4 Nisan 2015 Cumartesi

Firefox Portable Nasıl Türkçe Yapılır?


   Popüler internet tarayıcıları arasında ilk 3'de yer alan açık kaynak kodlu Mozilla Firefox'un taşınabilir yani portable sürümünü kullanıyorsanız ve Türkçeleştirmek istiyorsanız yazımızı okuyarak bir kaç dakika içerisinde Türkçe dil seçeneğine geçebilirsiniz.

   Portable sürümünde standart kurulum ayarlarında Türkçe seçeneği yer almayan Firefox Portable'ın, Türkçe yapılması için gerekenler ise 1 eklenti ve 1 dil paketi. Bu dosyaları indirmeniz gereken linkler ile birlikte nasıl yapabileceğinizi de resimli olarak aşağıda sırası ile anlatacağım.

Birinci Adım : Firefox Portable 35.0 indir
    
   Firefox Portable'ı türkçe kullanabilmek için bilgisayarınızda bulunması gerekiyor. Eğer Firefox Portable PC'nizde yada USB belleğinizde yok ise, hemen aşağıdaki bağlantı adresinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
Firefox Portable
Firefox PortableTaşınabilir İnternet Tarayıcınız
   Tarayıcıyı indirdikten sonra resimde okla gösterilen .exe dosyasını açarak tarayıcıyı açmanız gerekiyor. Açtıktan sonra bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

İkinci Adım : Locale Switcher Eklentisi İndirme ve Kurma

Firefox Portable'a Türkçe dil paketini indirmeden önce ilk olarak Locale Switcher eklentisini indirmeniz gerekiyor. Locale Switcher'ı Mozilla'nın resmi eklenti sitesinden indirebilmek için TIKLAYIN

Üçüncü Adım : Firefox Portable için Türkçe Dil Paketi İndirme

   Locale Switcher eklentisini Firefox Portable'a kurduktan sonra 35.0 sürümü ile uyumlu olan Türkçe dil paketini indirmeniz gerekiyor. Firefox Portable için Türkçe Dil Paketi İndir.

Dürdüncü Adım : Firefox Portable Türkçe Dil Seçimi


   Locale Switcher eklentisi ve Türkçe dil paketini yükledikten sonra artık Firefox Portable'ı Türkçe olarak kullanmaya neredeyse hazırsınız. Türkçe dil paketi işlemi sonrasında Firefo Portable'ı kapatarak yeniden başlatmanız gerekiyor. Aksi taktirde dil seçeneklerine türkçe eklenmemiş olabilir yada Locale Switcher eklentisi düzgün çalışmayabilir. Hemen kapatıp tkerar açarak, üstteki görselde gördüğünüz sağ üstteki "Languages" kısmına gelerek "Türkçe"yi seçmeniz gerekiyor. Son adım olarak bunu yaptıktan sonra Firefox Portable'ı Türkçe kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

İşlem bu kadar artık Firefox Portable'niz Türkçe dil desteği ile kullanabilirsiniz.

Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder