22 Temmuz 2015 Çarşamba

Samsung Android Telefondan İnternete Girme Ayarları 3G Açma Nasıl Yapılır


   Samsung veya herhangi bir Android işletim sistemli akıllı telefonunuzdan internete giremiyorum veya ayarlarını yapmak istiyorum diyorsanız. Avea Vodafone Turkcell'de Android Telefonun internet ayarları veya SMS ile Turkcell Avea Vodafone 3G açma nasıl yapılır diye merak ediyorsanız aşağıdaki adımları Tüm Android telefonlarınızda gerçekleştirebilirsiniz.

   Öncelikle telefonunuzda yeterli bakiye veya internet paketi bulunması gerekmektedir. Ayrıca Facebook veya Twitter Paketi satın aldıysanız Android telefondan Facebook'a veya Twitter'a girme ayarlarını nasıl yapabileceğiniz konusunda yardımcı olacağım.

   Kullandığınız operatör ne olursa olsun eğer bulunduğunuz bölgede yeterli derecede sinyal alabilmeniz gerekmektedir. 3G servisleriniz genellikle açık olur ancak açık değilse de tüm operatörlerde 3G servislerini Açma konusunda bilgiler vereceğim.

   Her ne yaptıysanız Android Telefondan İnternet'e Girmeyi yapamadıysanız yapmanız gerekenler şu şekilde sıralanmaktadır.

  •    Öncellikle telefonunuzdan Uygulamalar menüsünden Ayarlar simgesine dokunalım. Kablosuz ve Ağlar Bölümü içerisinden Diğer kısmına giriş yapalım. Mobil veri yada Veri olarak bulunan seçeneği etkinleştirelim. (Yoksa internet bağlantısı etkinleşmez.)
  •  Ayrıca internet ayarlarınızı 3G bağlantı üzerinden sağlamak için ve bulunduğunuz yerdede 3g servisi var ise Tercih Edilen Ağ Türünü UMTS GSM yada WCDMA GSM olarak yani otomatik olarak seçmeniz gerekebilir. (Bu şekilde WCDMA yani 3G GSM'de Edge anlamına gelir 3G varsa bulunduğunuz alanda 3G yi kullanır telefon yoksa Edge bağlantıyı. Ama 3G daha yavaştır.)
  • Daha sonra Erişim Noktası Adları Bölümüne giriş yapalım ve Seçenekler Butonuna basalım ve alt menüde çıkan Varsayılana Sıfırlaya basalım. 
  •    Daha sonra burada daha önce yapılandırdığınız ayarlarınızda var ise bunlar silinecek ve sadece o anda kullanmakta olduğunuz sim kartın şebekesine ait İnternet Yapılandırma Ayarları telefonunuza yüklenecektir. 
  • Genelde bu ayarlar MMS ve internet olmak üzere iki tane ayardan oluşmaktadır ve siz internet olarak belirtilen APN'ni seçmeniz gerekmektedir. Sağ tarafında seçili olduğuna dair yeşil yada mavi bir nokta belirir.

   Bu şekilde yaptığınızda hattınızda tanımlı olan internet ayarları telefonunuza yüklenecektir ve bu şekilde yaptıktan sonra telefonunuzu birkez uçak moduna geçirip çıkartın yada yeniden başlatın.

   Ardından Şebeke işaretinizin yanında H H+ G 3G E gibi değişik bandlarda internet yayını aldığınızı gösteren simgeleri görürsünüz.

   Hala internet erişimi yapamıyorsanız kullandığınız operatörün müşteri hizmetlerini aramanız gerekebilir.

   Teknik destek alacağınız için ayar yaptırmak istediğiniz telefondan değilde başka bir telefondan müşteri hizmetlerini arayıp ayar yaptırmak istediğiniz telefonun numarasını tuşlamanız gerekmektedir.
Turkcell Avea Vodafone Başka Operatörden veya Sabit Hatlardan Müşteri Hizmetlerini Aramak
Turkcell; 0532 532 0000
Avea; 444 1 500
Vodafone; 0542 542 0000 numaralı hatlardan müşteri hizmetlerine herhangi sabit hatlı veya farklı operatör kullandığınız telefondan arayıp ulaşabilirsiniz.

   Facebook Twitter Paketlerinden İnternete Giriş Yapamıyorum Sorunu
Ayrıca Facebook Twitter paket kullanıcıları için bu ayarları gerçekleştirdikten sonra telefonlarındaki internet tarayıcılarından Twitter için m.twitter.com Facebook için m.facebook.com adresleri ile giriş yapabilirler.

   Ancak yinede giriş yapamazsanız Facebook twitter paketlerine özel internet yapılandırma ayarları yani APN'leri almaları gerekmektedir buda müşteri hizmetleri üzerinden gerçekleştirilebilir. Bu ayarları aldıktan sonra yukarıda bahsettiğim gibi Erişim Noktalarından yeni almış oldukları APN yani internet erişim noktasını seçmeleri ve tekrardan telefonu yeniden başlatmaları veya Uçak moduna bir kez girip çıkmaları yeterli gelecektir.

Telefondan 3G Servisi'ni Kullanmak için Yapılması Gerekenler

    İnternet Bağlantınız sadece E sembolü ile bağlanıyorsa ya bulunduğunuz bölgede 3G bağlantı yoktur yada Telefonunuzdan Bağlantı türünü Çift Mod olarak seçmeleri gerekmektedir. Yukarıdaki anlatımda nasıl yapıldığı mevcuttur. Bazen 3G servislerinin kapalı olmasından dolayı internet hızınız düşük hızlı Edge bağlantı üzerinden gerçekleşir. Bu sebeple yapmanız gereken bulunduğunuz operatördeki hattın 3G servisini açmaktır. Bunları Müşteri hizmetlerinden veya Operatörünüzün Web sayfasından Online işlemler menülerinden Hat ayarları veya servis ayarları bölümlerinden gerçekleştirebilir yada SMS ile Servis aktivasyonunu gerçekleştirebilirsiniz.

   Atmanız gereken SMS'ler ise şu şekildedir;
Turkcell Vodafone Avea 3G Servisini Açma Mesaj SMS Atma Kodu
Avea; 3G yazıp 5555'e
Vodafone; 3G 3636'ya
Turkcell; 3G 7777'ye

Atarak gelecek mesajdan sonra 3G servisiniz aktive olacaktır. Ancak kullanabilmek için telefonunuzu Uçak moduna alıp çıkmanız veya yeniden başlatmanız gerekebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder