16 Ekim 2014 Perşembe

Android Cihazlarda DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir


     Android işletim sistemi kullanıcılarına sağladıkları özgürlük hissi ile öne çıkarlar. Açık kaynak kodlu olması ve dünya devi teknoloji şirketlerinin mühendisleri tarafından cihazlara uyum sağlamalarına yönelik çalışmalar söz konusu sistemi hep daha ileriye götürmüştür. Bu yazıda özgürlük ve daha verimli kullanıma yönelik bir özellik olan DNS değiştirme konusuna değinip Android cihazlarda nasıl DNS adreslerinin değiştirilebileceğini anlatacağım.Bilgisayarlarda DNS değiştirmek için farklı yöntemler ve eklentiler mevcut.Fakat Android kullanıcılarına bu kadar fazla seçenek sunulmamaktadır.İOS işletim sistemi kullanıcıları için aynı şeyi söylemek mümkün değil.

Bu konuyu kendim kullandığım LG G Optimus telefonumdan ve Note 2 Telefonumdan yaptığım işlemi anlatacağım.Her ikisinde de yaptığım işlem aynı yalnız değişiklik olan telefon markalarına göre seçeneklerin farklı olmasıdır,sistem prosütür aynı sayılır.

Uygulamaya geçmeden önce DNS ayarlarını değiştirdiğinizde internete girme sorunu yaşayanlar olursa,yanlış bir şeyler yaptığını bilmesi gerekir.Bu yüzden bu konuda anlatacağım mantık her telefon marka ve modellerinde aynı işlem yapılmaktadır.

*** Önce telefonunuzdan Ayarlar kısmından "WiFi" bölümüne tıklıyoruz.
*** Açılan ekrandan bağlantı kurduğunuz Wi-Fi kullanıcı adının parmağınızla uzun basın.Karşınıza gelen iki ayrı seçenekten "Şebekeyi düzenle" veya "Ağ yapısını değiştirin" tıklayın.
*** Ardından açılan ekrandan "Gelişmiş seçenekleri göster" seçeneğini aktif hale getiriyoruz.
*** Şimdi diğer işlem ise IP ayarları kısmına tıklayarak "Statik" olarak değiştiriyoruz.
*** Son olarak DNS 1 kısmında bulunan IP adresini silerek yerine 8.8.8.8 ekliyoruz,DNS2 kısmına da 8.8.4.4 ekleyerek kaydet diyoruz.Böylece yasaklı olan sitelere bu şekilde DNS değiştirerek girebilirsiniz.

Bizi Takip Edin...
Pinterest>>Facebook>>Twitter
 © by bilgicafem61





Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder