8 Kasım 2014 Cumartesi

Android Cihazınızı Hızlandırmanın Kısa Yolları


   Android işletim sistemi günümüzde en çok tercih edilen mobil platform olmuş durumda. Dolayısıyla mobil platformlar için üretilen uygulamaların en büyük bölümü de Android işletim sistemi için yayınlanmış halde. Durum böyle olunca en çok uygulama yüklemeleri Android cihazlar üzerinden yapılıyor. Android cihazlar en yaygın mobil cihazlar arasında olsalar da bu cihazların diğer mobil platformlara göre büyük dezavantajları bulunmakta.
   Android işletim sistemi yapısı gereği Windows Phone ve iOS işletim sistemleriyle kıyaslandığında sistem kaynakları tüketiminde biraz daha savurgan bir sistem. Bu nedenle uygulamalarınızı açarken ve Android cihazınızın temel özelliklerini kullanırken  aksamalar ve yavaşlıklar yaşayabiliyorsunuz. Hele ki Android cihazınızı uzun bir süredir kullanıyorsanız durum katlanılmaz olabiliyor.

1.Android İşletim Sisteminizi Güncelleyin.

   Android hızlandırma işlemlerinin ilk adımında cihazınızda kullanılan Android işletim sisteminizi güncellemenizi tavsiye ederiz.Android işletim sisteminizi güncellemek hem cihazınızı hızlandırabilmekte hem de kaynak kullanımını düşürerek cihazınızın daha rahat çalışmasını sağlayabilmekte.Android sistem güncellemelerini gerçekleştirmek için Android cihazınızın pilinin dolu olduğuna emin olun.Güncelleştirmeleri WiFi ağı üzerinden yapmanızı tavsiye ederiz; çünkü güncellemeler büyük boyutlu olabilmekte ve bu da mobil internet kotanızı aşmanız anlamına gelebilmekte.Android sistem gücelleştirmelerini kontrol etmek için Android cihazınızın "Ayarlar" bölümüne gidin ve alt taraflarda yer alan "Hakkında" başlığını seçin.Karşınıza çıkan ekranda ise "Sistem Güncellemesi" bölümüne giriş yaparak güncellemeleri kontrol edebilirsiniz: Bu işlem telefonlarında ki marka ve modellerine göre değişmektedir.

2.Kullanılmayan Sistem Uygulamalarını Kapatın.

   Android cihazlarımız içerisinde üreticiler tarafından yerleştirilen birçok farklı uygulamayla birlikte gelebiliyor.Bu uygulamaların bazıları işimize yaramamakta.Kötü olan nokta ise cihazımızın bu uygulamaları kaldırmamıza izin vermemesi.Bu uygulamaları kaldıramasak da çalışmalarını durdurabilmekteyiz.Bu iş için "Ayarlar" bölümüne giderek "Uygulamalar" başlığını seçiyoruz. Sonrasında üst taraftan "Çalışanlar" sekmesine dokunarak çalışan uygulamaları listeliyoruz. Burada işimize yaramayan uygulamaları seçiyoruz ve "Durdur" tuşuna dokunuyoruz:

3.Widget ve Animasyonlu Duvar Kağıtlarınızı Kapatın.

   Android cihazınızın performansını düşüren önemli etkenler Widget'lar ve animasyonlu duvar kağıtları olabilmekte.Özellikle sıkça güncellenen widgetlar hem batarya kullanımını artırmakta hem de uygulamalar arası geçisi zorlaştırabilmekte.Animasyonlu duvar kağıtları ise Android cihazınızın kaynak kullanımını ciddi oranda artırabiliyor ve bataryasının çabuk boşalmasına neden olabiliyor.Bu öğeleri kapatmanız sizin için büyük performans artışı sağlayabilir.Widget'ları kapatmak için başlangıç tuşuna basın ve yukarıdan Widget'lar seçeneğini seçin

4.Kullanmadığınız Uygulamaları Düzenli Olarak Silin.

   Android cihazınızda yüklediğiniz uygulamalar beraberinde ek dosyalar getirebildikleri gibi zaman içerisinde kendileri de yeni dosyalar oluşturabilmekte.Güncellemeler de ayrıca sistem yükü getirebiliyor.

   Kullanılmayan bu çöp dosyalar tıpkı bilgisayarlarınızda olduğu gibi Android cihazlarınızda da veri okuma ve yazma hızlarını düşürebilmekte.Bu nedenle Android cihazınızda kullanmadığınız uygulamaları silmek büyük önem taşımakta.Android cihazınızdaki uygulamaları "Ayarlar" menüsü altından "Uygulamalar" başlığını seçerek kontrol edebilirsiniz.Buradan kullanmadığınız uygulamaları seçtiğinizde uygulamayı "Kaldır" tuşunu kullanarak silebilirsiniz

5.Cihazınıza Özel Olarak Geliştirilmiş Uygulamaları Tercih Edin.

   Android işletim sistemine sahip mobil cihazlara geliştirilen milyonlarca uygulama bulunmakta.Bu uygulamaların hepsi maalesef ki bizim cihazlarımızla uyumlu olamayabiliyor.Bu durum hem cihazımızda uygulama hatalarıyla karşılaşmamıza hem de cihazımızın gereğinden ağır çalışmasına neden olabilmekte.Bu yüzden cihazınız için optimize edilmiş uygulamaları seçmeniz oldukça önemli. Uygulama marketlerinden veya farklı kaynaklardan uygulama yüklerken alternatif uygulamaları da denemeniz ve en iyi sonucu aldığınız uygulamayı tercih etmeniz performans açısından daha mantıklı olacaktır.


Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder