16 Ekim 2014 Perşembe

Windows 8'te DNS Değiştirme


     Windows 8 işletim sisteminde DNS değiştirerek yasaklı sitelere girebilirsiniz.Bunun için aşağıda ki anlatımı sırası ile izleyerek uygulayın.İnternet üzerindeki sunucular IP denilen bir tür adrese sahiptir.Kullandığınız bilgisayarlar daha doğrusu internete erişen cihazlar IP adresleri üzerinden iletişim sağlarlar.

     IP adresinin akılda tutulması oldukça zordur. Bu sebepten alan adları işimizi kolaylaştırır.  Siz tarayıcınızın adres satırına girecek olduğunuz olduğunuz site ismini yazdığınızda DNS sunucu siz farkında olmadan bunu IP adresine çevirir ve IP adresi ile iletişime geçer.Böylece internette gezinebilirsiniz.Bazen bulunduğunuz ülkede farklı sitelere mahkeme kararı ile erişim engellenir ve o siteye artık normal yolla giriş yapılamaz.İşte bu gibi durumlarda DNS ayarlarınızı değiştirerek yasaklı sitelere kolayca giriş yapabilirsiniz.Tabi bunu sadece DNS ayarlarını değiştirerek yapmadan farklı internet tarayıcılarına ait uzantılar mevcuttur.

Windows 8 işletim sistemine sahip bilgisayarlarda DNS değiştirme işleminin iki yöntemi vardır,biz şimdi birincisi olan yöntemi aşağıda resimli olarak gösterecem.


Bizi Takip Edin...
Pinterest>>Facebook>>Twitter
 © by bilgicafem61



Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder