1 Şubat 2015 Pazar

TeamSpeak Server Kurulumu


   Online oyun sektörü ülkemizde günden güne büyümeye devam ediyor ve bunun sonucu olarak oyun severlerin online oyunlara gösterdikleri ilgide doğal olarak artış gösteriyor. Öyle ki birçok oyunsever için tek kişilik oyunlar yerine arkadaşlarıyla internet üzerinde birlikte oynayabileceği online oyunlar çok daha cazip geliyor.

   Peki bunun nedeni nedir diye hiç düşündünüz mü? Aslını sorarsanız internet üzerinden arkadaşlarınızla oynadığınız oyunlar, anlık olarak iletişim kuramadığınız zaman çokta keyifli değildir. Online oyunları daha keyifli kılan şey anlık olarak arkadaşlarımızla iletişim halinde olabilmemiz, onlarla konuşabilmemiz, yazışabilmemiz ve bunlar doğrultusunda takım olarak hareket edebilmemizdir.

  Birçok online oyunda yazışarak arkadaşlarımızla anlaşma şansına sahibiz ama bunu bir ileri seviyeye taşıyarak anlık olarak konuşabileceğimiz, tartışabileceğimiz, stratejiler geliştirebileceğimiz online oyunların sayısı sınırlıdır. İşte bu noktada oyunseverlerin yardımına farklı yazılımlar koşmakta.

   Bu yazımda sizlere anlatacağım TeamSpeak Server, arkadaşlarıyla TeamSpeak aracılığıyla sesli iletişim kurmak isteyen kullanıcılar için gerçekten çok yararlı bir program. TeamSpeak programına ek olarak kullanacağımız TeamSpeak Server sayesinde kullanıcılar kendi sohbet odalarını kurarak arkadaşlarını bu odalara davet edebilecek ve oyun oynarken arkadaşlarıyla kolaylıkla sesli iletişim kurabilecekler.

TeamSpeak indirmek için tıklayın. 
   İhtiyacımız olan programları bilgisayarımıza indirdiğimize göre, adım adım TeamSpeak Server'ı nasıl kullanacağımıza aşağıdan inceleyerek sizde uygulayarak yapın.

   Öncelikle indirdiğimiz .zip uzantılı TeamSpeak Server dosyamızı bir klasöre çıkartıyoruz ve ardından 64-Bit versiyonu için ts3server_win64.exe veya 32-Bit versiyonu için ts3server_win32.exe dosyasını çift tıklayarak çalıştırıyoruz. 
   Programı çalıştırdıktan sonra karşımıza gelen ekranda Login Name, Password ve Server Admin Token bilgileri görünecektir. İsterseniz bunları bir kenara not alabilirsiniz veya program zaten açık olacağı için daha sonra program üzerinden de kopyalayabilirsiniz.

   TeamSpeak Sunucu Ekleme

   Ardından yine bilgisayarımıza indirip kurduğumuz TeamSpeak Client programını çalıştırıyoruz ve üst taraftaki menüde bulunan Bookmarks menüsü altından Manage Bookmarks sekmesine tıklayarak Bookmark menüsünü açıyoruz.
   Bookmark penceresinin sol üst bölümünde bulunan Add Bookmark seçeneğine tıkladıktan sonra aşağıda bulunan Label, Address ve şifre koymak istiyorsanız Password bölümlerini doldurmanız gerekiyor. Label bölümüne biz deneme amaçlı olarak Bilgicafem61 yazıyoruz ve şifre koymuyoruz. Address bölümüne IP Adresini yazmamız gerekiyor. Bunun için IP adresinizi nasıl bulabileceğinizi de ayrıca anlatacağım.
   IP Adresi Bulma

   Address bölümüne yazmanız gereken IP adresini bulmak için klavyeniz de bulunan Windows ve R tuşlarına aynı anda basarak öncelikle Çalıştır menüsünü açıyoruz ve ardından bu bölüme CMD yazarak çalıştır diyoruz. Sonrasında karşımıza gelen pencere üzerindeki komut satırına "ipconfig /all" yazarak Enter'a basıyoruz. Karşımıza çıkan komut satırları arasında IP adresimizi bularak önceki sayfada son resimde gördüğünüz Address bölümüne yazıyoruz. Ardından sırasıyla Apply ve Ok butonlarına basarak Bookmark bölümünü kapatıyoruz.
   Sonrasında Bookmarks menüsü altında kendi oluşturmuş olduğumuz server'a tıklayarak bağlantıyı kuruyoruz. (Biz Bilgicafem61 adlı bir server oluşturduğumuz için ona tıkladık)
   Bağlantıya tıkladıktan sonra açılan Use Privilege Key başlıklı pencere üzerinde Enter Privilege Key bölümüne, en başta TeamSpeak Server programını çalıştırdığımız zaman bize verilen Server Admin Token kodunu girmemiz gerekiyor. Gerekli kodu ilgili alana girdikten sona Ok butonuna tıklıyoruz.
   TeamSpeak Sunucu Ayarları

   Şimdi kurduğumuz TeamSpeak sohbet odasının ayarlarını istediğimiz şekilde değiştirebiliriz. Bunun için TeamSpeak Server bağlantısına sağ klik tıklıyoruz ve açılan menüden Edit Virtual Server sekmesine tıklıyoruz.
   TeamSpeak Server ayarlar sayfasında Server Name bölümüne sohbet odamızın adını yazıyoruz. (Örnek olarak biz sohbet odamızın adını Bilgicafem61.com's TeamSpeak Server olarak ayarladık) Ardından Welcome Message bölümü altına kullanıcıların sohbet odanıza girdiklerinde karşılaşacakları hoşgeldin mesajını yazıyoruz. (Örnek olarak biz Welcome to Bilgicafem61.com's Team Speak Server yazdık) Son olarak Maximum Clients bölümünden aynı anda maximum kaç kullanıcının sohbet odamızı ziyaret edebileceğini ayarlıyoruz. Ayrıca isterseniz Password bölümü yardımıyla sohbet odanıza şifre koyabilirsiniz ve böylelikle sizin belirlediğiniz şifreyi bilmeyenler sohbet odanızı ziyaret edemez.

TeamSpeak Server kurulumunun nasıl yapıldığını hep birlikte öğrenmiş olduk. Konuyla ilgili düşünce, görüş ve sorularınızı aşağıda bulunan yorum bölümlerimiz aracılığıyla bizlere ulaştırabilirsiniz.


Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder