16 Ekim 2014 Perşembe

Windows Oturum Açma Şifresi Kırma

     Windows işletim sistemi kullanıcıların ya da bir tanıdıklarının oldukça sık başına gelen bir olay, şifre unutulması ve bir türlü akla gelmemesi.Genellikle konulan şifreler basit ve kısa türdendir. Hatta kullanıcı profiliniz için şifre üretirken birde sizden bu şifreyi unutmanız durumda hatırlamanız açısından bir ipucu belirtmeniz istenir. Ancak oldu ya hem şifrenizi unuttunuz hem de bu ipucu size birşey ifade etmiyor. İşte bu noktada Windows arayüzünden yapabileceğiniz birşey kalmıyor.

Tam da bu noktada imdadımıza bu konuda oldukça başarılı ve ücretsiz bir yazılım olan Ophcrack isimli program yetişiyor. Windows XP, Windows Vista ve diğer Windows işletim sistemlerinde de kullanabilirsini bu programı. Bir başkasının bilgisayarında Windows şifresini kırmak düşünceleriniz olmadığını varsayarak, programın detaylı olarak kullanımını resimlerle anlatmaya başlayalım..

1. Öncelikle Ophcrack programını indirmek kendi sitesine giriş yapalım.Karşımıza çıkan 2 seçenekten sağdakini “Download ophcrack LiveCD” olana tıklıyoruz
2. Kullanmış olduğunuz işletim sistemi hangisi ise o seçeneğe tıklayarak indiriyorsunuz.Windows XP için “ophcrack XP LiveCD” tıklıyorsunuz.
3. İndirmiş olduğunuz dosya .İSO uzantılı olduğundan bilgisayarda açarsanız hiç bir işlem yapamazsınız.Bu yüzden bilgisayarınızın CD sürücüsüne boş bir CD takın ve indirdiğiniz programı CD'ye yazdırın.

4. Unutmuş olduğunuz kullanıcı şifreli bilgisayarınızı açın veya bilgisayarınızda ki şifreli kullanıcı hesabının şifresini kırabilmek için önce bilgisayarınızı veya kullanıcı hesabınızı açın.
Bilgisayarınızı açarken veya yeniden başlatırken BİOS Menü yani Boot menüyü açmak için F12 tuşuna parmağınızla basılı tutun.Bazı işletim sistemlerinde bu farklı olabiliyor.

5. BİOS ekranı açıldığından bilgisayarınıza takmış olduğunuz CD ile başlat seçeneğini seçin.
Yukarıda ki işlemleri doğru şekilde yapmışsanız karşınıza bu resimde ki görüntüye benzer bir ekran gelecek.Yeşil renkli seçili olan "Ophcrack Graphic mode"seçeneğine tıklayarak devam edin.

6. Bundan sonrasında artık sizin herhangi bir işlem yapmanıza gerek kalmadan Ophcrack sizin için bilgisayardaki tüm hesapların şifrelerini ekrana yazacak.

Alttaki resimde gördüğünüz gibi örnek olarak yaptığım bilgisayarımda şifre tanımlanmış iki hesabında şifresini çözdü.
7. İşlem yaptığınız bilgisayarda 1GB altında bir RAM varsa bazen hata verebiliyor.Ve yine şifreniz ne kadar karmaşıksa programın şifreyi bulması da o kadar zaman alıyor.

Tabi bilgisayar başlarken yine Boot Menu’ ye girip CD’ den başlatılsın komutunu eskisi gibi Hard-Drive olarak seçmeyi unutmayın.

Bizi Takip Edin...
 © by bilgicafem61
Blogumuza Abone Olun
Yeni Yazılar e-posta Adresinize Gelsin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder