3 Şubat 2015 Salı

Etikete Özel Resimli Son Yazılar


   Blogger sitenizde etiketlerine ait son yazıları ana sayfanız da gadget olarak kullanabileceğiniz güzel bir özellik.Benimde çok aradığım ama şu anlık kullanma gereği duymadığımdan siteme eklemedim.BlogHocam da da yayınlanmış bu özelliği bulabilirsiniz.

   Bu resimli son yazılar eklentisinin mantığı örneğin sitenizde bulunan Blogger adında bir etiketiniz var ise işte bu etikete ait paylaştığınız son yazılar sıralı ve açıklamalı olarak görünecektir.

   Etikete Özel Resimli Son Yazılar Nasıl Eklerim?

Blogger kumanda paneli > Yerleşim > Gadget ekle > HTML/Javascript yolunu izliyoruz.Açılan kutu içerisine aşağıda ki kodları ekleyerek kaydedin.

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="https://googledrive.com/host/0BxxMpDce-fNUYmh1Ukdjb0FjbUU" />  <script src="http://yourjavascript.com/94233419149/bh-son-yazilar.js"></script>  <script type='text/javascript'>var numposts = 5;var showpostthumbnails = true;var displaymore = false;var displayseparator = true;var showcommentnum = false;var showpostdate = false;var showpostsummary = true;var numchars = 100;</script>   <script type="text/javascript" src="http://etralibela-61.blogspot.com/feeds/posts/default/-/Bilgisayar?published&alt=json-in-script&callback=labelthumbs"></script>

Etikete Özel Resimli Son Yazılar Kodun Düzenlenmesi Gereken Yerler

  • numpost = Kaç adet yazının gösterileceğini belirler. En fazla 25 yazı görüntülenir.
  • showpostthumbnails = Resimlerin gösterilip gösterilmeyeceğini belirler. Kapatmak için true yerine false yazabilirsiniz.
  • displaymore = “Devamı” linkinin gösterilip gösterilmeyeceğini belirler. Açmak için false yerine true yazabilirsiniz.
  • showpostdate = Yazı tarihlerinin gösterilip gösterilmeyeceğini belirler. Açmak için false yerine true yazabilirsiniz.
  • showpostsummary = Yazının bir kısmının gösterilip gösterilmeyeceğini belirler. Kapatmak için true yerine false yazabilirsiniz.
  • numchars = Eğer yazının bir kısmını görüntüleme açıksa ilk kaç karakterin gösterileceğini belirler.
  • etralibela-61.blogspot.com/ = Buraya kendi blog adresinizi yazın.
  • Misafir Yazılar = Buraya etiket ismini yazın. Ben misafir yazılar etiketindeki son yazıları göstermek için etiket olarak “Bilgisayar” yazın.




Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder