14 Temmuz 2015 Salı

Kopyala Yapıştır İşlemleri için En İyi Windows Pano Programları


   Windows işletim sistemi aslında kendi içerisinde bir pano yöneticisi barındırıyor ancak bu yöneticinin sadece tek bir veriyi kopyalayacak ve daha sonra yapıştıracak kapasitesi olduğu için maalesef çoğu kullanıcının ihtiyacını karşılamakta zorlandığını söyleyebilirim. Bu nedenle pek çok program geliştiricisi, bilgisayarınızın kopyala yapıştır kabiliyetlerini arttırabilecek yazılımlar üretmiş durumdalar.

ClipX

   ClipX, en çok beğenilen kopyala yapıştır programları arasında yer alıyor ve sahip olduğu yeteneklere rağmen çok az yer kaplamasıyla da göz dolduruyor diyebilirim. Sadece metinleri değil, aynı zamanda resimleri ve dosya yollarını da hafızaya alabilen program, kopyalanan verilerin yapıştırılması için arayüzü açma zorunluluğuna da sahip değil. Böylece sadece kısayollardan faydalanarak verilere erişebiliyor ve anında yapıştırabiliyorsunuz.

 Binlerce kopyalanan veriyi saklayabilen ve pek çok kullanıcı seçeneğine sahip olan ClipX, aynı zamanda eklenti desteği sayesinde kabiliyetlerinin geliştirilmesini de mümkün kılıyor.
ClipX
ClipXBasit ve Hızlı Pano Yönetimi Programı
ArsClip

   ArsClip de kullanıcıların beğenecekleri uygulamalardan birisi. Kurulum gerektirmeyen ve HTML kodlarını yahut formatlanmış metinlerin formatını bozmadan saklayabilen program, klavye basışlarını simüle edebiliyor ve böylece yapıştırma işlemini seçtiğinizde klavyenizden o butonlara basılmış gibi bir etki alabiliyorsunuz.

   Genellikle bu klavye emülasyonu sebebiyle tercih edilen ArsClip'in diğer yetenekleri de daha hızlı kopyalama ve yapıştırma işlemlerinin gerçekleştirilmesine imkan tanıyor.
ArsClip
ArsClipGelişmiş Bir Pano Yönetimi Programı
Ditto

    Ditto her ne kadar ilk bakışta çok iyi bir arayüze sahip değil gibi görünmesi sebebiyle soğuk yaklaşılan pano programlarından olsa da, aslında çok derin detaylara ve özelleştirilebilen bir yapıya sahip. Dolayısıyla bilgisayarında tam hakimiyet isteyen kullanıcılar için çok uygun olduğunu söyleyebilirim.

   Ancak programın dikkat çeken bir yanı daha var. Birden fazla bilgisayar arasında pano senkronizasyonu gerçekleştirebilen uygulama, böylece kaç PC kullanırsanız kullanın tüm kopyalanan verilerinize erişerek onları yapıştırabilmenize yardımcı oluyor.
Ditto
DittoÜcretsiz Kopyala Yapıştır ve Pano Yönetimi Programı
xNeat Clipboard Manager

   Biraz daha minimal pano yöneticilerinden hoşlanan kullanıcılar ise xNeat Clipboard Manager programının sadeliğini beğenecekler. Kullanıcılara pek bir opsiyon sunmayan ve sınırlı bir depolama kapasitesine sahip olan program, hızlı bir şekilde çalışıyor, otomatik olarak açılıyor ve hemen yapıştırma işlemlerinin yapılmasını sağlıyor.

Arayüzünde herhangi bir detay olmaması ancak pek çok pano işlemini kolaylaştırması sayesinde denemek isteyebileceklerinizden birisi olduğunu düşünüyorum.
xNeat Clipboard Manager
xNeat Clipboard ManagerPano Yönetimi ve Kopyala Yapıştır Programı


Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder