28 Eylül 2015 Pazartesi

Android VPN Kurulumu Nasıl Yapılır?


Android Telefonlarda Programsız VPN Kurulumu

   VPN İnternette gerçekleştirdiğiniz her harekette dijital izler bırakmadan, mahremiyetinizi ve güvenliğinizi en üst düzeye çıkarıp koruyarak kısıtlama olmaksızın tüm internet sitelerine özgürce erişim sağlamanızı sağlayan bir alt yapıdır.

   Bu hizmeti alabileceğiniz güvenli  android vpn sağlayıcılara ihtiyacınız vardır.Yani kafanız göre bir VPN sunucusu uydurup denerseniz hiç bir sonuç alamazsınız.Bu yüzden internetten araştırarak ücretsiz güncel olarak verilen VPN sunucu sitelerinden yardım alabilirsiniz.

   İnternette iz bırakmadan sörf yapmak, kişiselbilgilerinizi ve verilerinizi korumak ve bilgiye kısıtlama olmaksızın sınırsız erişim sağlamak için tercih edilen VPN’ler son yıllarda internet sitelerinin çeşitli sebepler ile erişime kapatılması ile gündeme gelmişti.

   VPN, Sanal Özel Ağ‘ın kısaltılmasıdır. VPN sayesinde ağlara uzaktan erişim sağlanır. VPNsanal bir ağ uzantısı oluşturduğu için ağa fiziksel olarak bağlıymış gibi görünür.

   VPN istemcisi, TCP/IP (tünel protokolleri) tabanlı sanal bir bağlantı noktasına sanal bir arama gerçekleştirir.

   VPN istemcisi, İnternet üzerinden bağlantı kurmak istediği kaynakla sanal bir noktadan noktaya bağlantı kurar, kaynak ya da uzaktan erişime geçmek istediği sunucu kimlik bilgilerini kontrol eder ve doğruladıktan sonra VPN istemcisiyle uzaktan erişime geçtiği sunucuyla veri akışı gerçekleşir.

Veriler, akış sırasında noktadan noktaya bağlantı gibi üst bilgi kullanılarak kapsüllenir. Üst bilgi verilerin bitiş noktasına erişimleri için paylaşılan veya ortak ağ üzerinden yönlendirme bilgileri sağlar.

   Özel ağ bağlantısını taklit etmek için transfer edilen veriler şifrelenir. Bu sayede ortak ağ üzerinden başka kimse tarafından ele geçirilen veriler elde edilemez.

İki çeşit VPN bağlantısı vardır.

  • İlki uzaktan erişim VPN.
  • Diğeri ise siteden siteye VPN’dir.

   Uzaktan erişim VPN bağlantıları, evinde çalışan ya da seyahat esnasında ofisinde olamayan kullanıcıların İnternet üzerinden özel ağ üzerindeki sunucuya erişme imkânı sağlar.

   Siteden siteye VPN bağlantıları farklı ofisler arasında veya farklı kuruluşlar arasında ortak bir ağ üzerinden güvenli bir şekilde iletişimi sağlamaz. VPN bağlantısı WAN (Wide Area Network) bağlantısı gibi çalışır. WAN bağlantısı şehirler, ülkeler gibi uzun mesafeler arasında iletişimi sağlayan ağ çeşididir. Ağlar, İnternet üzerinden verileri bir yönlendirici ile başka bir yönlendiriciye iletir. Yönlendicilere göre VPN bağlantısı, veri bağlantısı olarak işlev görmektedir.

   Şimdi aşağıda resimlerle size nasıl VPN kurulumunu resimli olarak sırası ile belirtecem.Yalnız şuna dikkat etmemizde fayda her telefonda bu farklılık gösterebilir.

Server #1: euro217.vpnbook.com
Server #2: euro214.vpnbook.com
Server #3: us1.vpnbook.com (US VPN – optimized for fast web surfing; no p2p downloading)
Server #4: us2.vpnbook.com (US VPN – optimized for fast web surfing; no p2p downloading)
Server #5: ca1.vpnbook.com (Canada VPN – optimized for fast web surfing; no p2p downloading)
Server #6: de233.vpnbook.com (Germany VPN – optimized for fast web surfing; no p2p downloading)

   Öncelikle üst kısımda ki VPN serverlerden cihazınızda çalışanı kullanınız.Altta verecek olduğum linkden şifreyi burdan bulabilirsiniz.Ben şifre veremiyorum çünkü sürekli değiştirildiği için.







Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar E-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

22 Eylül 2015 Salı

Torch Browser - Akıllı Web Tarayıcısı


   Torch Browser gezdiğiniz web sayfaları üzerinde oynatılan video veya çalınan müzikleri anlık olarak bilgisayarınıza indirmenize olanak veren ve aynı zamanda torrent dosyalarını indirebilmeniz için entegre bir torrent indirme programını içerisinde barındıran akıllı bir web tarayıcısıdır.

   Google Chrome ve Yandex Browser'da olduğu gibi Chromium altyapısıyla güçlendirilmiş olan Torch Browser aynı zamanda şık, sade ve kullanışlı arayüzüyle de dikkat çekmekte.

   Torch Browser üzerinde dikkat çeken başka bir özellikte hangi web sayfasını geziyor olursanız olun, üst menüsünde bulunan share (paylaş) butonu yardımıyla beğendiğiniz sayfaları Facebook veya Twitter üzerinden arkadaşlarınızla kolayca paylaşabileceksiniz.

   Aynı zamanda Torch Browser ile yer imlerinizi de güvenli bir şekilde kaydederek güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz.

   Programın içerisinde yine entegre olarak gelen güvenlik paketi sayesinde internet üzerinde güvenle ve özgürce dolaşabilirsiniz.

Tarayıcının gelişmiş özelliklerinden bahsedecek olursak;

  • Google chrome ile entegreli bir yapıya sahip
  • Torch Browser kendi başına ayrı özelliklere sahip kendi güvenliğini barındıran ve java player'e sahip
  • Torch Browser ile film indirebilirsiniz
  • Torch Browser ile müzik indirebilirsiniz
  • Torch Browser ile oyun indirebilirsiniz
  • Torch Browser kendine özgü en gelişmiş Torrent indirme servisi.
  • Google Chrome sekmelerinizi Torch Browsere entegre edebilirsiniz.
  • Ayarlar kısmından tarayıcı arama motorunu Google olarak değiştirebilirsiniz.



Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar E-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif  Etmeyi Unutmayınız!

21 Eylül 2015 Pazartesi

Bitcoin Elektronik Para Birimi


   Bitcoin (sembolü: ฿): BTC) herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş, vs. ile ilişiği olmayan elektronik bir para birimidir.100-milyonuncu basamağa kadar birimlere ayrılabilir.

   Bitcoin ağı 3 Ocak 2009'da hayata geçti. Manifestonun yazarı Satoshi Nakamoto'dur fakat muhtemelen gerçek ismi değildir. Maksimum bitcoin sayısı 21 milyonla sınırlıdır.

   22 Temmuz 2013 tarihi itibariyle dolaşımdaki Bitcoin'lerin toplam değeri 1.2 milyar dolar seviyesindeyken Haziran 2014 tarihi itibariyle bu değer 8.2 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır.

   Herhangi bir merkezden üretilmeyen Bitcoinler, Bittorent ağlarına benzer şekilde noktadan-noktaya dağıtık bir ağ özelliği gösterir. Bu ağda gerçekleşen ödemeler diğer noktalara anında ulaşır, böylece hangi adresten hangi adrese ödeme yapıldığı kayıtlara geçer. Böylece toplanan kayıtlar blok adı verilen yapıların içinde yer alır. Her bir blok üzerinde yüksek işlem gerektiren bir hash algoritması uygulanarak, belli bir sıfır sayısıyla başlayan ifadenin bulunması istenmektedir. Yaklaşık 10 dakikada bire tekabül eden bu işlemi gerçekleştiren ilk kullanıcıya sıfırdan 50 BTC (şu anda 25 BTC) ödül olarak verilir. Böylece Bitcoin'ler emisyona sürülmüş olur. Her bir blok kendisinden önce gelen son bloğun da hash ifadesini içerir. Böylece bozulması oldukça zor (%51 saldırısı hariç) bir blok zinciri oluşur. Bundaki amaç da, çifte harcamayı önlemek ve gönderimleri kayıt altında tutmaktır. Verilen ödül miktarı her 210 bin blokta bir (yaklaşık 4 senede bir) yarıya düşürülür.

   Para yaratma işlemine madencilik(mining) denilmektedir. Madencilik, hesaplama yetkisini ve gücünü kullanarak matematiksel işlemleri gerçekleştirme işleminin genel adıdır. Bu işlemleri yapmak için, sunulan bitcoin yazılımını indirerek donanımları (genellikle ekran kartları) üzerinde yoğun işlemci gücü gerektiren işlemleri gerçekleştiren bitcoin ağındaki düğümlere "madenci" denilmektedir.

Sistemin ilk bloğunun adı "genesis block" olarak isimlendirilmiştir ve 4 ocak 2009'da üretilmiştir. Bunun gibi bloktaki ilk işlem özel bir işlemdir ve yeni para bloğu yaratan tarafından başlatılır. Bu, ağa madencilerin katılmaları için bir teşvik sistemidir, bu sayede parayı basacak merkezi bir otoriteye sahip olmayan sisteme, para, istenildiği gibi dağıtık olarak girebilmektedir. Madenciler bu şekilde, hem sisteme yeni bitcoinler üretip sürerek hem de bekleyen işlemleri gerçekleştirme hizmetleri karşılığında sistemden bitcoin alarak kazanç sağlamaktadırlar. Yeni paranın sisteme düzenli olarak eklenmesi altın madencilerinin altın bularak dolaşıma sokmalarına benzetilmektedir, madencilik ismi de buradan gelmektedir. Mevcut süreçte madenciler, her yıl dolaşıma girecek olan bitcoin miktarını azalan ve öngörülebilir bir oranla üretmeye devam etmektedirler. Sistemde, toplamda 21 milyon bitcoin dolaşıma çıkıncaya kadar üretim devam edecektir, ardından üretim süreci duracak ve madenciler sadece işlem masrafları üzerinden desteklenmeye devam edilecektir.

   Bitcoin, bazı ülkelerde bir ödeme ve yatırım aracı olarak kullanılmaktadır. Türkiye'de de TL karşılığı bitcoin almak mümkündür. Para gibi kullanılabildikleri için bitcoin'lerin bir değerleri vardır ve ayrıca bazı fonların ileride popülaritesi arttıkça, değerinin artacağı beklentisi ile bu ürünle ilgilendikleri bilinmektedir. Bitcoin'in değerini piyasadaki arz ve talep koşulları belirlemektedir. Talep artınca fiyatı artmakta, düşünce de azalmaktadır. Dolaşımda sınırlı miktarda bitcoin vardır ve yeni bitcoin üretmenin de bir limiti ve prosedürü bulunmaktadır. Bitcoin'in piyasa değeri önündeki en büyük tehditler; teknik zorluklar, ülkelerin bu paraya olan yaklaşımına bağlı mevzuat değişiklikleri ve insanların bu paraya olan istek ve güveninin olumsuz yönde değişmesidir.

   Bitcoin Deep Web dünyasında da en çok kullanılan elektronik ödeme para birimidir.Bitcoin para birimi günümüzde ki borsa gibidir,bütün mal varlığınızı satıp bitcoin para birimine çevirerek bir günde zengin olabilirsiniz yada tam dersi bir günde bütün her şeyinizi kaybedersiniz.

Bitcoin Piyasa Değeri (USD)
Bitcoin Piyasa Değeri ($)
Türk Lirası Tabanlı Bitcoin Borsası

Yazımız ileri ki tarihlerde güncellenecektir.

Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar E-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

19 Eylül 2015 Cumartesi

Online Video Kesici Nasıl Kullanılır?


   Program kullanma derdinden ve video kesmek için onlarca uğraşa girmeden internet üzerinden ister videonuzu kesin ister birleştirin isterseniz dönüştürün veya ses kesici ile müziklerinizi kesin yada ses kaydedici ile sesinizi kaydedin.

   Şimdi bu yazımızda size video kesme işleminin nasıl yapıldığını aşağıda sırası ile görelim.

1- Öncelikle siteye ulaşmak için altta ki siteye giriş butonuna tıklayın.
2- Karşınıza gelen ekrandan "Dosya Seç" tıklıyoruz.
3- Açılan ekrandan keseceğiniz videoyu seçin ve tamam diyoruz.
4-Videonuzun boyutu ve uzunluğunu hesaplayarak kesme işlemi için yüklenmesini bekliyoruz.
5- Ardından karşınıza videoyu kesme işlem ekranı gelecektir.
6- Sol alt kısımdan video kalitesini seçin
7- Formatı seçin
8- Daha sonra kesme işlemi için altta ki resimde işaretli 1 kısmında ki imleci kesme işleminin nereden başlamasını istiyorsanız oraya sürükleyin,2 kısmında ki imleci video kesme işlemin nerede bitmesini istiyorsanız oraya sürükleyin.

9- İşlem bittikten sonra " Kes" butonuna tıklayın.
10- Son olarak karşınıza gelen ekranda ki "İndir" butonuna tıklayın.






Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar E-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif   Etmeyi Unutmayınız!

Fotoshop Yapmak İçin Online Uygulamalar


   Çoğu internet kullanıcıları veya resim çekmeyi seven resimleri farklılaştırmak ister,ama bunun hakkında bilgisi olmadığı için çektiği resimleri olduğu gibi bırakır.Fotoshop yazılımlarının kullanımı zor olduğundan bulaşmaz kimse.

   Açıkcası fotoshop yazılımlarında yapılan resim üzerinde ki oynamaları yabancı kullanıcılar gibi beceremediğin elini bile sürmezler veya kullanımı hakkında bilgisi yok yada program dili ingilizce olduğundan anlamazlar.

   Fotoshop programlarını kullanmak bir dert bir diğer sıkıntı ise bu programlar indirmek ve ücretsiz olanları araştırmak.Neyse şimdi bu yazımızda size her hangi bir program indirmeden kullanmadan internet tarayıcınız üzerinden online olarak resimlerinizi düzenleyebilir efektler verebilirsiniz.Üstelik uygulamaların Türkçe desteği de mevcut.

1. Pixlr Photo

En popüler olan Pixlr online olarak PS5 yazılımı özelliğine sahip olan resimleri düzenleme,efekt ekleme,filtrelemeler,tabakalar vs.

2. FotoFlexer

Yine Pixlr uygulamasında ki özellikler kadar fazla seçeneği olmasa da sizin fikir ve yeteneğinizi sergileyebilecek bir diğer uygulama.FotoFlexer resimlere efektler ekleyebilirsiniz.Fontlar(yazı) ekleyebilir,resim üzerinde oynama yapabilir,resim saydamlaştırma ve daha özelliği kullanmak için uygulama sitesine göz atın.

3. Lunapic








Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar E-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif   Etmeyi Unutmayınız!

17 Eylül 2015 Perşembe

AtHome Video Streamer - Bilgisayarı Güvenlik Kamerası Yapma Programı


   AtHome Video Streamer ile bilgisayarınızı akıllı telefonunuzu ve tabletlerinizi güvenlik kamerasına dönüştürebilirsiniz.AtHome Video Streamer eğer bilgisayarınızdaki web kamerasını bir güvenlik kamerası olarak kullanmak isterseniz faydalanabileceğiniz bir güvenlik kamerası programı.

   Bilgisayarlarınıza ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz AtHome Video Streamer temel olarak bilgisayarınızın web kamerası aracılığıyla yakalanan görüntüyü bir video yayınına dönüştürüyor ve AtHome Camera uygulaması veya yazılımını kullanarak bu yayını cep telefonlarınızdan veya başka bir bilgisayardan izlemenizi mümkün kılıyor. Bu sayede düşük maliyetli bir bebek kamerası ve hayvan kamerası çözümü elde ediyorsunuz.Böylece pahalı olan kameraları almanıza engel oluyor.

   AtHome Video Streamer'ın güzel yönü güvenlik kamerasına dönüştürdüğünüz bilgisayarınızı bir çift taraflı iletişim aracına çevirmesi. Eğer bir kişiyi veya hayvanı AtHome Video Streamer kullanarak takip ediyorsanız bilgisayarınızın hoparlörü ve mikrofonu aracılığıyla onların sesini duyabiliyor, AtHome Camera ile kendi sesinizi karşı tarafa iletebiliyorsunuz.

   AtHome Video Streamer'ın hareket dedektörü özelliği de bulunmakta. Bu özellik sayesinde kameranızda herhangi bir hareket algılandığında AtHome Camera kullandığınız bilgisayar veya mobil cihaza bildirim veya e-posta gönderilebiliyor.

   AtHome Video Streamer'ı uzaktan kontrol edebilmek ve güvenlik kamerası görüntülerini izleyebilmek için AtHome Camera uygulamalarını ve bilgisayar yazılımını kullanabilirsiniz:

Android Özellikleri;
1.Uzaktan İzleme: 3G/4G ya da WİFİ ile istediğiniz zamanda, istediğiniz yerden canlı izleme imkânı.
2.Hareket Algılama: Bir olay ya da hareket algılandığında, sizi e-posta veya bildirim ile uyarır.
3.Zamanlanmış Kayıt: Her gün için 2 tane zamana aralığı belirleyerek video kaydını otomatik başlatıp durdurabilme özelliği.
4.İki Yönlü Konuşma: İzlenilen taraftaki insanlarla ya da evcil hayvanlarla yerleşik mikrofon ve hoparlörü kullanarak iletişim kurabilme.
5.Güvenlik ve Gizlilik: Telefonunuz ve sunucunuz arasındaki tüm bağlantılar şifrelenir.
6.Panoramik/Yan/Yakın: Güvenlik kamerasını uzaktan kontrol ederek yukarı-aşağı-sağa-sola yönlendirerek mekânın tümünü görüntüleyebilme imkânı.
7.Arkaplanda Çalışma Modu: Athome video programı arkaplanda çalışabilir.
8.Çoklu Platform: Windows PC, Mac, İPhone, İPad, İPod, Android phone and Android tablet yazılımları destekleme.
 





Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar E-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

15 Eylül 2015 Salı

The Hidden Wiki Nedir?


   The Hidden Wiki sansür dayanıklı içeriklerin yer aldığı Tor Browser ile giriş yapılabilen bir karanlık içinden çıkılamayacak linkler yer alır.Deep Web'e giriş yapmak için her gün güncellenen .onion uzantılı kategorilere ayrılmış link gruplarına buradan ulaşabilirsiniz.

UYARI!!!
   Deep Web girmeyi düşünenler veya giriş yapıp her hangi bir şeyler görmemişseniz uzak durmanızı üstüne basarak uyarıyorum.Bir çok internet sitelerinde bloglarda yer alan araştırılmadan verilen bilgilere inanmayın.Sadece şunu söyleyeyim Deep Web'e giriş yaptıkdan sonra artık bağımlılık yaparak sizin karanlık yerlerde gezinmenize ve her bir kategoriyi aşabilmek için gereksiz uğraşlara gizmenize sebep olabilir.En önemlisi psikolojinizin içine eder ve bununla kalmaz başınız hiç kurtulamayacak şekilde belaya girer içinden çıkamazsınız.

   Hidden Wiki gizli içerik hizmeti veren .onion aracılığı ile faaliyet gösteren üst düzey Tor browserle kullanılır.Ana sayfaya bir topluluk bakımı sağlayan bağlantı dizini de dahil olmak üzere, diğer gizli servislere bağlantılar sunan, karapara aklama, sözleşme öldürme, siber saldırılara,kiralık katiller, kaçak kimyasallar ve bomba yapımı.Wiki geri kalanı esasen sansürsüz ve aynı zamanda hosting sitelerine bağlantıları sunmaktadır çocuk pornografisi ve istismarı görüntüleri.Ölülerle cinsel ilişkiye girenler(görüntü ve videolar mevcut) ve aklınıza gelemiyecek bir sürü yasa dışı içeriklere Hidden Wiki aracılığıyla bulabilirsiniz.

   Ekim 2011 de kurulan bu servis 2013 de özgür illegal sansürsür içeriklere yer vermeye başlar.2014 yılının Mart ayında ise .onion sitelere yer vererek daha sonra dünyanın en kötü hackerleri tarafından Hidden Wiki genel içeriğini elinden almışlar ve Doxbin(Gizli servis sitesi) haline gelerek bu zamanda internetin bilinmeyen karanlık yüzünü sürdürüyor.

   Doxbin nedir onu açıklamak gerekirse;

   Belge paylaşımı,kişisel veriler,web siteleri,tor gizli servis ile yayınların ve bilgilerin yasa dışı veriler ele geçirilen ve çok sayıda sitelerinden biri olan Onymous altında farklı mülkiyet altında restore edilen bunun içindede çok uluslu dünya geneli polis ajanlar yer almaktadır.

   Doxbin güvenli olarak hareket etmek için kurulmuş anonim dox yayınlanması için bir mekan sayılan, bir dönem İnternet kültürü de dahil olmak üzere bireyler hakkında kişisel olarak tanımlanabilir bilgiler, sosyal güvenlik numaraları, sokak adresleri, kullanıcı adları ve şifreleri yasal çeşitli aracılığıyla elde edilen, ve yasa dışı anlamına gelir.

   Onun ardından sahibi popüler Tor gizli servisi ilk olarak Mart 2014 yılında dikkat çeken Gizli Wiki adanmış sayfaların bakımı bir tepki olarak yerine Doxbin için ziyaretçilerini işaret çocuk pornografisi bağlantıları.Haziran 2014 yılında doxbin resmi Twitter hesabına Twitter kurucularından ve CEO'su kişisel bilgileri listeleyen ve daha sonra site askıya alındı.Ekim 2014 yılında Doxbin hakkında kişisel bilgiler barındırılan Katherine Forrest, bir federal yargıç sorumlu Tor-temelli sahibi aleyhine mahkeme kararları karaborsa İpek Yolu yol ölüm tehditleri ve taciz gibi yer almakta.

   Doxbin ve diğer birçok gizli servisler çok uluslu polis girişimi Operasyonu Onymous parçası olarak Kasım 2014 yılında ele geçirildi. Kısa bir süre sonra, tutuklama kaçınılması sitenin operatörlerinden biri paylaşılan sitenin günlükleri ve bilgiler hakkında yayınlamaktaydı, Tor geliştiricileri e-posta listesi ile  hizmet saldırıları dağıtılan reddi (DDoS) ya da istismar hatalar sonucu resmi site sahiplerine her şey verilerek tekrar internetin karanlık yüzü olmaya devam etmektedir.

The Hidden Wiki giriş yapmak için TIKLAYIN

Bu makalede bulunan Bilgi Cafem61 editorü tarafından araştırılıp bütün bilgileri bir araya getirilerek hazırlanmış ve konuyu tam açıklayıcı olarak anlatmak için yazılar kodlanarak yazılmıştır.

Sadece genel bilgilendirme amaçlı olarak hazırlanmış olduğundan hiç bir yasa dışı hakları ve illegal içerikler yer almaktadır.Her hangi bir sorunda biz sorumlu değiliz.

Özellikle Deep Web kategorisi altında ki içerikler ve Hacker Dersleri kategorisinde ki yazılar bilgi amaçlıdır bunu unutmayın!!!



Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar E-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif  Etmeyi Unutmayınız!

DarkNet Nedir?


   İlk olarak sanal para birimi Bitcoin ile adını duyuran ‘Darknet’ (Karanlık internet), sıradan internette takip edilmekten bıkanların öncelikli tercihi haline geldi. Ancak bildiğimiz internetin en az 500 katı büyüklüğünde olduğu tahmin edilen bu âlem de akıl almaz tehlikelerle dolu.
   Sanal âlem 20 yılda sadece iletişimimizin değil hayatımızın da önemli bir parçası haline geldi. Alışverişten eğlenceye, eğitimden sağlığa kadar internetin el atmadığı herhangi bir yaşam kesiti neredeyse kalmadı.Ancak pek çok konuda olduğu gibi talebin hızla artması internette de kalitenin istenilen seviyenin altında kalmasına neden oluyor. Son 10 yıldır internette kalitenin sürekli düştüğü en önemli konuların başında güvenlik ve kişisel özgürlükler geliyor.

   Gün geçmiyor ki çalınmış kimlik bilgileri veya korsan saldırılara hedef olmuş şirketlerle ilgili haberlerle karşılaşmayalım. Bu tedirginlik özellikle ABD’li eski NSA (National Security Agency - ABD’nin haber almaya yönelik askeri gizli servisi) çalışanı Edward Snowden’ın geçtiğimiz yıllarda yaptığı itiraflarla daha da arttı.

   Buna göre NSA ve İngiliz gizli haber alma ajansı GCHQ (Government Communications Headquarters) izinsiz olarak dünya üzerindeki tüm dijital iletişim ağlarını dinleyerek bilgi topluyor. Özetle ister devlet başkanı ister simitçi olun dijital iletişim kanallarını kullandığınız anda bilgileriniz büyük ihtimalle birilerince dosyalanıyor.

ODALAR SIRLARLA DOLU
   Sanal ortamda takip edilmeden dolaşmak imkansız hale geldiği için pek çok kullanıcı daha güvenlikli alternatif internet arayışlarına girdi. Son dönemde öne çıkan en popüler seçenek ise TOR (The Onion Router) network sistemi oldu. TOR yani Türkçe olarak ‘soğan’ ağı adı verilen bu sistem aslında ‘Darknet’ (Karanlık internet) olarak anılan devasa internetin bir parçası. Kullandığımız sıradan internetin bittiği yerde başlayan Darknet’in nerede bittiği ise teorik olarak bile belli değil. Bilinen tek şey Google veya Yahoo gibi sıradan arama motorlarının ulaşamadığı bölgede, bilinen internetin yaklaşık 500-600 katı büyüklüğünde dev bir yapı daha var. Bu nedenle söz konusu bölge Darknet’in yanı sıra çoğunlukla ‘Deep Web’ (Derin internet) adıyla da anılıyor.
Bu dünyaya giriş ise TOR tarayıcısı gibi özel yazılımlarla oluyor.

   Özel şifre çözücü ve hareket gizleyici özellikleri bulunan bu tarayıcı ile TOR ağında aranan konulara ulaşmak mümkün. TOR ağında takip edilmek istemeyen insanların yanı sıra, ürettikleri bilgilerin korsanlarca çalınmasını istemeyen sanatçı, bilim insanları hatta siyasetçilere kadar pek çok grup bulunabiliyor. Hatta Wikileaks, ABD Uzay Ajansı NASA ve bizzat ABD olmak üzere pek çok ülkeye ait gizli servislerin en gizli dosyaları da yine derin internetin karanlık odalarında gizleniyor.

TÜYLER ÜRPERTİCİ YÜZÜ DE VAR
   Derin internetin ne yazık ki çok tehlikeli yönleri de var. Bu dünyada suçun akla gelen ve gelmeyen , tüyler ürpertici tüm örneklerine rastlamak mümkün. Hatta arayüzü aynı google gibi olan bir de arama motoru var. ‘Grams’ adını taşıyan arama motoru başta uyuşturucu olmak üzere darknet üzerinde kullanıcının aydınlık veya karanlık ruh haline göre istediği her şeyi bulup listeliyor. Ödemeler ise sadece bitcoin ile yapılıyor.

TOR TARAYICISI TIPKI ‘SOĞAN’ GİBİ KORUYOR
   Darknet (Karanlık internet) veya Deep Web (Derin internet) olarak anılan gizli internet dünyasına TOR (The Onion Router) adı verilen tarayıcı (browser) ile giriliyor. Bu tarayıcı kullanıcılara yüksek seviyede koruma sağlıyor. Soğan gibi farklı katmanları olan tarayıcı geleneksel internette arama yapılırken kullanılan Ğoogle veya Yahoo’nun arama prensibinden daha farklı çalışıyor. Buna göre herhangi bir konu arandığında Google belirli yönlendirme sunucuları üzerinden hedefe ulaşılırken, aramayı yapan kişi üzerinden geçtiği her sunucuda ‘ayak izlerini’ bırakıyor. Böylece istenildiğinde sunucu kayıtları üzerinden kimin, hangi siteye ne zaman girdiğini geriye doğru takip etmek mümkün oluyor. TOR’da ise durum farklı. Aranan konu belirtildiğinde tarayıcı o an için tamamen rastgele seçilen üç farklı bilgisayar üzerinden arama yapmaya başlıyor. Ve tarayıcı hedefe ulaşırken sürekli rastgele bilgisayarlara sıçrayıp önceki katmanla arasındaki bağlantıyı keserek kullanıcının ayak izi bırakmasını engelliyor.

Dark Web Nedir?



Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar E-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif  Etmeyi Unutmayınız!

13 Eylül 2015 Pazar

Dr.Fone For Android - Android Veri Kurtarma Ve Yedekleme Programı


   Android cihazlarınızdaki kayıp bilgilerinizi yeniden ele geçirin!
Dr.Fone for Android programı, adından da anlayabileceğiniz gibi Android akıllı telefonlarınız veya tabletleriniz üzerinde kullanabileceğiniz bir doktor yazılım olarak karşımıza çıktı diyebilirim. Temel olarak mobil cihazınızda ki verilerin kolayca kurtarılmaları ve yedeklenmeleri için hazırlanmış olan uygulama, özellikle veri kayıpları yaşayan ve telefonunun açılması hususunda zorluklar yaşayan kullanıcıların işine yarayacaktır.

   Bazen Android işletim sistemini fazla kurcaladığımızda, bir daha sistemin açılmamasına sebep olan sorunlarla karşılaşmamız mümkün hale geliyor ve bu durumda içerisinde kalan verileri yeniden elde etmek de standart bir kullanıcı için imkansız oluyor. Dr.Fone for Android sayesinde tüm erişilemeyen bilgilere erişmek ve onları başka güvenli bir noktaya kopyalama olanağı doğuyor.

Programın kurtarabildiği veri türlerini listelemek gerekirse;

  • Kişi listeleri
  • Mesajlar
  • Fotoğraflar
  • Videolar
  • Sesler
  • Dokümanlar
  • WhatsApp tarihçesi
  • Arama tarihçesi

   Neredeyse bütün Android marka ve modellerini destekleyen program, desteklemediği modeller için her yeni sürümde yenilikler yaparak cihaz adedini de devamlı olarak arttırıyor. Yedekleme işlemleri sırasında hangi dosyaların ve verilerin yedekleneceğini yahut kurtarılacağını seçebildiğiniz için sadece belli seçeneklere yönelik bir şekilde Dr.Fone for Android’in çalışmasını da sağlayabiliyorsunuz.

   Programın Android cihazınızı ilk tarama işlemi bazen biraz uzun sürebiliyor ancak bu işlem tamamlandıktan sonra tüm bilgilere erişmek ve onları kopyalamak çocuk oyuncağı. Programın arayüzünün deneyimsiz kullanıcılar için bile tüm takip edilmesi gereken adımları kolayca sunabilmesi, bu tür sistem işlevlerini kullanırken zorlanmanıza engel olacaktır.

   Eğer Android cihazınızda ki tüm bilgilerinizi kurtarmak ve güven altına almak istiyorsanız denemeden geçmemeniz gereken yazılımlardan birisi olduğunu söyleyebilirim.



Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar E-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif  Etmeyi Unutmayınız!

Free Hide IP - IP Adresi Gizleme Programı

 
   Free Hide IP, internet üzerinde gezerken IP adresinizi gizleyebileceğiniz ve kimlik bilgilerinizin başkasının eline geçmesinden endişe etmeden özgürce internet'in tadını çıkarabileceğiniz bir internet gizliliği koruma programıdır.

   Günümüzde oldukça gündemde olan konular arasında yer alan kimlik hırsızlığı ve hack gibi eylemlerden kaçınmak için en büyük yardımcılarınızdan bir tanesi olacak olan Free Hide IP ile internet üzerinde kimliğinizi gizleyerek anonim olarak dolaşabileceksiniz.

   Çevrimiçi gizliliğinizi korumak ve başkaları tarafından izlenmediğinizden emin olmak için kullanabileceğiniz program yardımıyla, IP adresinizi istediğiniz şekilde gizleyebilirsiniz.

   Oldukça sade ve kolay kullanımlı bir arayüze sahip olan program yardımıyla tek bir tuşa basarak kimliğinizi gizlemek sizin elinizde. Hatta ülke sınırlaması nedeniyle giriş yapamadığınız web sitelerine erişim sağlamak için o ülkeye ait bir IP adresini bile kullanabilirsiniz.

   Ücretsiz versiyonu kısıtlamaları olması yanı sıra sizi sadece Amerika IP adreslerinden giriyormuşsunuz gibi gösterir bazen hata verebiliyor.




Free Hide IP Sistem Gereksinimleri
Lisans :Ücretsiz
Dil Desteği : İngilizce
İşletim Sistemi : Windows 7//8/XP/Vista/2000
Boyut : 2.24 MB
Sürüm : 4.0.7.6
Üretici : Free Hide IP
Kategori : İnternet Güvenliği




Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar E-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

Vekil Sunucu Nedir?


   Vekil sunucu veya Yetkili sunucu, (Proxy server veya yalnızca Proxy ) internete erişim sırasında kullanılan bir ara sunucudur. Bu durumda, örneğin bir ağ sayfasına erişim sırasında doğrudan bağlantı yerine:
  • Tarayıcı vekil sunucuya bağlanır ve hangi sayfayı istediğini söyler
  • Vekil sunucu gerekiyorsa o sayfaya bağlanır ve içeriği alır
  • Vekil sunucu tarayıcıya içeriği gönderir
   Bilgisayar ağlarında,bir vekil sunucu diğer sunuculardan kaynakları isteyen istemcilerin talepleri için bir aracı olarak davranan sunucudur. Bir istemci vekil sunucuya bağlanır, bazı servisler ister,örneğin bir dosya,bağlantı,ağ sayfası veya farklı bir sunucudan uygun diğer kaynaklar gibi ve vekil sunucusu, kolaylaştırmak ve karmaşıklığını kontrol etmek için bir yol olarak talebi değerlendirir. Bugün birçok vekil, ağ vekilleridir.

   Vekil sunucu,internete erişim sırasında ara makine olarak kullanılan makinedir. İnternete erişim sırasında vekil görevi görürler. İnternete erişim sırasında direkt bağlantı yerine bu tür bağlantılar üzerinden bağlanılır ve ana bağlantıyı isteyen makine geçici olarak kimliğini gizleyebilir. Çünkü internete bu makinalar üzerinden bağlanıldığından karşı tarafın, bağlanan makineyi değil üzerindeki vekil sunucuyu görecektir. Bu tür makineler son zamanlarda özellikle hackerlar tarafından kimlik gizlemek için pek tercih edilmiyor. Daha çok ülke kısıtlaması olan sitelere giremeyen kullanıcıların bu yöntemi kullanarak internete girebilmesi gibi. Örneğin Türkiye'de YouTube'un kapalı olduğunda bu yöntem üzerinden girilebilmesi gibi.

Bu teknoloji, birçok avantaj sağlar:
  • Fazladan hız: vekil sunucu, çok ziyaret edilen sayfaları önbelleğine alabilir. Bu durumda, o sayfa ziyaret edilmek istendiğinde dünyanın öbür ucundaki bir sunucuya bağlanmak yerine önbellekte ki bilgi okunur.
  • Fazladan kontrol: vekil sunucu, istenen sayfalara erişim verip istenmeyenlere erişim vermeyebilir. Kimin hangi sayfaya girdiğini bellekte tutabilir. Gerekiyorsa, içeriği değiştirerek (örneğin küfürleri silerek) verebilir.
  • Fazladan güvenlik: vekil sunucu, virüslü dosyaları otomatik olarak temizleyebilir. Ayrıca, ağda hiç kimsenin internete doğrudan erişimi olmadığı için bir virüsü veya zararlı bir programı yayma ihtimalini de azaltır.
  • Mozilla Firefox 2.0 altında Vekil sunucu tanımlanması
  • Fazladan gizlilik: Özellikle Çinliler, Google ve Vikipedi gibi Çin hükümetince yasaklanan sitelere bağlanmak için bu yönteme başvururlar.
  • Asgari erişim: Kullanıcılar, özellikle hükümet tarafından yasaklanan (teknik tabiriyle "erişimi engellenen") internet sitelerine bağlanmak için bu yönteme başvururlar.
   Genelde internet servis sağlayıcılar, şirketler ve büyük ağlar (kampüs ağları gibi) tarafından kullanılır.

Vekil Sunucu Tipleri:
   Bir vekil sunucusu kullanıcının yerel bilgisayarında veya internet üzerindeki kullanıcının bilgisayarı ve varılacak sunucular arasındaki çeşitli noktalarda doğru çalışabilir.
  • İstekleri ve değiştirilmemiş yanıtları geçiren bir vekil sunucu genellikle bir ağ geçiti veya tünelleme vekili olarak adlandırılır.
  • Bir hazır vekil, kaynakların geniş bir aralığından geri almak için kullanılan,internete dönük bir vekildir.
  • Bir karşıt sunucu, genellikle özel bir ağ üzerinde bir sunucuya erişimi kontrol etmek ve korumak için bir başlangıç aşaması gibi kullanılan internete dönük bir vekildir.
Hazır Vekil Sunucular:
   Hazır vekil sunucular, hedef sunucuya bağlanmak için istemci sunucu isimlerinin yerine vekil olurlar. Hazır vekil sunucular kaynağın geniş bir aralığından erişilebilir. 'hazır sunucu' ve 'iletme sunucusu' terimleri, davranım ve böyle girişimin genel bir tanımıdır. Bu makalede ters vekil sunucu dışında tanımlanan vekil sunucuların tipleri, genel olarak hazır vekil sunucu kavramının daha fazla özelleştirilmiş alt tipleridir.

Açık Vekil Sunucular:
   Bir açık vekil sunucu, herhangi bir internet kullanıcısı tarafından erişilebilen bir iletim vekil sunucusudur. Ağ taraması yapılıyorken veya diğer internet servislerini kullanıyorken kimliği bilinmeyen bir açık vekil sunucu, IP adresini gizli tutmak için kullanıcılara izin verir. Ancak anonimliğin değişen dereceleri vardır.

Ters Vekil Sunucular:
   Ters Vekil Sunucular
Bir ters vekil sunucu, sıradan bir sunucu olmayı isteyenler ortaya çıkan bir vekil sunucudur. İstekler, isteği işleyici olan bir veya daha fazla merkez sunuculara iletilir. Ağ sunucusundan doğrudan gelmiş gibi yanıt döndürülür. Ters vekil sunucular bir veya daha fazla sunucunun komşusunda yüklenir. İnternet'ten gelen bütün trafik ve komşusunun ağ sunucularının birinin hedefi ile vekil sunucu üzerinden gider.

Ters vekil sunucuları yüklemek için bazı sebepler vardır:
  1. Şifreleme/SSL hızlandırma: Güvenilir web siteleri oluşturulduğu zaman, SSL şifrelemesi web sunucusunun kendisi tarafından sık sık yapılmaz, ama bir ters sunucu tarafından bu SSL hızlandırma donanımı ile donatılmıştır. Ayrıca bir sunucu, sunucuların isteğe bağlı bir sayısı için SSL şifreleme sağlamayı bir tek SSL vekili sağlayabilir,her sunucuya ayrı bir SSL Sunucu Sertifikası için ihtiyacı ortadan kaldırarak,ortak bir DNS ismi veya SSL bağlantıları için IP adresini paylaşmak zorunda olması SSL sunucu arkasındaki bütün sunucuların dezavantajıdır.
  2. Yük dengeleme: Ters sunucu birkaç web sunucusuna yük dağıtabilir,her web sunucusu kendi uygulama alanına servis verir.Böyle bir durumda, ters vekil sunucusu her web sayfasının URL'sinin tekrar yazılmasına ihtiyaç duyar.
  3. Hizmet/önbellek statik içeriği: Bir ters vekil sunucu,resim ve diğer statik grafik içeriği gibi önbelleğe alarak web sunucularını yükleyebilir.
  4. Sıkıştırma: Vekil sunucu yükleme zamanını hızlandırmak için içeriği en uygun hale getirebilir ve sıkıştırabilir.
  5. Örnek alıcıyı doyurmak: İstemciye yavaşça örnek alıcıyı doyurmak ve web sunucuya gönderilen içeriği ön belleğe alma ile web sunucuları üzerindeki yavaş istemciler tarafından sebep olunan kaynak kullanımı azaltılır.
  6. Güvenlik: Vekil sunucu ek olarak bir savunma katmanıdır ve bazı işletim sistemi ve web sunucu özel saldırılarına karşı korur. Ancak, genellikle büyük bir tehdit olarak kabul edilen, web uygulaması veya hizmetinin kendisine karşı olan saldırıları için herhangi bir koruma sağlamaz.
  7. Dış ağ yayıncılığı: İnternete bakan ters bir vekil sunucu, bir organizasyon için bir iç güvenlik duvarı sunucusuyla iletişim kurmak için kullanılabilir. Güvenik duvarı, arkasındaki sunucuları tutuyorken bazı fonksiyonlara erişimi dış ağ sağlar.Eğer bu yol kullanılırsa, güvenlik ölçüleri bu sunucunun tehlikeli olması durumunda alt yapının geri kalanını korumak için düşünülmelidir, kendi web uygulamasının internetten gelen saldırılara maruz kalması gibi.
Performans geliştirme Vekil Sunucuları
   İlgili konuların veya bozulmaların belirli bağlantılarını azaltmak için tasarlanmış bir vekil sunucudur. Performans geliştirme vekil sunucuları genel olarak Gidiş dönüş zamanı (RTT) ve büyük paket kaybı ile kablosuz bağlantıların yüksek duyarlılığında TCP performansını geliştirmek için kullanılır. Ayrıca sık sık çok farklı yükleme ve indirme oranları içeren yüksek asenkron bağlantılar için kullanılır.



Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar E-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif   Etmeyi Unutmayınız!

12 Eylül 2015 Cumartesi

Aşağı İnince Sağda Açılan Sosyal Medya Eklentisi


   Blogger ana sayfanızda aşağı indiğinizde sağ alt köşede açılan "Sosyal Medyada Takip Et" eklentisi sosyal medya hesaplarınıza daha fazla kullanıcı çekebilirsiniz.

NASIL KURULUR?

   Kumanda Paneli > Yerleşim > Gadget Ekle > HTML/Javascript yolunu izleyin.
Açılan kutucuğa altta ki kodları renkli işaretli yerlere kendi kullanıcı adınızı yazdıktan sonra kopyalayıp gadgete yapıştırın ve kaydedin.
<style>
#socialslide{background: rgb(41, 40, 40) url(https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWLuGGZ-Jw0yR01XWYH56ig6HjeSVOfJTMUeMnVIm4MqUwBRyHlHKwx5YJYjSZxhpQhGxMPnjRiqX_G16b9-qQpjKF3gkLJNKC7X9jxpGwjGh6KJmbOyB4UrpcRj4DZxdfi-dMJSRKXHc/s1600/recbg-btrix.png) left top repeat-x;
border-radius: 9px;
-moz-border-radius: 9px;
-webkit-border-radius: 9px;
-moz-box-shadow: inset 0 0 3px #333;
-webkit-box-shadow: inset 0 0 3px #333;
box-shadow: inner 0 0 3px #333;
padding: 12px 14px 12px 14px;
width: 300px;
position: fixed;
bottom: 13px;
right: 2px;
display: none;
z-index: 3;
height: 65px;
}
</style>


<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.4/jquery.min.js" type="text/javascript"></script>

<script type="text/javascript">$(window).scroll(function(){if($(document).scrollTop()>=$(document).height()/4)$("#socialslide").show("slow");else $("#socialslide").hide("slow");});function closesocialslide(){$('#msocialslide').remove();$.ajax({type:"POST",url:"/facebookpage.php"});}</script>
<div id="socialslide" style="display: none;">
<a href="javascript:void(0);" onclick="return closesocialslide();" style="color: #555555; font-size: 10px; font-weight: bold; position: absolute; right: 10px; top: 14px;">(X)</a>
<span style="font-family: Tekton Pro; font-size: 20px; margin: 10px 0; text-shadow: 1px 1px 0 #FFFFFF;">Sosyal Medyada Takip Et!</span><br />
<div style="float: left; margin: 15px;">
<g:plusone annotation="none"></g:plusone></div>
<div style="float: left; margin: 15px;">
<iframe allowtransparency="true" frameborder="0" scrolling="no" src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FBilgiCafem&amp;send=false&amp;layout=button_count&amp;width=80&amp;show_faces=false&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font=arial&amp;height=21" style="border: none; height: 21px; overflow: hidden; width: 80px;"></iframe></div>
<div style="float: left; margin: 15px;">
<a class="twitter-follow-button" data-show-count="false" data-show-screen-name="false" data-size="large" href="https://twitter.com/BilgiCafem">Takip Et @BilgiCafem</a>
<script>!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");</script></div>
</div>
<div class="clear">
</div>





Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar E-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif  Etmeyi Unutmayınız!

Blogger İçin Youtube Video Paylaşım Gadgeti


   Blogger sitelerinde Youtube videolarınızı yayınlamak için çok fazla seçenek yoktur,herkes buna bir çözüm arar ama maalesef aradığınız çözümleri bulamazsınız.Bazı seçenekler olsa da zamanla kodların güncellenmesi gerekmekte yoksa çalışmazlar.

   Şimdi size verecek olduğum bu kod sayesinde Youtube videolarınızın tamamını yada belirttiğiniz kadar videoları Blogger ana sayfanızda yayınlayabiliceksiniz.

   Kurulumu ve kullanımı oldukça basit Gadget ekleme yöntemi ile bu işlemimizi yapacağız
Kumanda Paneli > Yerleşim > Gadget Ekle > HTML/Javascript yolunu izleyin açılan kutu içerisine aşağıda verecek olduğum kodları ve renkli renkleri düzenledikten sonra kopyalayıp yapıştırın ve sayfanızın neresinde görünmesini istiyorsanız gadget'i oraya sürükleyip bırakın.

<script src='http://code.jquery.com/jquery-latest.js' type='text/javascript'></script>
<style type="text/css">
div.ytc {clear:both;padding:5px;font-size:11px;}
div.ytc.odd {background-color: #eee;}
div.ytc_thumb {position:relative;float:right;margin-left:4px;line-height:1;}
div.ytc_thumb img {width:69px;height:52px;border:1px solid #888;}
div.ytc_title {font-weight:bold;}
</style>
<script type='text/javascript'>
var ytfUserName = "TheAlper061";
var ytfMaxResults = 8;
var ytfAllow = "";
var ytfDisallow = "";
var ytfEmpty = "No entries";

$(document).ready(function() {
$.getJSON("http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?_id=58c841d14337ba4fbf693abd9701dc49&_render=json&max-results="+ytfMaxResults+"&allow="+ytfAllow+"&disallow="+ytfDisallow+"&user="+ytfUserName+"&_callback=?", function(response) {
var htm = "";
for(var i=0;i<response.count;i++) {
var item = response.value.items[i];
htm += '<div class="ytc';
if(i%2 == 1) htm += ' odd';
htm += '"><div class="ytc_thumb"><a target="_blank" href="' + item.link + '"><img title="' + item.title + '" src="' + item.thumb + '"/></a></div>';
htm += '<div class="ytc_title"><a target="_blank" href="' + item.link + '">' + item.title + '</a></div>';
htm += '<div class="ytc_description">' + item.description + '</div><div style="clear:both;"></div></div>';
}
if(htm == "") htm = ytfEmpty;
$("#ytfeed").html(htm);
});
});
</script>
<div id="ytfeed">Loading...</div>


Kodlarda bozulma durumu olursa eğer buradan kodları indirerek kullanabilirsiniz.


Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar E-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

9 Eylül 2015 Çarşamba

Swarm - Android İçin Foursquare Swarm Uygulaması



   Foursquare'in yeni uygulaması Swarm, arkadaşlarınla iletişip, buluşmanın en hızlı yolu. Swarm ile kimin yakında olduğunu ve daha sonra takılmak istediğini kolaylıkla görebilirsin.
- Arkadaşlarınla buluşmak mı istiyorsun? Kimin yakınında olduğunu çabucak görmek için uygulamayı kullan.
- Ne yaptığını paylaşmak ister misin? Check-in yapmak her zamankinden daha hızlı ve daha eğlenceli.
- Eğlenceli bir şeyler yapmak için bir fikrin mi var? Yakındaki bütün arkadaşlarınla kolayca mesajlaş.
   Swarm, arkadaşlarınızla planlar yapabileceğiniz, gittiğiniz yerleri paylaşabileceğiniz yepyeni sosyal ağ uygulamasıdır. Popüler check-in uygulaması Foursquare’in yerine geçmiştir.
Foursquare tarafından geliştirilen sosyal ağ uygulaması Swarm ile arkadaşlarınızla hızlıca iletişime geçebilir, o gün için birlikte harika planlar yapabilir, ne yaptığınızı tek dokunuşla paylaşabilirsiniz.

   Modern, sade ve hızlı arayüz ile gelen uygulama arkadaşlarınızın bulunduğunuz yere uzaklığını da göstermektedir. Çok yakınınızda olan arkadaşlarınızı görebilir, arama ve mesaj atma simgelerine dokunarak onlarla iletişime geçebilirsiniz. Arkadaşlarınızın profillerine göz atabilir, ne zaman nerede check-in yaptıklarına bakabilir, check-in’lerini beğenebilirsiniz. Arkadaşlarınızla buluşma ayarlayabilirsiniz. Check-in’inizi harika rozetlerle süsleyebilirsiniz.

Check-in yapmayı daha kolay ve hızlı hale getiren Swarm, Foursquare ile bağlantılı olarak çalışmaktadır. Foursquare bilgilerinizi kullandığından ayrıca profil oluşturmanız gerekmiyor.

Swarm Özellikleri:

  • Yakınınızdaki arkadaşlarınızla buluşma ayarlayabilirsiniz.
  • O anda ne yaptığınızı check-in yaparak arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.
  • Check-in'inizi rozetlerle süsleyebilirsiniz.
  • Arkadaşlarınızın check-in'lerini beğenebilirsiniz.
  • Biri sizi eklediğinde, davet ettiğinde veya check-in'inizi beğendiğinde bildirim alırsınız.


Swarm Sistem Gereksinimleri
Lisans :Ücretsiz
Dil Desteği : İngilizce / Türkçe
İşletim Sistemi : Android /Wİndows Phone/ İPad
Boyut : 4 MB
Sürüm : -
Üretici : Foursquare
Kategori : Android Uygulamaları




Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar E-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif  Etmeyi Unutmayınız!

KeePass Password Safe - Yüksek Korumalı Şifreleme Yazılımı


     KeePass Password Safe açık kaynak kodlu bir şifreleme yazılımıdır.İnternet sitelerinde mail şifreleriniz alışveriş yaparken kullandığınız kredi kartı şifreleri ve bilgiler,sosyal ağlarda ki kullandığınız şifreler,ve bütün açık kimlik bilgileriniz kişisel bilgisayarınızda sizi gelen saldırılara bilgi hırsızlığına karşı korumaya yardımcı olan ve kullandığınız ayrı ayrı şifreleri hatırlamakta zorluk çekiyorsanız işte size en başarılı ve kullanışlı bir şifreleme yazılımı.

   KeePass, bizi şifreleri ezberleme derdinden kurtaran, bütün hesaplarımıza ait şifreleri bir veritabanında saklamamızı sağlayan Windows, Linux ve MacOS X desteği olan özgür ve ücretsiz bir şifre yönetim yazılımı.Keepass açık kaynak kodlu şifrelerinizi bir database’te tutan bir şifre koruma programıdır.




Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar E-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

Tails İşletim Sistemi Hakkında Bilgiler


   Tails diğer adıyla The Amnesic Incognito Live System (Türkçesi: Unutkan Gizli Kimlikli Canlı Sistem) güvenlik odaklı Debian tabanlı bir Linux işletim sistemi tabanlı sistem dağıtımıdır. Gizlilik ve anonimliği hedefler.Tüm giden bağlantıları Tor aracılığıyla yapılmak üzere kullanıcılara sunulmuş ve dağıtılmıştır,ve doğrudan olmayan (anonim olmayan) bağlantılar engellenmiştir. Sistem canlı DVD veya canlı USB olmak üzere tasarlanmıştır ve belirgin bir şekilde yapılması istenmemişse, makinede hiçbir iz (sayısal iz) bırakmaz. Geliştirilmesine en fazla Tor Projesi finansal olarak katkıda bulunmuştur. Tamamen ücretsiz ve açık kaynaklı bir yazılımdır.

   Yüksek güvenlikli olması nedeniyle FBI ve NSA güvenlik amaçlı bir süre kullanıldığı kayıtlara geçmişti ve FBI ve CIA azılı şuçluları bu işletim sistemi ile yakalamıştır.

   Tails işletim sistemi Linux işletimi tarafından dağıtılan ve taşınabilir önbellek cihazlarda kullanılan bir işletim sistemidir.Kurucusu hakkında bilgi yok,sistem gereksinimleri bütün DVD Ve USB flask belleklerde kullanılabiliyor.Kurulumu oldukça basit olması bir yana her yerde bu işletim sistemini bilgisayarda kullanabilirsiniz.

   Tails web adresinden iso imajını indirebiliyoruz. DVD ya da USB disk’e yükleyip bilgisayarı bu sürücüden açıyoruz. Tails kullanarak internette gerçek bir anonimlik sağlanıyor. Tails, Linux tabanlı anonimlik için tasarlanmış bir işletim sistemi. İçinde gizlilik ve şifreleme için gerekli birçok araç mevcut. Tarayıcıyı açtığınız anda, Tor’u başlatıp trafiğinizin, anonim tor networkü üzerinden gitmesini sağlıyor. Tor’dan sayfamızda defalarca bahsettik. Online gizliliklerini önemseyen kullanıcılar tarafından rağbet gören bir uygulama. İpek Yolunda (Silk Road) takılan herkes; uyuşturucu satıcıları, aktivistler, ispiyoncular,  gazeteciler, ve internette anonimlik isteyen günlük kullanıcılar.

   Tails işletim sistemi Snowden, Greenwald ve belgesel film yapımcısı Laura Poitras gibi kişilerin, Tails işletim sistemini kullanmasının nedeni, disk üzerinde hiçbir veri tutmaması. Bu sayede kötü niyetli kodun bilgisayara yerleşmesi ve çalışarak zarar vermesi engelleniyor. Bilgisayar kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilse dahi, makina da bu kişiler hiçbir iz bulamıyorlar. Bu da gazetecileri ve onların kaynaklarını korumuş oluyor.

Tails işletim sistemi sayfasında kendini şu şekilde özetliyor:
Amnesic Incognito Live System
Amnesia: Unutkanlık, uzun dönemli hafıza kaybı
Incognito: Kimliğini gizleyen

Tails neler sunuyor:
  • İnterneti anonim olarak kullandırır, sansürden kurtarır: Tüm internet trafiği Tor network’ü üzerinden gitmeye zorlanır.
  • Kullandığınız bilgisayarda hiçbir iz bırakmaz.
  • Dosyalarınızı, epostalarınızı ve chat mesajlarınızı şifrelemek için son teknoloji şifreleme araçlarını kullanır.
  • Tails’in uygulama geliştiricileri de anonim. Hükümetlerin kodlarına yaptıracakları olası müdahelelerden kendilerini korumak için gizleniyorlar. Grup, Wired magazin ile yaptığı email görüşmelerinde, NSA’in ücretsiz uygulama projelerine ve onların geliştiricilerine baskı yaptığını belirtiyor.  Linux’un yaratıcısı Linus Torvalds da geçen sene yaptığı konferansa bunu itiraf etmişti. NSA, Linux’un koduna, arka-kapı yerleştirmek için Linus Torvalds’tan istekte bulunmuş. 
  • Tails işletim sistemini geliştiren anonim grup, online gizlilik konusundaki erozyona karşı mücadele ettiklerini bildiriyorlar: “Günümüz internetinin efendileri, pazarlama devleri, Google, Facebook ve Yahoo, ve casus ajanslar, hayatlarımızın tamamen transparan olmasını istiyorlar, ve bunu sadece kendi çıkarları için istiyorlar.
Peki Tails güvenli mi? Güvende misiniz?
Tails’i yazanlar anonim, kimlikleri belli değil. Peki Tails’in bir hükümet programı olmadığını nasıl anlayacağız. Activist’leri ya da suçluları bulmak için ortaya çıkarılmış bir sistem olamaz mı? Snowden’ın sızdırdığı belgelerde de vardı. NSA bir powerpoint sunusunda, Tails ile ilgili çekincelerini yazmıştı: “NSA için kötüyse, gizlilik için iyidir”.
Tails kodu, tamamen açık kaynak. Şüphe duyan herkes kodu inceleyip içeriği görüntüleyebilir. Kendileri bu konuyu şu şekilde açıklıyor:  “Yasal isimlerimize ihtiyaç duymadan, Tails’e güvenmek için, ne yaptığımızın ve nasıl yaptığımızın yeterli olduğu kanısındayız”  Yani kim olduğumuzun önemi yok siz yaptığımız işe ve onu nasıl yaptığımıza bakın diyorlar.

Tails ile hangi uygulamalar geliyor?
  • Tor’un dışında, Tails gizlilikle ilgili birçok araç içeriyor. Bunlardan bazıları;
  • Mail Şifreleme aracı OpenPGP ve email istemcisi Claws.
  • Şifre yönetim sistemi KeePassX,
  • Chat şifreleme eklentisi
  • Özelleştirilmiş tarayıcı Iceweasel ve tarayıcı eklentileri: HttpsEveryWhere, ADBlockPlus, ve java’ları ve flash’ları bloklamak için NoScript .
  • Chat mesajlaşmaları için OTR şifreleme kullanan Pidgin
  • İçindeki diğer çoğu uygulama ekstra gizlilik için modifiye edilmiş.



Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar E-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!