18 Nisan 2015 Cumartesi

Silinen Dosyalarınızı Geri Getirmek / Kurtarma Programları


   Bu yazımızda silinen dosyaları kurtarma amacıyla kullanabileceğiniz farklı çözümleri listeleyeceğiz. Listemizdeki çözümlerin güzel yönü ise bu yazılımları ücretsiz olarak indirip kullanabiliyor oluşunuz.

   Silinen fotoğrafları kurtarma gibi işlemleri gerçekleştirmenize yardımcı olan bu yazılımları incelemeye başlamadan önce birkaç ön bilgi paylaşmamız doğru olacaktır. Listemizde yer alan yazılımların silinen dosyalarınızı kurtarmakta veya silinen resimleri geri alma konusunda size yüzde yüz çözüm sunacağı garanti değil. Bu durum silinen dosyanın durumuna, üstüne veri yazılıp yazılmadığına ve farklı faktörlere bağlıdır. Bu nedenle eğer kayıp bir dosyaya ulaşmak istiyorsanız listemizde yer alan tek bir çözüm yerine farklı çözümleri de denemenizi öneririz. Listemizde yer alan programları yüklerken dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da bu programları kayıp dosyalarınızın yer aldığı disk bölümlerine yüklememeniz gerektiği. Bu işlem bu disk bölümü üzerindeki kayıp dosyaların üzerine yazılmasına ve dosyaların tamamen kaybolmasına neden olabilir.

Glary Undelete:
   Glary Undelete sade ve kullanışlı arayüzüyle öne çıkan bir dosya kurtarma yazılımı. Program ile bilgisayarınıza bağlı depolama birimlerini tarayabilir, kayıp dosyaları tespit ederek kurtarabilirsiniz. Programı hızlı bir şekilde kayıp dosyaları tarayabiliyor. Bunun yanında size kullanışlı dosya filtreleme seçenekleri ve arama yapabilme imkanı da sunuyor. Programın bi diğer güzel yönü size kurtarmak istediğiniz fotoğraflar için küçük ön izlemeler gösterebilmesi.
Glary Undelete
Glary UndeleteSilinen Dosyaları Geri Getirme Programı

DataRecovery:
   DataRecovery, Glary Undelete ile karşılaştırıldığında çok daha basit bir görünüme ve yapıya sahip. Program dosya kurtarmak için temel fonksiyonları içeriyor. DataRecovery içerisinde resimler için küçük ön izlemeler sunulmamakta. Program içerisinde tek göze çarpan özellik arama filtreleme özelliği.
DataRecovery
DataRecoverySilinen Dosyaları Geri Getirme Programı

PhotoRec:

   PhotoRec komut satırı tabanlı olarak çalışan bir dosya kurtarma yazılımı. Programın kullanıcı dostu olmadığını ve karışık bir kullanım sunduğunu belirtmekte fayda var. Bu nedenle PhotoRec'i ancak yazımızda paylaştığımız diğer çözümler işe yaramadığında denemenizi tavsiye ediyoruz:
TestDisk & PhotoRec
TestDisk & PhotoRecDisk Onarma ve Veri Kurtarma Programı

Recuva:

   Recuva, dosya kurtarma programları arasında en başarılı çözüm olarak nitelendirebileceğimiz bir program. Bir dosya kurtarma programında ihtiyaç duyabileceğiniz hemen hemen bütün özellikler Recuva'da size ücretsiz olarak sunuluyor. Gerek kullanıcı dostu arayüzü olsun, gerek size dosya kurtarma işlemlerinde adım adım eşlik ederek süreci kolaylaştırması olsun, gerek kullanışlı dosya filtreleme ve arama seçenekleri olsun, gerekse de fotoğraflar için küçük ön izlemeler sunması olsun Recuva bizden tam puan almayı başarıyor. Recuva'yı listemizdeki seçenekler arasında ilk sırada denemenizi tavsiye ediyoruz. Recuva'yı bu bağlantıyı kullanarak indirebilirsiniz:
Recuva
RecuvaSilinen Dosyaları Geri Getirme Programı

SoftPerfect File Recovery:
SoftPerfect File Recovery eğer dosya kurtarmak için göz yormayacak, zahmet çektirmeyecek basit bir program arıyorsanız tavsiye edebileceğimiz bir yazılım. Programın Türkçe arayüze sahip olması güzel bir özellik. SoftPerfect File Recovery ile kısa süre içerisinde silinen dosyaları tarayabilir ve kurtarabilirsiniz. Sadeliği ile ön plana çıkan programın tek eksi yönü resimler için ön izlemeler sunmaması.
SoftPerfect File Recovery
SoftPerfect File RecoveryKurulumsuz Dosya Kurtarma Programı

Wise Data Recovery:
   Wise Data Recovery şık bir arayüze sahip ve hızlı bi şekilde silinmiş dosyalarınızı tarayabiliyor. Programın arama bölümünün başarılı olduğunu söyleyebilirim. Bu bölümün kenarındaki oku kullanarak menüyü açabilir ve tarama sonuçlarını dosya türüne göre filtreleyebilirsiniz
Wise Data Recovery
Wise Data RecoveryÜcretsiz Dosya Kurtarma Yazılımı

Restoration:
Restoration
RestorationGeri Dönüşümden Silinen Dosyaları Kurtarma Programı
EASEUS Data Recovery Wizard Free Edition:
EASEUS Data Recovery Wizard Free Edition
EASEUS Data Recovery Wizard Free EditionSilinen Dosyaları Geri Getirme Programı


Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder