22 Haziran 2014 Pazar

2014 Fitre Miktarı Ne Kadar? Diyanet İşleri Fitre Miktarı, Fitre Nedir, Fitre Kime Verilir

fitre 2014
2014 FİTRE MİKTARI
2014 Fitre Miktarı Ne Kadar Kaç TL?

Diyanet İşleri 2014 yılı firet miktarını belirledi...

2014 fitre miktarı 10 TL olarak belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından ülkemizdeki mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak en düşük sadaka-i fıtır miktarı 10 TL olarak açıklandı.

Peki Fitre Nedir?
Fıtır Sadakası Nedir?
Fitre Kimlere Verilir?
Fitre akrabalara verilir mi?

Fitre Nedir?
Fitre ya da fıtır sadakası, temel ihtiyaçlarının dışında belli bir mala sahip ve durumu iyi olan oruç tutamıyacak durumda olan Müslümanların Ramazan ayında fakirlere verdikleri yardım.
İslam dinince zengin sayılan bütün Müslümanların, fıtır sadakalarını vermeleri vaciptir.

Fitre Kimlere Verilir?
Ana babaya, dedeye, büyük anneye, evlada, toruna, hanıma ve kâfire fitre verilmez. Fakir olmak şartı ile geline, damada, kayınvalideye, kayınpedere, kayınbiradere, üvey çocuğa fitre verilir. Hala, amca, dayı, teyze gibi akrabaya fitre vermek daha çok sevap olur. İmameyne göre, borçlu ve fakir kimseye, hanımı fitre verebilir.

fitre nedir, fitre kaç tl, fitre ne kadar, fitre miktarı, 2014 fitre miktarı, fitre kime verilir, fitre kime verilmez, fitre kimlere verilir, fitre vermek, neden fitre verilir, niye fitre vermeliyiz, sadaka, fıtır sadakası, 2014 fıtır sadakası, 2014 fitre miktarı, diyanet fitre miktarı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder