20 Haziran 2014 Cuma

2014 Kadir Gecesi Ne Zaman? 2014 Kadir Gecesi Hangi Gün? Kadir Gecesi 2014

2014 KADİR GECESİ
KADİR GECESİ NE ZAMAN 2014
2014 Kadir Gecesi Hangi Gün?

2014 Ramazan ayına sayılı günler kala, 1000 aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi hakkında bilgi vereceğiz. Kadir Gecesi bu sene ne zaman, hangi güne denk geliyor yazımızın devamında bulabilirsiniz..

Kadir Gecesi,  Kuranı Kerim’in inmeye başladığı gecedir. Kadir Gecesi, Ramazan ayının genellikle 27. gecesi olarak kabul edilir. Hadislere baktığımızda Kadir Gecesi ile ilgili olarak, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S. A.V)  bir hadisinde Kadir Gecesi’ni son 10 günde arayın diyor. 

2014 Kadir Gecesi Hangi Gün?
Diyanet İşleri Başkanlığının sitesinde yayınlanan takvime göre bu sene Kadir Gecesi 23 Temmuz 2014 Çarşamba gecesi... 

23 TEMMUZ 2014 KADİR GECESİ


Kadir Gecesi Nedir? Kadir Gecesi'nin Önemi? Kadir Gecesi Neden Önemlidir?

Kadir Gecesi, İslam inancına göre Kur'an'ın Allah tarafından Cebrail isimli melek aracılığıyla İslam dininin Peygamberi Muhammed'e vahyedilmeye başlandığı gecedir.

Kur'an da Kadir Gecesi, Kadir Gecesi İle İlgili Ayetler,

Kadir Gecesi, Kur'ân'da şöyle tanımlanmıştır: "Şüphesiz ki Biz Kuran'ı Kadir gecesinde indirdik. (Ey Resulüm!)Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler de inerler.O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir." (KADİR SURESİ)

Kadir Gecesi Duaları, Kadir Gecesi Hangi Duaları Etmeliyiz, Kadir Gecesi Nasıl İbadet Etmeliyiz?

Bu sene 23 Temmuz 2014 Çarşamba gecesine denk gelecek olan Kadir Gecesi edilecek dualar ile ilgili olarak Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun Kadir Gecesi duasını yazımızın devamında bulabilirsiniz...

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Kadir Gecesi Duası İzle:

Ey talihsizlerin sığınağı, Ey âcizlerin güç kaynağı, Ey dertlilerin tabibi, Ey yolda kalmışların yol göstereni!, Ey çaresizler çaresi! ve Ey her duada bulunana icabet eden ululuk tahtının Sultanı!İçinde bulunduğumuz bu Kadir Gecesi hürmetine bizleri affeyle Ya Rabbi!

Kadir Gecesi Duası Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Duası İzle, Dinle,



kadir gecesi ne zaman, kadir gecesi hangi gün, 2014 kadir gecesi, kadir gecesi duaları, nihat hatipoğlu kadir gecesi duası, 2014 nihat hatipoğlu kadir gecesi duası izle, nihat hatipoğlu kadir gecesi duası dinle, kadir gecesi ayetleri, kadir gecesi ne zamana geliyor, kadir gecesi 2014, KADİR GECESİ, kadir gecesinin önemi,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder