14 Mayıs 2015 Perşembe

Gizli E-posta Nasıl Gönderilir?


   Günümüzde internette gezinirken birçok farklı üyelik veya hesap girişi isteyen internet servisi ile karşılaşıyoruz. Kişisel e-posta adresimizi paylaştığımız bu servisler bazen istenmeyen sonuçlar doğurabiliyorlar. Bir internet sitesine e-posta adresimizi verdiğimizde sonrasında bize spam türünde istenmeyen e-postalar ve reklam amaçlı e-postalar gönderilebiliyor. Bu türden e-postalar zamanla birikerek e-posta kutumuzu bir çöplüğe döndürebilmekte. Ayrıca e-posta adresleri bilginiz haricinde farklı reklam kaynaklarıyla paylaşılabiliyor ve bu da yine size reklam e-postaları olarak geri dönüyor.

   İşte bu tür durumlardan kurtulabilmek için bir anonim e-posta hizmeti kullanmak şart olmakta. Sadece bir kere kullanacağınız bir hizmet ile e-posta bilgilerinizi paylaşmak da doğru olmayacaktır. Bir sitenin kullanıcı güvenliğini ne kadar önemsediğini test etmek için de bu tü bir geçici e-posta hizmetinden yararlanabilirsiniz ve reklam ve spam e-postaları alıp almayacağınızı denetleyebilirsiniz. Söz konusu  geçici e-posta servisleri kimliğinizi ele vermeden e-postalar göndermenizi de mümkün   kılıyor.

   Bu yazımızda bir geçici e-posta servisi kullanarak nasıl gizli e-posta gönderme ve spam önleme işlemlerini gerçekleştirebileceğini anlatacağız. Fakat herşeyden önce internet tarayıcılarınızın fiziksel konumunuzu ve kişisel bilgilerinizi ele veren IP numarınızı çerezler yoluyla takip ettiğini belirtmekte fayda var. Eğer tam anlamıyla anonim gezinti yapmak istiyorsanız ilk önce IP numaranızı gizlemenizi öneririz. Tor Browser bukonuda size yardımcı olabilecek bir anonim gezinti aracı:
Tor Browser
Tor BrowserGüvenilir ve Anonim Web Tarayıcısı
   Kendisi de bir internet tarayıcısı olan Tor Browser temel olarak internet trafiğinizi farklı sunucular üzerinden geçirerek IP numarınızın bulunmasını güçleştiriyor. Tor Browser'ın yüzde yüz IP numarınızı gizleyeceğini garanti edemeyiz; fakat bu amaç için kullanabileceğiniz en gelişmiş araçlardan biri Tor Browser. Bu anonim gezinti aracı IP numarınızı reklam ve spam odaklı servislerden gizlemenizi sağlayacaktır.

   IP numaranızı güvenceye aldıktan sonra sıra kendinize bir geçici e-posta hesabı yaratmaya geliyor. Bu iş için kullanabileceğiniz farklı servisler var. Tavsiye edeceğimiz ilk servis Guerillamail. Guerillamail'e bu bağlantıyı kullanarak erişebilirsiniz:
Guerillamail
GuerillamailAnonim E-Posta Servisi
   Geçici bir e-posta adresi kullanabilmek için bir diğer seçeneğimiz ise Hide My Ass'in geçici e-posta servisi. Hide My Ass'a bu bağlantıyı kullanarak erişebilirsiniz:
Hide My Ass
Hide My AssÇevrim içi Proxy Servisi
   Site açılınca sağ üst köşeden "Araçlar & İletişim" bölümünün üzerine tıklayın
   Açılan menü üzerinden "Anonim E-Posta" seçeneğini seçin

   Hide My Ass'in güzel yönü size oluşturacağınız geçici e-posta adresinin ne kadar süreyle aktif kalacağını belirleme imkanı vermesi. Hide My Ass geçici e-posta adresinin ne kadar süreyle aktif olacağını resimde işaretli "Expires" menüsü içerisinden belirleyebilirsiniz. Hide My Ass size 24 Saat, 1 hafta, 1 ay, 6 ay ya da 12 ay geçerli olacak e-posta adresleri oluşturma imkanı veriyor



Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder