28 Ocak 2015 Çarşamba

Kablosuz ağın güvenli olduğunu nasıl bilebilirim?


   Kablosuz ağ güvenliğini tam olarak garanti etme yöntemi yoktur. Ancak kablosuz ağ kullandığınızda güvenlik risklerini en aza indirmeye yardımcı olmak için alabileceğiniz önlemler vardır.

  •    Mümkün olduğunca ağ güvenlik anahtarı gerektiren veya sertifika gibi başka bir güvenlik biçimine sahip olan kablosuz ağlara bağlanın. Bu ağlar üzerinden gönderilen bilgiler, bilgisayarınızı yetkisiz erişimden korumaya yardımcı olabilecek şekilde şifrelidir. Ağa Bağlan'da kullanılabilir kablosuz ağları görüntülediğiniz de, güvenliği etkinleştirilmemiş kablosuz ağlar sarı zırh simgesiyle tanımlanır.
Ağa Bağlan, güvenli olmayan bir ağda kalkan simgesini gösterirken

  • Kablosuz İnternet servis sağlayıcısı (ISS), tarafından sağlanan restorandaki veya hava alanında ki genel ağ gibi bir ağa bağlanmadan önce gizlilik bildirimini dikkatle okuyun ve bilgisayarınıza hangi dosyaların kaydedileceğini (kaydedilecekse) ve ağ sağlayıcısının bilgisayarınızdan ne tür bilgiler toplayacağını anladığınızdan emin olun.
  • Güvenli olmayan bir ağa bağlanırsanız, doğru araçlara sahip bir kişinin ziyaret etiğiniz web siteleri, çalıştığınız belgeler ve kullandığınız kullanıcı adları ve parolalar dahil tüm yaptıklarınızı görebileceğini aklınızda bulundurun. Böyle bir ağa bağlandığınızda, şirket için önemli bilgiler üzerinde çalışmadığınızdan veya iş yeri ağınızın parola korumalı alanlarını ziyaret etmediğinizden emin olun.

Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder