18 Şubat 2015 Çarşamba

Ücretsiz Site Pingleme Yöntemleri


   Bu yazım özellikle blog yazarları ve site sahipleri için çok faydalı olacaktır. Bu nedenle yazımı başından sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyorum. Yazıma başlamadan ping nedir açıklık getirelim. Ping ya da pingleme kabaca site sahipleri için arama motorlarını yeni yazılarının olduğunu haberdar etme yöntemidir. Yani bir yazı kaleme aldığınızda ya da sitenize içerik eklediğinizde arama motorları bu yazınızı ancak sitenize uğradığı zamanlarda görebilir. Ve özellikle yeni sitelere ya da bloglara arama motorları çok sık uğramaz. Bu durumu göz önünde bulundurarak arama motorlarını yeni yazılarımızdan haberdar etmek için pingleme yöntemini kullanmalıyız.

   Pinglemenin Önemi Nedir?

   Pingeleme özellikle yeni bloglar için son derece önemlidir. Sitenize pek uğramayan arama motorlarını sitenize çekmek için en önemli araçtır. Sitenize uğrayan arama motoru botlarının sitenizdeki yazıları aramalarda göstermeleri için hayati önem taşır. Aramalarda gösterilen her yazı sizin için daha fazla ziyaretçi kazanmak anlamına geleceği için pinglemenin site hitinize dolaylı ama önemli bir etkisi olduğunu göz ardı etmemelisiniz. Yeni yazılarınızın daha çabuk arama motorlarına eklenmesi için pingleme en etkili yöntemdir.

   Pingleme Nasıl Yapılır?

   Ping olayına yabancı olanlar genelde bunun zahmetli ya da uğraştıran bir iş olduğunu düşünür. Aslında bu iş oldukça kolaydır. Şimdi size bir kaç en zahmetsiz pingleme yöntemlerinden bahsedeceğim:

1) Pingil.com sitesine girin ve açılan sayfada size verilen kodu site şablonunuzdaki </body> kodundan önce ekleyin. Hepsi bu kadar. Artık siz kılınızı kıpırdatmadan yazılarınız arama motorlarına eklenecektir. Bu kod yeni yazılarınızın otomatik olarak pingil.com adresine gönderilmesini sağlar. Bu adres de kendisine gelen tüm yazı haberlerini arama motorlarına aktarır. Benim de çok sık kullandığım en zahmetsiz pingleme yöntemidir ve kesinlikle tavsiye ederim.
   
2) Pingomatic.com adresine girin ve gerekli boşlukları şuradaki gibi doldurum. Benim adresim Bilgi Cafem 61 olan yerlere kendi blog adresinizi yazmayı unutmayın. Ardından Send Ping butonuna tıklayın. Her yeni yazınızda bunu tekrarlayın. Şayet ilk yöntemi kullanmanıza rağmen yazılarınızın indexlenmediğini düşünüyorsanız ara ara bu yöntemi de kullanabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta pinglemeyi yaptıktan sonra açılan sayfa adresini sık kullanımlarınıza kaydetmenizdir. Bu sadeye artık yeniden boşlukları doldurma zahmetine girmeden sadece sık kullanımlarınızdaki adrese tıklayarak pingleme yapabileceksiniz.
3) Pingler.com diğer iki ping servisinden farklı olarak tüm yazılarınızı pinglemez. Siz tek tek yazı adresinizi girersiniz ve anahtar kelimeyi ekleyerek pinglersiniz. Burada en önemli husus ise anahtar kelime bazlı pingleme yapması. Diğer iki servis tüm yazıları pinglediği için anahtar kelime pinglemesini desteklemez. Ama bu serviste bir yazınızda anahtar kelime belirlediyseniz ve bu anahtar kelimede arama motorlarında yükselme hedefliyorsanız bu servisi kullanabilirsiniz. Ama yeniden belirtiyorum bu serviste yazılarınızı tek tek girmeniz gerekir.



Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder