerekirse;

  • Oyunlar
  • Videolar
  • Müzikler
  • Web siteleri
  • Bilimsel çalışmalar
  • Eğitim uygulamaları
  • Sosyal ağlar




Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin

NETSİS MUHASEBE PROGRAMINA GİRİŞ


Netsis programına girmek için masa Üstünden Fusion Std veya  Entegre ikonu çift tıklanır.

Karşımıza Netsis Bağlantı Ekranı Gelir
Çalışmak İstediğimiz Şirket seçilir
Kullanıcı Adı NETSIS girilir
Şifre NET1 girilir

Tamam butonuna basılarak çalışmak istediğimiz şirkete girilir.

ŞİRKET TANIMLAMA:
Yardımcı Programlar / Kayıt / Şirket İşlemleri / Şirket Tanımlama.

TANIMLANAN ŞİRKETE GİRMEK İÇİN:
Ana Menü den
Dosya / Şirket Değişikliği
Çalışmak İstediğimiz Şirket seçilir
Kullanıcı Adı NETSIS girilir
Şifre NET1 girilir
Menü ayarlama linki tıklanır. Temalardan Ice Age Seçilebilir. Tamam butonu tıklanır.

PARAMETRE AYARLARI:
Yardımcı programlar / Kayıt / Şirket Şube Parametre Kayıtları
Unvan: sahasındaki GENEL silinir. KENDİ ŞİRKETİMİZİN ÜNVANI girilir.
Tab tuşuna basılır. F5 tuşuna basılır.
Grid (Izgara) Ekrandan KENDİ ŞİRKETİMİZİN ÜNVANI izlenir.
Parametreler Sayfasının Butonu tıklanır
Enter Tuş Desteği parametresi tıklanır  
F5 tuşuna basılır.
Grid (Izgara) Ekrandan KENDİ ŞİRKETİMİZİN ÜNVANI izlenir.
Böylece veri tabanımız oluşmuş olur.

Ana Menü den
Dosya / Şirket Değişikliği
Çalışmak İstediğimiz Şirket seçilir
Kullanıcı Adı NETSIS girilir
Şifre NET1 girilir

Böylece şirkete yeniden girilmiş olur.
Ekranın sağ üst köşesinde artık KENDİ ŞİRKETİMİZİN ÜNVANI nı görürüz.

ŞİRKET KOPYALAMA: İçinde bulunduğumuz şirketin kopyasını almak için kullanılır.
Yardımcı Programlar / Kayıt / Şirket İşlemleri / Şirket Kopyalama

ŞİRKET SİLME: Tanımlı olan bir şirketi silmek için kullanılır.
Yardımcı Programlar / Kayıt / Şirket İşlemleri / Şirket Kopyalama
netsis menü
Menü Ayarlama: Menü ayarlama için kullanılır.
Şirket Değişikliği: Başka bir şirkete geçmek için kullanılır.
Çıkış: Netsis Programından çıkmak için kullanılır.
Yardım: Yardım menüsüne ulaşmak için kullanılır.
Tema: Aktif temayı değiştirmek için kullanılır.
Menü tasarımlarında resimler gösterilsin: Menülerde resimleri gösterip/gizlemek için kullanılır.

ANA MENÜ SAĞ ÜST KÖŞEDEKİ SEÇENEKLER
netsis ama menü
Hepsi: Netsis programındaki tüm modüllerin görüntülenmesini sağlar.
Lojistik Satış: Lojistik satış ile ilgili program modüllerinin görüntülenmesini sağlar.
Finans: Finansman ile ilgili program modüllerinin görüntülenmesini sağlar.
Muhasebe: Muhasebe ile ilgili program modüllerinin görüntülenmesini sağlar.
Genel: Programın geneli ile ilgili program modüllerin görüntülenmesini sağlar.
Üretim: Üretim ile ilgili program modüllerinin görüntülenmesini sağlar.



Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin

9 Haziran 2015 Salı

Android Ön Bellek Temizleyici


Telefonunuzun önbelleğini kolay bir şekilde silmenizi sağlar. Tek tuşa basarak kolayca önbelleğinizi temizleyebilirsiniz.
Uygulama Özellikleri
- Uygulamaları listeleme,
- Listelenen uygulamaların cache'te tuttuğu boyutu gösterme,
- Uygulama arama,
- Tek tıklama ile önbelleği temizleme,
Uygulamayı iyileştirebilmemiz için gördüğünüz eksikleri, fikirlerinizi bize mail atınız.
Not: Uygulama sistem hafızası(memory) ile ilgili işlem yapmamaktadır, uygulamalardan kalan gereksiz verileri depolama alanından(storage) silmektedir.







Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

7 Haziran 2015 Pazar

InstaDownloader - Android İçin Instagram Fotoğraf Ve Video İndirme Uygulaması


InstaDownloader uygulaması, Android mobil cihazlarınızı kullanarak Instagram hesaplarından video ve resimleri indirmenizi sağlayan ücretsiz uygulamalardan bir tanesi ve herhangi bir giriş prosedürü gerektirmediği için kendi Instagram hesabınızın güvenliğinden de emin olabiliyorsunuz.

Uygulamayı kullanırken tek yapmanız gereken fotoğraf veya videoların web adreslerini kopyalamak ve uygulama içerisine yapıştırmak. Download butonuna basmanızın ardından indirme işlemi başlayacaktır ve video yahut fotoğrafın boyutuna göre bir süre sonra tamamlanacaktır.

Ancak kullanıcılar indirdikleri dosyaları kendi Instagram hesaplarında paylaşmak konusunda dikkatli olmalılar, zira bu durum telif hakkı ihlali olarak kabul edilebilir ve Instagram hesabınızın kapatılmasına neden olabilir. Bu nedenle sadece bazı video ve resimleri kaydetmek istediğiniz durumlarda kullanmanızı öneriyorum.

Fakat uygulama maalesef sadece herkese açık olan profillerde bulunan görselleri indirebiliyor ve Instagram hesabı girişi imkanı vermediği için kendi arkadaşlarınız bile olsa dışarıya kapalı olan kişilerin fotoğraflarını ve videolarını indiremiyorsunuz.

Arayüz olarak oldukça kolay bir kullanıma sahip olan InstaDownloader'ın dikkate değer bir hatasını da göremedik. Cihazınıza hemen ve sorunsuzca kurarak görsellerinizi indirmeye başlayabilirsiniz.



Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

ARC Welder - Android Uygulamaları Artık Google Chrome'da Çalışıyor

   Chrome Tarayıcınız Sayesinde PC'nizde Android Uygulamalarını Çalıştırın

   ARC Welder eklentisi, Google Chrome kullanıcılarının PC'lerini ve Chrome web tarayıcılarını kullanarak Android uygulamalarını kolayca çalıştırabilmelerini sağlayan ücretsiz bir eklenti olarak karşımıza çıktı. Google'ın sınırlı sayıda geliştici için yayınlamış olduğu App Runtime for Chrome yani ARC'den faydalanan eklenti, böylece sıkıntısınız bir şekilde Chrome'unuzdan Android uygulamalarını çalıştırabilmenize olanak tanıyor.

   Eklentiyi hem Windows kullanıcıları hem de diğer işletim sistemlerindeki Google Chrome tarayıcısını kullananlar çalıştırabildikleri için aslında olanakların oldukça geniş olduklarını da belirtmeden geçmemek gerekiyor. Eklentinin kullanımının ve arayüzünün oldukça sade ve anlaşılır bir şekilde hazırlanmış olması sayesinde kullanırken pek bir zorluk çekeceğinizi de sanmıyorum.

   ARC Welder'ı kullanmak için Chrome tarayıcısı ve eklentinin haricinde elbette Android uygulamasının APK dosyasına da ihtiyacınız var. Zira eklenti direkt olarak maalesef marketten bilgi çekemiyor ve APK'nın manuel olarak sunulması gerekiyor.

   Bunun yanında bazı uygulamaların eklenti vasıtasıyla da olsa çalışamayacaklarını dikkate almalı ve bu yüzden tüm umudunuzu eklentiye bağlamamalısınız. Zira ülke ve cihaz sınırlaması olan yahut satın alma seçenekleri barındıran bazı Android uygulamaları ARC Welder uzantısıyla maalesef uyumlu bir şekilde çalışamıyor.

   PC'lerinizde Android uygulamalarını çalıştırma olanaklarını denemek istiyorsanız göz atmadan geçmeyin derim.

NOT : Eski sürüm tarayıcılarda çalışmamaktadır.Tarayıcınızın yeni sürümünü indirerek eklentiyi rahatlıkla kullanabilirsiniz.


ARC Welder Sistem Gereksinimleri
Lisans :Ücretsiz
Dil Desteği : İngilizce
İşletim Sistemi : Windows Tümü
Boyut : 11.83 MB
Sürüm : 45.5021.395.0
Güncelleme Tarihi : 4 Haziran 2015
Kategori : Android Uygulamaları


Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

2 Haziran 2015 Salı

Facebook, Android Geliştiriciler İçin 3 Yeni Araç Tanıttı


   Android geliştiricilerin uygulama gelişim süreçlerine katkıda bulunacak ve onlara uygulamalarını daha iyi analiz etme şansı tanıyacak olan bu araçlar, kullanıma sunuldu. Year Class, Network Connection Class ve Fresco isimli 3 adet açık kaynak kodlu aracı yayınlayan Facebook'un bu yeni araçlarını kısaca tanıtmakta fayda var.

1) Year Class:

Geliştiricilerin uygulama geliştirirken kullanıcıların hangi tür cihaz kullandıklarını tespit etmesini sağlayan bu araç, böylelikle geliştiricilerin gerekli optimize ve düzenlemeleri yapmasını sağlıyor. Örneğin eski model fakat popüler olan bir Android akıllı telefonun çok fazla kullanıcıda bulunduğunu düşünürsek, eğer geliştirici uygulamasının bu cihazı kullanan çok fazla kullanıcı tarafından indirildiğini ve uygulamasındaki bazı özelliklerin bu cihazda problem çıkarabileceğini biliyorsa, hemen gerekli güncellemeleri gerçekleştirebilecek. Oldukça yararlı olabilecek bir araç olarak nitelendirmek doğru olacaktır.

2) Network Connection Class:

Year Class ile benzerlik gösteren fakat kullanılan cihaz yerine ağ bağlantılarının geliştiriciler tarafından görünmesini sağlayan bir açık kaynak kodlu araç. Bu yeni araç sayesinde geliştiriciler, uygulamalarını kullanan kullanıcıların bağlantı hızlarının ne olduğunu görebilecek. Yine ilk araç Year Class gibi, Network Connection Class sayesinde de geliştiriciler gerekli önlemleri alarak uygulamalarını düzenleme ve optimize etme yoluna başvurabilecekler.

3) Fresco: 

Bu araç ise Android uygulamaları için yeni bir resim kütüphanesi. Bu aracın geliştirilme sebebi ise bir anda çok fazla resim yüklemesi gereken uygulamaların bellek problemi yaşamasını engellemek. Uygulamaların akıllı bellek yönetimine kavuşmasını sağlayan bu araç, aynı zamanda yer kaplayan resimleri gösteriyor ve resimleri önbelleğe alabiliyor. Yine bu aracın da Android geliştiricileri tarafından sevilerek yararlı bir şekilde kullanılacağını düşünüyorum.

Year Class, Network Connection Class ve Fresco araçlarını indirmek için  tıklayabilirsiniz.


Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!