15 Ocak 2015 Perşembe

Firefox OS Giyilebilir Teknoloji Ürünlerinde Kullanılacak


   Mozilla'nın akıllı telefon ve tabletlerde kullanılması amacıyla geliştirdiği açık kaynak kodlu işletim sistemi Firefox OS'yi çok yakında akıllı saat ve diğer giyilebilir teknoloji ürünlerinde görebiliriz.

   ComputerWorld'ün yağtığı habere göre Mozilla, Firefox OS'u akıllı saat, gözlük ve diğer giyilebilir teknoloji ürünlerine getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Çok büyük bir işletim sistemi olmamasına rağmen akıllı ve telefonlar üzerinde yeterli yer bulan Firefox OS, böylelikle bir adım daha atarak büyümesini sürdürecek.

   Günlük yaşantımızı kolaylaştırmak adına geliştirilen giyilebilir teknoloji ürünlerinin pazar payı artmaya devam ederken, teknoloji ile ilgili kişiler firmaların çıkardığı akıllı saat, bileklik, gözlük ve diğer ürünleri takip etmekte zorlanmaya başladı. Bir çok dev firma bu alana yönelerek ürünlerini ard arda çıkarmaya başladı bile. Gittikçe gelişen giyilebilir ürünler alanını da girerek pay almak isteyen Mozilla ise, Firefox OS'yi bu cihazlara getirmek istiyor.

   Gerekliliği ve büyük bir pazar olup olmayacağı hala tartışılan giyilebilir teknoloji ürünleri, bu zaman zarfında büyümesini sürdürüyor. Bana kalırsa çok da büyük bir pazar haline gelmeyebilir fakat bu kadar firma bu büyük yatırımları yaptıktan sonra, zorla da olsa büyük bir pazar haline getirip kullanıcıların bu alana yönelmesine sebep olabilir.

   İnternete sızan bilgilerden ibaret olan haberler hakkında henüz bir açıklama yapmayan Mozilla'nın Firefox OS'u giyilebilir teknoloji ürünlerine en kısa sürede getirmeye çalıştığını tahmin ediyorum.
Firefox
FirefoxMozilla'nın Popüler İnternet Tarayıcısı

Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder