2 Haziran 2015 Salı

Facebook, Android Geliştiriciler İçin 3 Yeni Araç Tanıttı


   Android geliştiricilerin uygulama gelişim süreçlerine katkıda bulunacak ve onlara uygulamalarını daha iyi analiz etme şansı tanıyacak olan bu araçlar, kullanıma sunuldu. Year Class, Network Connection Class ve Fresco isimli 3 adet açık kaynak kodlu aracı yayınlayan Facebook'un bu yeni araçlarını kısaca tanıtmakta fayda var.

1) Year Class:

Geliştiricilerin uygulama geliştirirken kullanıcıların hangi tür cihaz kullandıklarını tespit etmesini sağlayan bu araç, böylelikle geliştiricilerin gerekli optimize ve düzenlemeleri yapmasını sağlıyor. Örneğin eski model fakat popüler olan bir Android akıllı telefonun çok fazla kullanıcıda bulunduğunu düşünürsek, eğer geliştirici uygulamasının bu cihazı kullanan çok fazla kullanıcı tarafından indirildiğini ve uygulamasındaki bazı özelliklerin bu cihazda problem çıkarabileceğini biliyorsa, hemen gerekli güncellemeleri gerçekleştirebilecek. Oldukça yararlı olabilecek bir araç olarak nitelendirmek doğru olacaktır.

2) Network Connection Class:

Year Class ile benzerlik gösteren fakat kullanılan cihaz yerine ağ bağlantılarının geliştiriciler tarafından görünmesini sağlayan bir açık kaynak kodlu araç. Bu yeni araç sayesinde geliştiriciler, uygulamalarını kullanan kullanıcıların bağlantı hızlarının ne olduğunu görebilecek. Yine ilk araç Year Class gibi, Network Connection Class sayesinde de geliştiriciler gerekli önlemleri alarak uygulamalarını düzenleme ve optimize etme yoluna başvurabilecekler.

3) Fresco: 

Bu araç ise Android uygulamaları için yeni bir resim kütüphanesi. Bu aracın geliştirilme sebebi ise bir anda çok fazla resim yüklemesi gereken uygulamaların bellek problemi yaşamasını engellemek. Uygulamaların akıllı bellek yönetimine kavuşmasını sağlayan bu araç, aynı zamanda yer kaplayan resimleri gösteriyor ve resimleri önbelleğe alabiliyor. Yine bu aracın da Android geliştiricileri tarafından sevilerek yararlı bir şekilde kullanılacağını düşünüyorum.

Year Class, Network Connection Class ve Fresco araçlarını indirmek için  tıklayabilirsiniz.


Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder