13 Nisan 2015 Pazartesi

Android'den Windows Phone'a Nasıl Geçiş Yapılır


   Uzun zamandır Android cihaz kullanmış olan ve Windows Phone'a geçiş yapan kullanıcıları ilgilendirecek en önemli hususlardan biri de, bir önceki cihazınızın kullanımıyla biriken verilerin kaybolmaması olacaktır. Android kullanıcısı olanların büyük bir kısmını endişelendiren ve platform değiştirmesine mani olan bu durum aslında düşündüğünüz kadar da zor değil. Bu başlıkta Windows Phone kullanmaya başlayanların Android cihazlarında bulunan verileri mümkün olabildiğince hızlı bir şekilde aktarmalarına yardımcı olacağız.

   Satın almış olduğunuz Windows Phone cihazın Nokia olduğu takdirde, Verilerimi Aktar isimli uygulama Bluetooth bağlantısı eşliğinde işlemi sizin için daha pratik kılıyor. Welcome Home to Windows Phone isimli Masaüstü uygulamaları da Mac ve PC üzerinden dosya aktarımı yapmanızı sağlıyor.
Verilerimi Aktar
Verilerimi AktarWindows Phone için Kişi Aktarma Uygulaması
Welcome Home To Windows Phone
Welcome Home To Windows PhoneMobil Cihaz Verilerini Windows Phone'a Aktarma Aracı
Welcome Home To Windows Phone
Welcome Home To Windows PhoneMobil Cihaz Verilerini Windows Phone'a Aktarma Aracı

   Önemli bir ayrıntıyı da değinmekte fayda var. Kişiler listesinde bir eksiklik olduğunu düşünüyorsanız bunun nedeni Google'ın kişiler listesini farklı bir şekilde sınıflandırması. Düzenli bir kişi profili oluşturulmadan kaydedilen numaraların Windows Phone cihazlarına düzgün aktarılamaması mümkün. Windows Phone cihazınızda ki kişiler isimli uygulamadan telefon numarası olanları görüntüleme ve telefon numarası olmayan kişi seri saklama gibi seçenekleriniz var.

Windows Phone'a E-Posta Hesabı Ekleme

   E-Posta hesabı ile birlikte sahip olduğunuz kişiler listesini Windows Phone listesini eklemek istiyorsanız Ayarlar kısmında E-posta+Hesaplar kısmından hesap eklemeniz yeterli olacaktır. İrtibat halinde olduğunuz kişiler haricinde takvimleriniz ve görevleriniz de Windows Phone Takvim uygulamasına aktarılacaktır. Android kullanıcısı olarak sahip olduğunuz Google hesabınızı bu ara yüzden kolaylıkla bulup ekleyebileceksiniz.
   Kullandığınız hesap bir Google Apps hesabıysa, daha detaylı bir işlem yapmak zorunda kalabilirsiniz. Hesap Ekle seçeneğinde İleri Düzey Kurulum isimli bir opsiyona rastlayacaksınız.
   İsim ve şifre girdikten sonra Exchange ActiveSync şeçeneğini tıklayın. Sizce bir sunucu adı sorulacaktır ve girmeniz gereken adres "m.google.com". Bilgilerinizin yanlış olduğunu söyleyen bir uyarı yazısı çıkıyorsa Windows Phone versiyonunuzun 8.10.12359.845 ve üzeri olduğundan emin olmanız gerekiyor. Güncelleme ile versiyonu yükseltmeniz mümkün. Eğer sorun yaşamaya devam ediyorsanız bunun sebebi Google hesabınızın 31 Aralık 2013 gününden sonra oluşturulmuş olmasıdır. Google bu tarihten sonra açılan hesapların seknkronizasyon ayarlarını engellemeye başladı.

   Windows Phone'a Kişiler ve Takvim Ekleme

   Kişileri ve takvimleri otomatik olarak eklemek istemiyorsanız seçerek yapabileceğiniz işlem için farklı yöntemler kullanabilirsiniz.

1. Çevrimiçi bir hesabınız varsa yine Ayarlar'a girip E-posta+Hesaplar kısmından hesap eklemeniz mümkün. Az önce anlattığım E-Posta ekleme işleminde olduğu gibi E-posta+Hesaplar kısmından dilediğiniz hesabı kolaylıkla bulabilirsiniz.
2. SIM kartınızdan kişileri aktarmak için SIM kartınıza kayıtlı olan numaraları Kişiler uygulamasından ekleyebilirsiniz. Sağ altta yer alan ek seçeneklere gelip Daha fazlası'nı seçtiğinizde SIM'den Aktar seçeneğiyle karşılaşacaksınız.
   Windows Phone'a Müzik, Resim, Video ve Belgeler Ekleme

   Windows Phone cihazınız varsa yapmanız gereken tek şey bir OneDrive hesabı oluşturmak. Android cihazınızda bulunan belgeleri OneDrive hesabınıza aktardığınız andan itibaren OneDrive'ın kurulu olduğu her platformda belgelere ulaşabileceğinizi hatırlatalım. İster masaüstü, ister Android cihazlar olsun, OneDrive'ın sağlamış olduğu bulut depolama alanı ile verileri bir cihazdan bir diğerine aktarmanız saniyeler sürüyor.
OneDrive
OneDriveBulut Dosya Depolama ve Yedekleme Programı
OneDrive
OneDriveAndroid için Bulut Dosya Depolama Uygulaması
OneDrive
OneDriveWindows Phone için OneDrive Bulut Dosya Depolama Uygulaması


Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder