16 Ekim 2014 Perşembe

Blogspot.com.tr yi Blogspot.com a Çevirme



     Blogger kullanmaya başlayanlar için ilk önce yapmaları gereken adım blogspot.com.tr uzantısını com olarak değiştirmeniz olacaktır.Bu şekilde yaptığınız takdirde blogunuzu diğer ülkelerde de görünüz hale gelmiş olmasını sağlayabileceksiniz.Blogunuzu daha önce kurmuş iseniz ve Alexa ve Pagerank değerlerinizi ve sıralamanızı sıfırlamış olursunuz.Bunun için bunu tavsiye etmem sonradan sıfırlamış olduğunuz blogunuzu tekrar düzenlemek hayli zor olacaktır.

     Peki com.tr uzantısının com uzantısına nasıl çevirebiliriz onu görelim.Bu işlemi yapabilmemiz için önce küçük bir kod kullanarak kullandığınız temanın şablon kodlarına eklemek olacaktır.

Bunun için önce Kumanda Paneli / Şablon / HTML Düzenle yolunu izliyoruz.
CTRL+F kısayol tuşları ile açılan kutucuk içerisine <head> kodunu yazarak aratın.Bulduğunuz <head> kodunun bir alt satırına aşağıdaki kodu ekleyerek şablonu kaydederek çıkın. kodunu yazarak aratıyoruz.Her şablon kodlarının ilk baş tarafında yer alıyor bu kod ve kodunun bir alt satırına aşağıda ki kodları ekleyerek şablonunuzu kaydedip çıkın.Böylece blogspot.com olarak değiştiğini göreceksiniz.

Böylece blogspot.com olarak uzantının değiştiğini göreceksiniz.İlerde tekrar blogspot.com.tr uzantısına dönmek isterseniz <head> kodunun altına eklemiş olduğunuz kodu sildiğinizde com.tr uzantısına geri dönmüş olursunuz.
<script type='text/javascript'> var str= window.location.href.toString(); if ((str.indexOf('.com/'))=='-1') { var str1=str.substring(str.lastIndexOf(".blogspot.")); if (str1.indexOf('/')=='-1') { var str2=str1; } else { var str2=str1.substring(0,str1.indexOf('/')+1); } window.location.href =window.location.href.toString().replace(str2,'.blogspot.com/ncr/'); } </script>



Bizi Takip Edin...
Pinterest>>Facebook>>Twitter
 © by bilgicafem61
Aşağıdan Yorum ve Sorularınızı Bırakın...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder