7 Nisan 2015 Salı

Chrome İnternette Güvenliği Bir Basamak Daha Yükseltti


   Google Chrome tarayıcı internet üzerinde zararlı sitelere girmeden bir uyarı getiren bir güvenlik uygulamasını hayata geçirdi. Güvenli dolaşım ilkesine bağlı olarak artık zararlı adreslere girmeden önce Chrome kullanıcıları uyarılıyor.Google Chrome tarayıcı yeni bir güvenlik adımı daha atarak zararlı sitelerden her hangi bir kötücül çerez veya yazılıma maruz kalmamızı engelliyor. Uyarı biz sitenin adresini yazdıktan hemen sonra geliyor böylelikle siteye girmemiş ve önceden uyarılmış oluyoruz.

   Google kötücül yazılım içermesi muhtemel pek çok siteyi zaten kırmızı bir bayrakla arama sonuçlarında işaretlemeye başladı bile. Kullanıcılar bu sitelerle bir şekilde kesişirlerse hemen uyarılmış oluyorlar. Google her gün milyonlarca siteyi tarıyor. Bu tarama esnasında yakaladığı kötücül yazılım içeren siteleri de kara listeye alıyor.

   Uyarı adresini girdiğimiz sitede bizi bekleyen tehlikelerin neler olabileceğine dair bir uyarı yazısı içeriyor. Ancak Google bizim siteye girmemizi engellemiyor sadece devam etmememizi öneriyor. İsterseniz bu uyarıya kulak asmayıp altta yer alan devam et düğmesine tıklayarak gezintinizi sürdürebilirsiniz bu tamamen sizin seçiminize bağlı.

   Bazı sitelerin kodlamalarında ki hataların da kötücül yazılım olarak algılanma ihtimali var. Bu yüzden bir web mastersanız Google Web Master Tools sitesinden bir site kodlarken neler yapmamanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. gerektiğini öğrenebilirsiniz. 
Google Chrome
Google ChromeAndroid İçin Sade ve Güvenli İnternet Gezgini
Google Chrome
Google ChromeMac İçin Modern İnternet Tarayıcısı
Google Chrome
Google ChromeiPhone ve iPad İçin Sade ve Güvenli İnternet Gezgini


Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder