16 Ekim 2014 Perşembe

WordPress Captcha Eklentisi & Google reCaptcha Kurulum ve Ayarları


   Bilgi Cafem 61 sitemizde yayınlamış olduğumuz daha önce ki WordPress eklentilerini incelemedi iseniz,hemen bir göz atın.Lakin, spam olarak tanımlanan yorumların engellenmesi, yukarıda değindiğimiz eklentiler ile mümkün olmamaktadır.

    Hemen her website tarafından kullanılan aksimet ise farklı bir kategoride değerlendirilmelidir.
Akismet eklentisi spam yorumları silmez,sadece bu istenmeyen yorumları “istenmeyen spam yorumlar” bölümüne taşır.Bu sebeple istenmeyen yorumlara dahil edilen,spam olmayan yorumları geri kazanmanıza yardımcı olur.

   Fakat son dönemlerde akismet üzerinden hack faaliyetlerinin artması,bu ekelentiye güveni zayıflatmıştır.Zannımca spam yorumları listelemek yerine tamamen engellemek daha sağlıklı ve güvenlir.Bu ise,sadece Captcha eklentileri ile mümkün olmaktadır.

   Yaptığım küçük araştırmalar sonrasında WordPress için en güvenilir captcha eklentisinin reCaptcha eklentisi olduğunu size söyleyebilirim.

   Altyapısı Google tarafından desteklenen ReCatpcha eklentisi,tüm Google servisleri tarafından kullanılan güvenilir bir spam yorumlardan korunma eklentisidir.

Dilerseniz şimdi de reCaphtca‘nın kurulum ve aktifleştirme adımlarını resimler eşliğinde gerçekleştirelim.

1- WordPress admin panelden eklentiler –> yeni ekle kısımlarına tıklayarak kutucuğa captcha yazıyor ve arama yapıyoruz. Resimde olduğu gibi Google Capthca (reCAPTHCA) eklentisini kuruyor ve akabinde etkinleştiriyoruz.

2- Eklentiler –>Yüklü eklentiler –> reCaptcha settings‘e  tıklayınız


3- Ok işareti ile gösterilen here bağlantısına tıklayarak reCaptca eklentisi kayıt ve anahtar oluşturma sayfasına gidiyoruz.

4- Eklentiyi kullanacağımız domain adresini yazıyor ve Create Key butonuna tıklıyoruz.


5- Sitemiz için tahsis edilen Public Key ve Private Key kodlarını kopyalıyoruz.


6-  Aldığımız kodları  reCaptcha eklentimizin uygun alanlarına yapıştırarak Save Changes butonuna tıklayoruz.



Bizi Takip Edin...
Pinterest>>Facebook>>Twitter © by bilgicafem61


Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder