28 Eylül 2015 Pazartesi

Android VPN Kurulumu Nasıl Yapılır?


Android Telefonlarda Programsız VPN Kurulumu

   VPN İnternette gerçekleştirdiğiniz her harekette dijital izler bırakmadan, mahremiyetinizi ve güvenliğinizi en üst düzeye çıkarıp koruyarak kısıtlama olmaksızın tüm internet sitelerine özgürce erişim sağlamanızı sağlayan bir alt yapıdır.

   Bu hizmeti alabileceğiniz güvenli  android vpn sağlayıcılara ihtiyacınız vardır.Yani kafanız göre bir VPN sunucusu uydurup denerseniz hiç bir sonuç alamazsınız.Bu yüzden internetten araştırarak ücretsiz güncel olarak verilen VPN sunucu sitelerinden yardım alabilirsiniz.

   İnternette iz bırakmadan sörf yapmak, kişiselbilgilerinizi ve verilerinizi korumak ve bilgiye kısıtlama olmaksızın sınırsız erişim sağlamak için tercih edilen VPN’ler son yıllarda internet sitelerinin çeşitli sebepler ile erişime kapatılması ile gündeme gelmişti.

   VPN, Sanal Özel Ağ‘ın kısaltılmasıdır. VPN sayesinde ağlara uzaktan erişim sağlanır. VPNsanal bir ağ uzantısı oluşturduğu için ağa fiziksel olarak bağlıymış gibi görünür.

   VPN istemcisi, TCP/IP (tünel protokolleri) tabanlı sanal bir bağlantı noktasına sanal bir arama gerçekleştirir.

   VPN istemcisi, İnternet üzerinden bağlantı kurmak istediği kaynakla sanal bir noktadan noktaya bağlantı kurar, kaynak ya da uzaktan erişime geçmek istediği sunucu kimlik bilgilerini kontrol eder ve doğruladıktan sonra VPN istemcisiyle uzaktan erişime geçtiği sunucuyla veri akışı gerçekleşir.

Veriler, akış sırasında noktadan noktaya bağlantı gibi üst bilgi kullanılarak kapsüllenir. Üst bilgi verilerin bitiş noktasına erişimleri için paylaşılan veya ortak ağ üzerinden yönlendirme bilgileri sağlar.

   Özel ağ bağlantısını taklit etmek için transfer edilen veriler şifrelenir. Bu sayede ortak ağ üzerinden başka kimse tarafından ele geçirilen veriler elde edilemez.

İki çeşit VPN bağlantısı vardır.

  • İlki uzaktan erişim VPN.
  • Diğeri ise siteden siteye VPN’dir.

   Uzaktan erişim VPN bağlantıları, evinde çalışan ya da seyahat esnasında ofisinde olamayan kullanıcıların İnternet üzerinden özel ağ üzerindeki sunucuya erişme imkânı sağlar.

   Siteden siteye VPN bağlantıları farklı ofisler arasında veya farklı kuruluşlar arasında ortak bir ağ üzerinden güvenli bir şekilde iletişimi sağlamaz. VPN bağlantısı WAN (Wide Area Network) bağlantısı gibi çalışır. WAN bağlantısı şehirler, ülkeler gibi uzun mesafeler arasında iletişimi sağlayan ağ çeşididir. Ağlar, İnternet üzerinden verileri bir yönlendirici ile başka bir yönlendiriciye iletir. Yönlendicilere göre VPN bağlantısı, veri bağlantısı olarak işlev görmektedir.

   Şimdi aşağıda resimlerle size nasıl VPN kurulumunu resimli olarak sırası ile belirtecem.Yalnız şuna dikkat etmemizde fayda her telefonda bu farklılık gösterebilir.

Server #1: euro217.vpnbook.com
Server #2: euro214.vpnbook.com
Server #3: us1.vpnbook.com (US VPN – optimized for fast web surfing; no p2p downloading)
Server #4: us2.vpnbook.com (US VPN – optimized for fast web surfing; no p2p downloading)
Server #5: ca1.vpnbook.com (Canada VPN – optimized for fast web surfing; no p2p downloading)
Server #6: de233.vpnbook.com (Germany VPN – optimized for fast web surfing; no p2p downloading)

   Öncelikle üst kısımda ki VPN serverlerden cihazınızda çalışanı kullanınız.Altta verecek olduğum linkden şifreyi burdan bulabilirsiniz.Ben şifre veremiyorum çünkü sürekli değiştirildiği için.







Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar E-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder