28 Ocak 2015 Çarşamba

Kablosuz yönlendirici kurma


Kablosuz bir yönlendirici kurduğunuzda, kabosuz bir ağ oluşturursunuz. Bu sürecin dört temel adımı vardır:

  1. Doğru donanımı alın.
  2. Yönlendiriciyi kurun.
  3. Internet erişimi istiyorsanız, yönlendiriciyi Internet'e bağlayın.
  4. Bilgisayarları ağa bağlayın.

Bu adımların her biri aşağıdaki bölümlerde ayrıntılı olarak açıklayalım.

1. Doğru donanımı alma

  • Kablosuz ağ kurmak için aşağıdaki donanıma ihtiyaç duyacaksınız:
  • Kablosuz yönlendirici. Kablosuz yönlendirici seçme hakkında bilgi için Kablosuz yönlendirici veya başka bir kablosuz ağ aygıtı seçme göz atın.
  • Kablosuz ağ bağdaştırıcısı olan bir bilgisayar.
  • Kablolu ağ bağdaştırıcısı olan bir bilgisayar (yalnızca kurulum sırasında kullanılır; kablosuz ağ bağdaştırıcısı olanla aynı bilgisayar olabilir).
  • Ağ (Ethernet) kablosu (yalnızca kurulum sırasında kullanılır; Internet'e bağlanmak istiyorsanız ve ayrı bir geniş bant modeminiz varsa, ikinci bir Ethernet kablosuna ihtiyacınız olacaktır).

2. Yönlendiriciyi kurma
Yönlendiricinizin üzerinde Windows 7 logosu veya "Windows 7 ile uyumludur" yazısı varsa, Windows 7 veya Windows Vista Service Pack 2'deki en son Windows Şimdi Bağlan (WCN) sürümünü kullanarak otomatik olarak kurabilirsiniz. Yönlendiricinizi otomatik olarak kurmak için aşağıdaki adımları izleyin:
  1. Yönlendiriciyi paketinden çıkarın ve bir prize takın. WCN kullandığınız için yönlendiricinizi bilgisayarınıza kabloyla bağlamanıza gerek yoktur.
  2. Ağa Bağlan'ı açmak için bildirim alanındaki ağ simgesini (Kablosuz ağ simgesinin resmi veya Kablolu ağ simgesinin resmi) tıklatın.
    Kullanılabilir ağların listesi görüntülenir.
  3. Yönlendiricinizin varsayılan ağını tıklatın, bu ağ üreticinin adıyla tanımlanmıştır.
  4. Ekrandaki talimatları izleyin.
3. Yönlendiriciyi internete bağlama

Yönlendiricinizi Internet'e bağlamak, ağınızdaki herkese Internet bağlantısı sağlar.
Internet bağlantınızın türüne bağlı olarak bu adım değişkenlik gösterebilir:
  • Geniş bant (kablo, DSL veya fiber optik) Internet hizmetiniz varsa, geniş bant sağlayıcınız tarafından sağlanan kabloyu yönlendiricinize bağlayın (bağlantı genellikle "Internet" olarak işaretlenmiştir).
  • Ayrı bir geniş bant modeminiz varsa, Ethernet kablonuzun bir ucunu yönlendiricinizin Internet bağlantı noktasına, diğer ucunu da modeme takın. Sonra, geniş bant sağlayıcınız tarafından sağlanan kabloyu modeminize takın.

4. Bilgisayarları ağa bağlama

İlk bilgisayarınızı kablolu bağlantıyla yönlendiriciye sürekli bağlı tutabilirsiniz veya kablosuz bağlantıya geçebilirsiniz. Diğer bilgisayarları ağınıza bağlamak için şu adımları izleyin:
  1. Ağa bağlamak istediğiniz bilgisayarda oturum açın.
  2. Ağa Bağlan'ı açmak için bildirim alanındaki ağ simgesini (Kablosuz ağ simgesinin resmi veya Kablolu ağ simgesinin resmi) tıklatın.
  3. Görüntülenen listeden kablosuz ağı seçin ve Bağlan'ı tıklatın.
  4. Aşağıdakilerden birini yapın:
    Yönlendiriciniz Windows Şimdi Bağlan (WCN) veya Wi‑Fi Korumalı Kurulum (WPS) destekliyorsa ve yönlendiricinin üzerinde bir basma düğmesi varsa, düğmeye basın ve yönlendiricinizin bilgisayarı ağa eklemesi için birkaç saniye bekleyin. Bir güvenlik anahtarı yazmanız gerekmez.
    Sorulursa güvenlik anahtarını veya parolayı yazın ve sonra Tamam'ı tıklatın.
    Bir güvenlik anahtarı veya parola yazmak yerine, ağ ayarlarınızı bilgisayarınıza kopyalamak için bir USB flash sürücüsü kullanmak isterseniz, Yardım ve Destek'te "Ağa aygıt ve bilgisayar ekleme" konusunu arayın.
    Ağa bağlandığınızda bir onay iletisi göreceksiniz.

Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder