16 Ekim 2014 Perşembe

Tarayıcı Eklentileri Bilgisayarımı Nasıl Etkiler?Eklentileri Nasıl Kaldırabiliriz


     ActiveX denetimleri, tarayıcı uzantıları, tarayıcı yardımcı nesneleri veya araç çubukları olarak da bilinen eklentiler,animasyonlar gibi etkileşimli içerik veya multimedya içeriği sunarak web sitesiyle ilgili deneyimlerinize katkıda bulunabilir.Ancak bazı eklentiler,bilgisayarınızın yanıt vermemesine neden olabilir veya açılır reklamlar gibi istemediğiniz bir içeriği görüntüleyebilir.Ayrıca tarayıcılarınızda kullandığınız bu yardımcı eklentilere bir taraftan zarar veren ve çalışma işlevselliklerini bozan bir şeyde bilgisayarınıza indirmiş olduğunuz bazı programlar ve bu programlarla indirilen ek uygulamalardır.

     Tarayıcı etkinliklerinin bilgisayarınızı etkilediğinden şüpheleniyorsanız,sorunu çözüp çözmediğini görmek için tüm eklentileri devre dışı bırakabilirsiniz.Windows 7 kullanıcıları için anlatacak olduğum bu işlem sadece İnternet Explorer kullanan kişiler için anlattım.Google Chrom'da ki işlemde buna benzerdir.

Tüm eklentileri devre dışı bırakmak için

  • Sırası ile Başlat düğmesine tıklayın,artından Tüm Programlar>>Donatılar>>Sistem Araçları'na tıklıyoruz>>Ardından İnternet Explorer(Eklenti yok) seçeneğine tıklayın.

Eklentilerin devre dışı bırakılması sorunu çözüyorsa,Eklenti Yöneticisi'ni kullanarak tüm eklentileri kalıcı olarak devre dışı bırakabilir ve eklentileri yalnızca gereksinim duyduğunuzda etkinleştirebilirsiniz.Bir eklentiyi devre dışı bırakmak için aşağıdaki adımları izleyin.

Eklenti Yöneticisi'ni kullanarak eklentileri devre dışı bırakmak için

  • Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi tıklatarak Internet Explorer'ı açın.Arama kutusuna Internet Explorer yazın ve ardından sonuçlar listesinde Internet Explorer'ı tıklatın.
  • Araçlar düğmesini,sonra Eklentileri Yönet'i tıklatın.
  • Göster'in altında Tüm Eklentiler'i tıklatın.
  • Devre dışı bırakmak istediğiniz eklentiyi ve sonra Devre dışı bırak'ı tıklatın.
  • Devre dışı bırakmak istediğiniz her eklenti için 4. adımı yineleyin. İşlemi tamamladığınızda, Kapat’ı tıklatın.

Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder