8 Kasım 2014 Cumartesi

Aero masaüstü deneyimi nedir?


   Aero masaüstü deneyimi, zarif pencere animasyonları ve yeni pencere renkleriyle yarı saydam bir cam tasarımı sunar.

   Basit ve yarı saydam pencere görünümlerini güçlü grafik geliştirmelerle bir araya getiren ayırt edici görsel stiller içerir. Görsel olarak çekici efektlerin ve görünümün yanı sıra programlarınıza daha iyi erişim olanağının avantajlarından da yararlanabilirsiniz.

   Cam efektleri
   Görsel olarak daha dikkat çekici özelliklerden biri de açık pencerelerinizin içeriğine odaklanabilmenizi sağlayan cam pencere kenarlıklarıdır. Pencere davranışı da yeniden tasarlanarak, pencerelerin simge durumuna küçültülmesi, ekranı kaplaması ve yeniden konumlandırılması işlemlerine eşlik eden zarif animasyonlar sayesinde daha rahat ve kolay bir görünüm sunması sağlanmıştır.
   Yarı saydam pencerelerinize renk vererek pencerelerin, Başlat menüsünün ve görev çubuğunun renginin ve görünümünün tam istediğiniz gibi olmasını sağlayabilirsiniz. Sunulan renklerden birini seçin veya renk karıştırıcıyı kullanarak kendi özel renginizi oluşturun.


   Programlar arasında geçiş yapma
Görev çubuğundaki küçük resim önizlemesinin resmi
   Pencerenin görev çubuğu düğmesi üstüne gelindiğinde pencerenin bir ön izlemesi gösterilir
Aero masaüstü deneyimi, açık pencerelerinizin görev çubuğu ön izlemelerini de içerir. Görev çubuğu düğmesinin üzerine gittiğinizde, pencerenin içeriği bir belge, bir fotoğraf veya oynatılan bir video da olsa, pencerenin küçük resim boyutunda bir ön izlemesini görürsünüz.
Alt+Sekme program değiştiricinin resmi
   Alt+Sekme tuşlarıyla pencereler arasında geçiş yapma
Pencereler arasında geçiş yapmak üzere Alt+Sekme tuşlarına bastığınızda, açık olan her program için pencerelerin canlı ön izlemelerini görebilirsiniz.


   Aero masaüstü deneyimini nasıl edinebilirim?
Aero aşağıdaki Windows 7 sürümlerinde bulunur:
  • Windows 7 Enterprise
  • Windows 7 Home Premium
  • Windows 7 Professional
  • Windows 7 Ultimate
   Aero, Windows 7 Home Basic veya Windows 7 Starter sürümünde yoktur. Denetim Masası'ndaki Sistem aracını açarak, bilgisayarınızda hangi Windows 7 sürümünün bulunduğunu öğrenebilirsiniz.

   Sistem'i açmak için Başlat düğmesini Başlat düğmesine tıklatın, Bilgisayar'ı sağ tıklatın ve sonra Özellikler'i tıklatın.

   Kullandığınız Windows 7 sürümü, pencerenin üst kısmındaki Windows sürümü altında görüntülenir.

   Aero grafiklerini görüntülemek için bir Windows teması da kullanmalısınız. Erişim Kolaylığı temasını kullanıyorsanız, saydamlık ve küçük resim önizlemeleri gibi bazı öğeler görünmez. Kullandığınız temayı görüntülemek için, Denetim Masası'ndaki Kişiselleştirme aracını açın.

   Tema Ayarları'nı açmak için Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi, Denetim Masası'nı, Görünüm ve Kişiselleştirme'yi Kişiselleştirme'yi ve ardından Tema'yı tıklatın.

   Kullanılmakta olan tema vurgulanır.

   Aero donanım gereksinimleri
   Bilgisayarınızın donanımı ve video kartı, Aero grafiklerini görüntülemek için belirtilen donanım gereksinimlerini karşılamalıdır. Bilgisayarınızın Aero'yu çalıştırmak için en düşük gereksinimleri sağladığından emin olun:
  • 1 gigahertz (GHz) 32-bit (x86) veya 64-bit (x64) işlemci
  • 1 gigabayt (GB) rasgele erişim belleği (RAM)
  • 128 megabayt (MB) grafik kartı
Aero için ayrıca Windows Görüntüleme Sürücüsü Modeli Sürücü, donanımda Pixel Shader 2.0 ve 32 bit piksel destekleyen bir DirectX 9 sınıfı grafik işlemci gerekir.

En iyi sonuçları elde etmek için aşağıdaki grafik işlemcisi önerilerini de göz önünde bulundurmak isteyebilirsiniz:
  • Çözünürlüğü 1.310.720 pikselden daha düşük olan tek bir monitörü desteklemek için 64 MB grafik belleği (örneğin, 1280 × 1024 çözünürlüğe sahip 17 inç bir düz ekran LCD monitör)
  • Çözünürlüğü 1.310.720 - 2.304.000 piksel olan tek bir monitörü desteklemek için 128 MB grafik belleği (örneğin, 1600 × 1200 çözünürlüğe kadar olan bir 21,1 inç düz ekran LCD monitörü)
  • Çözünürlüğü 2.304.000 pikselden fazla olan tek bir monitörü desteklemek için 256 MB grafik belleği (örneğin, 2560 × 1600 çözünürlüğe kadar olan bir 30 inç düz ekran LCD monitörü)
   Windows Server 2008 R2 çalıştırıyorsam Aero'yu nasıl edinirim?
   Windows Server 2008 R2'de Aero masaüstü deneyimini etkinleştirmek için, Masaüstü Deneyimi özelliğini yüklemeniz, Temalar hizmetini etkinleştirmeniz ve ardından Aero temasını seçmeniz gerekir.
   Windows Server 2008 R2'de Masaüstü Deneyimi'ni yüklemek için
   Başlat'ı tıklatın, Denetim Masası'nı tıklatın ve Programlar'ın altında Windows Özelliklerini aç veya kapat'ı tıklatın.‌ Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
  1. Özellik Özeti bölümünde Özellik Ekle'yi tıklatın.
  2. Masaüstü Deneyimi onay kutusunu seçin. Ek özellikleri yüklemeniz istenirse, Gereken Özellikleri Ekle'yi ve ardından İleri'yi tıklatın.
  3. Yükle'yi tıklatın. Bilgisayarınızı yeniden başlatmanız istenebilir.
   Windows Server 2008 R2'de Temalar hizmetini etkinleştirmek için

  1. Başlat'ı tıklatın, Yönetimsel Araçlar'ın üzerine gelip Hizmetler'i tıklatın. Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
  2. Temalar'ı çift tıklatın.
  3. Başlangıç türü listesinde Otomatik'i seçin ve ardından Uygula'yı tıklatın.
  4. Hizmet durumu altında Başlat'ı ve ardından Tamam'ı tıklatın.

   Bir Aero teması seçmek için

  1. Masaüstünde boş bir alanı sağ tıklatın ve ardından Kişiselleştir'i tıklatın.
  2. Temalar'ı tıklatın.
  3. Aero Temaları'nın altında bir Aero temasını tıklatın.



Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder