15 Ocak 2015 Perşembe

Google Şifrelerenizi Çalan Trojan'lara Dikkat Edin


   Cryptolocker yine hortladı. Dünyanın belki de en belalı trojanlarından olan bu yazılım, Google Drive üzerinde de kendini gösterdi. E-posta yoluyla gelen bir iletiye vereceğiniz cevap tüm Google şifrelerinizin kilitlenerek çalınmasına yol açabiliyor.

   Hatırlarsanız CyptoLocker; FBI Virus, Police Central e-crime Unit Virus, Department of Justice Virus ve buna benzer tehlikeli virüs ve trojanları çıkartan gruba ait, oldukça tehlikeli bir virüs olarak literatüre geçmişti. CryptoLocker kullanıcıların kişisel dosyalarını şifreleyerek kilitliyor ve kullanıcılardan bu engeli kaldırmak için fidye istiyordu.

   Yeni Cryptolocker türevi de aynı tehditleri savurarak şöyle çalışıyor; daha önceden posta adresi hacklenmiş bir arkadaşınızdan ileti alıyorsunuz, bu iletinin içerisinde 'Seninle bir belge paylaştım, Google Drive’ı kullanarak yazıyı açın' benzeri bir mesaj geliyor. Bu iletinin 'yazı' ve 'belge' kısımlarında birer link bulunuyor. Bu linklere tıklarsanız Google Drive giriş sayfalarına tıpatıp benzeyen bir sayfaya yönlendiriliyorsunuz. Burada doğal olarak kullanıcı adınız ve şifrenizi kullanmanız bekleniyor.

   Bu sayfa sadece Google hesaplarınızı değil diğer e posta hesaplarınızdan da giriş yapmanızı isteyebiliyor. Bu sayfayı kullandığınız taktirde Google veya giriş yaptığınız e-posta adresinizi ve buna bağlı olan tüm hesap girilerini kaybediyorsunuz.


Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder