30 Temmuz 2015 Perşembe

Samsung S3 S4 Mini Telefona Format(Reset) Atma Şifremi Unuttum


    Bir çok akıllı telefon kullanıcısının başına gelmiştir kullanıcı adı (e-posta) şifresini unutma veya ekran kilidini açamamak telefon açılmaması şifre istemesi gibi. Böyle bir durumda Telefon sizden Kullanıcı adı ve şifre isteyecektir ve sadece acil aramalara izin verecektir. Reset atma kodu veya fabrika ayarlarına dönme ile düzeltemediğiniz yazılım sorunlarını da çözebileceğiniz yöntemdir. Aşağıda Detaylı olarak anlatılmıştır.

   Bu kullanıcı adı ve şifreniz sizin Gmail hesabınız yani Google Hesabınız olmaktadır. Bunu hatırlayamadığınız taktirde tek çözümünüz telefonunuza Hard Format Atmanızdır. Bu şekilde telefonunuzu ilk açtığınız hale getirebilir yeniden tüm bilgilerinizi girebilirsiniz. Ancak unutmayın bu şekilde yapılan işlemler bütün verilerinizi silinecektir Hafıza Kartı ve Sim Kart hariç.

   Öncelikle böyle bir durumda iseniz Samsung S3 S4 yada Mini modellerinde daha doğrusu çoğu modellerde diyebiliriz Android Marka Telefonlara Format Atmayı yani Hard Reset yapmayı aşağıda sizlere anlatacağım.

   Öncelikle şunu işlemleri yapmanız zorunludur aksi takdirde telefonunuz zarar görebilir.
Telefonunuzun şarj durumu %70 üzerinde olmasına dikkat edin.
Telefonunuzda bulunan tüm verileri ve gerekli dosyaların bir yedeğini alın veya bir usb flash belleğe depolayın.Bazen resetleme işlemleri sırasında yapılan fazla deneme nedeni ile telefonda ki veriler ilk satış tarihinde ki halini alabiliyor ve telefon kilitleniyor.

NOT : Bu işlemi yapmayı bilmiyorsanız kendiniz uğraşmayın bilen birine ve bir telefon satış noktasında bir yetkiliyle sorununuzu paylaşarak yardım isteyin!!!

Android Samsung S3 S4 Mini Marka Model Telefonları Sıfırlama (Hard Formatlama) İşlemi Nasıl Yapılır;
  1. Öncelikle Telefonunuzu Kapatmanız Gerekmekte,
  2. Ardından Kapalı durumda iken Home Ses Açma ve Tuş Kilitleme Yani Power Tuşuna Basmanız gerekmekte. Yani bu üç tuşa aynı anda basıyorsunuz.
  3. Ancak Burada Dikkat etmeniz gereken Samsung Yazısını Görür görmez Ses  Açma Home yani Ana menüye döndürme tuşu ve Power (Açma) Tuşundan elinizi çekiyorsunuz. Basıklarınızdan elinizi çekin kısacası.
  4. Birkaç saniye bekledikten sonra sırt üstü yatmış şekilde Adroid simgesi ekrana gelecektir. Bu Ekranda biraz bekledikten sonra açılan ekranda sadece iki seçenek işinize yarayacak. 
  5. İlk önce Ses açma ve kapatma tuşlarını kullanarak wipe data/factory reset yani fabrika çıkış ayarlarına dönme seçeneğinin üzerine geliyoruz.
  6. Ardından Bazı Samsung modellerinde Ok tuşu Power'dır bazılarında ise Home tuşudur. Genelde Tuş kilitleme yani power(Güç) tuşunu kullanarak wipe data/factory reset menüsüne giriş yapıyoruz.
  7. Açılan ekranda Yes -- delete all user data denilen satıra ses kısma tuşuna basarak iniyoruz.
  8. Yine Power tuşu ile veya home ile (bazı benzeri telefon modellerinde ise ses açma kapatma tuşu ve power kullanarak girildiğini belirtmek isterim) formatlama yani sistem geri yüklemeyi başlatıyoruz.
  9. Birkaç yazı gördükten sonra reboot system now ın üzerinde iken onaylama tuşu power'i kullanarak telefonu yeniden başlatıyoruz.
   İşlemimizi bu şekilde tamamlamış olup Gmail hesabımıza da bir bilgisayar yolu ile şifremi unuttum adımlarını gerçekleştirerek şifremizi almaya çalışıyoruz ki eğer rehberlerimiz ve bazı dosyalarımız Google amcadan geri yüklenmesi için telefonumuzdan gene yeniden oluşturduğumuz şifre ile giriş yapıp bu bilgilere ulaşalım dimi.

   Telefonumuzu formatladığımıza göre bunu kendimize bir ders görüp Google Hesabının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış oluyoruz. Kolay Gelsin. Telefon bu işlemden sonra ilk açılışında biraz yavaş çalışabilir.Birde telefonunuzun hızının yavaş olması sorununu çözmek için telefonunuzu kapatıp bıraz bekleyin ve açın ekran ışığı yandığı anda iki ön kısımda ki home tuşu hariç iki tuşa birlikte basıp ses kapatma tuşuna basılı tutun ve bıraz bekleyin ekranın kapanıp açılmışsyaptığınız işlem doğrudur demektir.Eğer ekranda her hangi kapanda falan yoksa format(resetleme) işlemini bilen bir kişiye tekrar yaptırın.



Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif  Etmeyi Unutmayınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder