8 Kasım 2014 Cumartesi

Favicon ve Seo


   Favicon nedir?

  Favicon icon web sitelerdeki Sayfa Başlığının ve Urlsinin önünde görünen 16×16 boyutlarında  bu kimi zaman bir harf kimi zaman bir resim kimi zaman ise bir logo olabiliyor, sık kullanılanlar listesinde de faviconları görebilirsiniz,  site sahipleri bu faviconlar ile sitelerini daha zengin gösterebilirsiniz bu iconlar kullanıcıların da hoşuna gidiyor sitemizi diğer sitelerden ayıran özelliklerden birisi.

   Faviconun Seo için önemi nedir?

  Favicon oluşturmak , resim logonuzu sitenize favicon icon olarak eklemek isterseniz boyutunu küçültmeniz gerekir  bu sayfada resminizi yükleyerek favicon iconunuzu resminiz yapabilirsiniz.

  Online olarak faviconunuzu çizin,bu sayfadan icon oluşturabilirsiniz renk paletinde istediğiniz renk tonları ile çizim yapın bu araç genellikler harf logolar yapmak için kullanılıyor.

   Diğer alternatif favicon siteleri:

Favicon generator
Free Favicon
Form ile Favicon oluşturma sitesi
Favicon.co.uk
Degraeve Favicon

   Faviconun Seo ya etkisi

  Favicon, siteler açısından bir kalite yönergesidir. Özellikle sitelerin, kullanıcıların aklında kalması için sitenin logosu kadar etkili bir özelliktir. Yeni web teknolojilerinde, orataya çıkan favicon özelliği, web teknolojilerinin seo ya etkisi açısından da kullanılması gerekmektedir. Daha çok seo da ki önemi, Kullanıcılar açısından hatırda kalmayı sağlaması sebebiyle, seo da dolaylı etkisi vardır.




Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder