16 Ekim 2014 Perşembe

Blogger Facebook Yorum Kutusu Bildirim Ayarları Nasıl Yapılır?


     Merhaba Bilgi Cafem 61 okurları...

   Blogger site sahipleri sitelerinde yayınladıkları yazılara her okuyucu kolaylıkla yorum yapabilsin diye çoğunlukla Disgus yorum eklentisini ekler,veya hem Disgus ve Facebook yorum kutusunu ekler.
Sitenize eklemiş olduğunuz bu yorum kutularını ziyaretçileriniz yorum yapabilme konusunu kolaylaştırdınız ama bir yandan başka bir sorunla karşılaşmış oluyorsunuz.

   İşte bu yorum eklentilerinden yapılan yorumların size bildirimi gelmediği sürece yorumlara cevap verememiş olacaksınız ve böylece sitenizi ziyaret eden kişi sayısı azalmak durumunda kalacaksınız.

   Şimdi bu konumuzda Blogger sitenize eklemiş olduğunuz Facebook yorum kutusundan,yapılan yorumların anında bildirimini almak ve haberdar olmanız için yapacak olduğumuz küçük bir işlem var.

Aşağıda ki işlemleri yaparak sizde Facebook yorum kutusundan yapılan yorumların bildirimlerini almanız için şunları yapın;

1. Öncelikle bu yazının altında görecek olduğunuz gibi Facebook yorum kutusu ekli olması gerekli.

2. Daha önce yayınladığınız bir yazıyı yeni sekmede açın.
3. Facebook yorum kutusu ekli alana gelerek resimde de işaretlemiş olduğum "Ayarlar" simgesine tıklayın.Bu arada bu işlemleri yapmak için Facebook hesabınız açık olması gerekli.
4. Ayarla tıkladığınızda yeni bir küçük bir sayfa açılacaktır.
5. Açılan sayfadan "Moderatörler" kısmına Facebook kullanıcı adınızı ekleyin.
6. İşlemler bittikten sonra sayfa sonunda "Kaydet" butonuna tıklayın.Böylece bu işlem bitmiş oluyor.
Deneme yaparak işleminiz çalışıyor mu diye test edin.Blogger Facebook yorum kutusundan bir yorum yaparak gönderin,bakın bakalım bildirim Facebook hesabınıza anında geliyor mu.Eğer gelmiyorsa alt kısımdan yorum yaparak bildirin.


Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin
Not: Gelen Maili Aktif Etmeyi Unutmayınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder